Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (801. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.449
Cevap
194
Favori
2.582.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Makinenizde fabrikasyon su yumuşatıcı/kireç giderici tuz sistemi var. Tuz sistemi sudaki sertliği(kireci) gidermeye yarar.

O manyetik filtrenin işe yaramaması bir kenara, bulaşık makinesine ayrı bir su yumuşatıcı sistem takılması tamamen gereksiz. Arçeliğe şikayet edip iade edebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Temren kullanıcısına yanıt

Belki de. Çamaşır makinemizi HB'nin Grundig satıcısından almıştık sorunsuz bir şekilde. Mediamarkt'ta da satışları var ama oradan alasımız gelmiyor. Markadan bağımsız, çok sayıda hasarlı teslimat şikayeti var farklı platformlarda Mediamarkt ile ilgili.. Grundig'in kendi bayisi de yok sanırım, ben hiç görmedim Antalya'da mesela.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yanıtınız için. Servis filtre takalım diyince, gerçekten su içindeki partikülleri tutan süzgeçli katmanlı bir sistem olarak kafamda canlanmıştı. Ama sistem böyle değilmiş, aldatılmış oldum. Şimdilik iade ve borudan filtre sökme işleriyle uğraşmayacağım, bu bir deneyim oldu benim için.

Yeni aldığım Beko 4144 OK için ilk bir kaç günlük izlenimimi belirtmek isterim belki birilerine faydası olur;

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

-Eski makinemin kapasitesi 12 kişilik olarak geçiyordu, yeni makinenin kapasitesi 14 kişilik. Bu sebepten almadan önce yeni makinenin daha geniş iç haznesi olduğunu düşünmüştüm. Ama asansör sistemini kullanmama rağmen geniş tava ve tencere kapaklarını alt sepete dik olarak yerleştiremedim çünkü pervaneye çarpıyor. Yeni makinenin pervanesi daha büyük ve geniş. Eski makinede böyle bir sıkıntım yoktu. Bu bir hayal kırıklığı yaşattı bana. Makinelerde neye göre 13-14-15 kişilik diye belirtiyorlar, sorgulamak lazım. Açık ve net söyleyeyim, 12 kişlik makinenin iç kapasitesi 14 kişilik makineden daha fazla.

-Eski makinemin desibeli enerji sertifikasında 54 olarak gözüküyor. Zaten gürültülü bir makineydi. Mutfağımız yatak odasının yanında, 54 desibel makineyi gece çalıştırmak sıkıntıyken 47'yi çalıştırabiliyoruz. Ama boş yıkama yaptığımda yeni makine daha gürültülü çalışıyor, bu da enteresan bir bilgi olarak kenarda dursun. Makineyi ilk defa boş çalıştırıdığımda ses konusunda çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Eko modda dolu çalıştırınca sessiz olduğunu gördüm.

-Yıkama ve kir çıkarma kabiliyeti gayet yeterli. Annemler kendi evlerine geçmişte enerji tasarrufu yüksek Siemens bir makine almıştı ve makinenin yıkamasından memnun kalmamışlardı. Az suyla gerçekten iyi yıkanmıyor bulaşıklar. Bu makinede böyle bir sıkıntı yok.

-Temmuz 2024 itibariyle Oliz indirimi ile 16300 liraya aldım. Otomatik kapı açma özelliği ve 47 desibel için uygun fiyatlı bence. Hoover-Haier grubunda daha sessiz ve özellikli makineler var ama servis / yedek parça konusu yüzünden o topa girmedim.

Eski makineniz neydi hocam?

Yeni makinelerin içi nedense daha ufak. Belki yalıtım sebebiyledir. Hoover geniş hacim diye reklam yapıyor birtek.

Kişi hesabını yemek takımı standardına göre yapıyorlar hocam. Tabak çanak ne kadar sıkış tıkış doluyor, ona göre hesaplıyorlar. Hacimden bağımsız. Üst raflarda malesef en yukarı alınca bile eskisine göre aşağıda kalıyor. Büyük servis tabakları içinde ayrıca dert.

Eski makinem 2 programlı Arçelik 6220T idi. Yaklaşık 10 yıl önce bekarken almıştım.

Hali hazırda iki kere servis görmüş makineydi, bir kere şamandıra ve bir kere tahliye pompası değişimi yapmak durumunda kalmıştık. Üçüncü arızasını yaşatmadan değiştirme niyetim vardı. Bir de gürültülü çalıştığı için, yıkama programları çok uzun sürmesinden dolayı da hızlı yıkayan + sessiz makineyle değiştirmek istedim. Fazla alıştığım için mi bilmiyorum ama bunun üst sepet yapısı daha ergonomik ve alt sepete ayrılan hacmi daha rahattı, onu söyleyebilirim.

Sanırım haklı olabilirsiniz, enerji tasarrufu isterlerinden dolayı yeni makinelerde izolasyonu daha kalın tutup iç hacmi kısıyor olabilirler.

