< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Temmuz 2024; 16:19:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (799. sayfa)
-
-
Benzer makineler hocam. Altusta su sertlik(tuz) ayarı manuel. Grundigte sensör var. Arayüzleri farklı. Ses seviyesini göremedim ancak iki makinede 49db civarı olması lazım. İkisinide tercih edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim hocam.
-
Naptınız düzeldi mi makine hocam?
bakamadım hocam henüz, yarın akşam kontrol edeceğim büyük ihtimalle. sonucu buraya bildiririm.
-
Arkadaşlar konuyu okuduğum kadarıyla Grundig almayı düşünüyorum ama 5104,5701 ve 5711 modellerinden birini almayı düşünüyorum ama özellikle 5701 ile 5711 arasında fiyat farkı fazla, 5105e göre.aradaki farka değer mi, tam olarak ne fark var aralarında, bilenler cevaplandırırsa sevinirim.
biraz önce başlayacaktım makineyi devirmeye, son bi deneyelim dedik, bu sefer çalıştı. umarım geçici bir şeydir.
-
Su kaçırıyor mu?
yok hocam, makineyi çektim, hiç bir yerde su vs yoktu.
-
Teşekkürler, nefes alsın yeter yani
Söylediğiniz 3 makine için program ve yıkama bakımından bir fark yok. Hepsinde tuz ayarı manuel. Program sayısı benzer. Motor tipi klasik 90w(inverter olmayan) Sadece 5104 de üst çekmece sabit sanırım. Sitede hareketli gözüküyor ancak özelliklerde sabit yazıyor. Yani 3 makinede aynı sayılır. Malesef grundig sitesinde çok net belli olmuyor. Varsa yakınızda bir mağaza, mağazada inceleyin. Bazen aynı model no makinelerin farklı sürümleri çıkabiliyor.
Bununla beraber esas işi sıcak su ve sıcak su ile aktifleşen deterjan yapıyor. Yani en ucuzunuda alsanız en pahalısınıda alsanız hepsi bulaşığı aynı deterjanla yıkıyor.
Aradaki fark genelde yalıtım, ses seviyesi, kazan tipi(çelik/plastik), sağlamlık, kullanıcı ara yüzü, inverter motor ve pompa, kirlilik sensörü gibi konularda olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Temmuz 2024; 13:41:33 >
Arkadaşlar seg bm4001 alınır mı 7600 TL ye tavsiye eder misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçeye ve beklentinize bağlı hocam. Bulaşık yıkama işlemini yerine getirir.
Teşekkürler,çok açıklayıcı oldu.
Peki windsor mu seg mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M i M -- 6 Temmuz 2024; 12:3:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkiside vestelin yan markası. Aralarında fark varmı pek bilmiyorum ancak ana parçalar ortaktır muhtemelen. Plastik kazan değilse ikiside alınabilir. Ses seviyesini kıyaslayabilirseniz yalıtıma dair fikir verebilir. Vestel grubu makine kullanmadığım için çok yorum yapamıyorum. Seg vestelin kendi markasına daha yakın sanki. Windsoru yurt dışında marka dolayısıyla daha çok satıyordur muhtemelen.
Bkz.Canım SıkılıyoyoutubeVestel Bulaşık Makinesi BM4202 Wifi Modeli Dezavantajları - Sorunları ve Özelliklerihttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=NCOWJmaNCis
Motorları aynıyda yıkama performansı bakımından çok fark olacağını sanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Temmuz 2024; 12:14:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
bugün tekrar oldu hocam, devirdim makineyi, su kaçırıyormuş. tahmininiz doğru çıktı. hortumlar yerli yerindeydi, tahliye pompasının oralarda ıslaklık var gibiydi, çok kötü bir durumda gözükmemesine rağmen tahliye pompasının contasını değiştirdim. inşallah düzelir bakalım.
-
Düzelmez ise pompayı söküp tekrar temizlemeyi deneyebilirsiniz ancak yeni pompa uygun fiyatlı olması lazım.
tamamdır hocam, çok teşekkürler, tekrar bilgilendiririm buradan durumu.
-
Merhabalar,
19 yıldır kullandığımız Arçelik 6385 EI yarı ankastre makinemıi bozuldu diye servis çağırdık, gelen eleman "Aqua stop bozulmuş, parça temin edemiyoruz" deyip gitti.
Parçayı temin edip mahalleden tamirciye taktırdım, makine çalışmdı, tamirci "2K - 4K arası masraf çıkabilir" deyince daha önce kart değişimi dahil 1-2 işlem görmüş kazanı paslanmaya başlamış makinayı emekliye ayırıp yenisiyle yola devam etmek istiyoruz.
Yarı ankastre ve inoks baktığım için çeşitler az, arçelikte düzgün yarı ankstre makina yok BSH gurubunda iki model buldum 3 çekmece olmasını avantaj olarak düşünüp Siemens SN53S62MT de karar kıldım ama internette 1-2 tane Kurutmuyor" şikayeti var.
Cihaz hakkında bilgisi olan var mı, tavsiye eder misiniz ? Yarı ankastre, inoks başka tavsiye edeceğiniz makina var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X