• hayalci79 H kullanıcısına yanıt

GPDF6732 yi ben kullanıyorum 3 aydır eski makineler gibi düşünmeyin iç kapasitesi 14 kişilik dense de üst sepetin çok yukarda durmaması yanlardan daraltılmış gibi olması yüzünden benim eski 2 programlı Arçelik’ten daha küçük 😀 yıkama performansı olarak memnunum otomatik kapı da açıyor bu da kurutma için çok rahat oluyor kendisi yıkıyor kurutuyor açıyor kapağı bi de 5dk sonra kendisini de kapatıyor bana iş kalmıyor. Eğer soracağız başka bir konu olursa yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunun benzerinden bende de var 2 progeamlı beko. Tahliye pompasını kendim değiştirmiştim, hala çalışıyor. Tamiri çok kolay ve uygun.

Bu makinede diverter yok, 2 rafıda aynı anda tam gaz yıkıyor. Pompası yeni makinelerden kuvvetli, 130w.

Dediğiniz gibi iç hacmi daha geniş ve ergonomik. Bendekinde alt hazneye giden havalandırma hortumu çıktı 1 kez. Birkerede su taşırdım kendi hatamdan ötürü. Kolay kolay arıza vermez hocam bu makine. Verse bile kendiniz 2 kapak sökerek çok rahatlıkla tamir edebilirsiniz. Parçasıda bol.

Ek: 3 programlı kart bulup takarsanız belki kısa program eklenir. Geri kalanda fark olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2024; 17:50:4 >
  • Bugun beko 6 program makinemi servise taktirdik filtreyi 600tl dedi almadim simdi merak ettigim tuz ve parlatici olayi parlaticiyi alacagim tuzu da alayim ve makineye koyalim mi sularımiz kirecli ama 1 2 ayda bir anca caydanlik vs kirecleniyor birde tuz koyarsam ayari vs kacta olmali servis elemanı birşey soylemedi ayar icin

• gzegen kullanıcısına yanıt
    Tuzu koyunuz hocam. Makinenin klavuzunda bir adet su test şeridi olması lazım. Onunla su sertliğini test edip çıkan sonucu klavuzdaki bilgiyle karşılaştırıp makineye uygun değeri girebilirsiniz. Genelde sanırım 3dh değerinde geliyor makine. Tablet kullanacaksanız minimum değerde tutabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2024; 23:47:41 >

Elimde test şeridi yok. İstanbul Anadolu yakası için su sertliği nedir acaba? Beko makineyi hangi sertlik ayarında kullanmam gerekir?

Gelen servis tuz kullanmanıza gerek yok dedi fakat bana pek bilgili ve konuya vakıf gözükmediler açıkçası. Tuz koydum fakat sertlik ayarı yapmadım, fabrikadan çıktığı şekilde kullanıyorum.

Hocam klavuzda vardır. Klavuz poşetinin içinde olması lazım. Anadolu yakası için minimum seviye tablet deterjan içim yeterli olması gerek ancak musluktaki su değerlerini bilemeyiz.

Daha önce birkaç kez tuz haznesindeki reçinenim geri dönüşümsüz olarak katman oluşturduğuna yönelik paylaşımlar olmuştu. O sebeple hazneye tuz koyup, ayarı en düşük seviyede tutmanızı önerdim. Tuz, su yumuşatma haznesinin içerisindeki reçineyi temizliyor. Makine, girdiğiniz ayara göre reçine rejenerasyon sıklığını ayarlıyor olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Temmuz 2024; 19:27:27 >

Teşekkürler fairy platinum kullaniyoruz doldurdum tuz ve parlaticiyi 3 de su an standart 3 de geliyor fabrikasyon su olcum cubugunu goremedim sizde minimumda mi kalmali 1 de yani yoksa 3 de kalsin mi

Fairy platinumdam dolayi sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzegen -- 19 Temmuz 2024; 20:42:38 >
  • gzegen kullanıcısına yanıt
    Hocam işte bu soru su sertliği ile alakalı bir soru. Plat kullanıyorsanız parlatıcıya gerek olmayabilir. Hem tuzu hem parlatıcıyı en düşük ayarda kullanmayı deneyiniz.

• https://www.hepsiburada.com/teka-dsi-46750-ss-yari-ankastre-dijital-ekranli-bulasik-makinesi-7-programli-13-kisilik-60-cm-114270011-pm-HBC00000YSZLQ

bunu 2023 aralık ayında almışım 11000 tl idi 1000 visa indirimi ile 10000 e aldım . 7 aydır sorunsuz kullanmaktayım tek olduğumdan 30 kez anca çalıştırmışımdır. çok iyi yıkıyor.

kaliteli tablet kullanın. ben finish, fairy yada pril gold kullanmaktayım.

tabanı plastik ama süzgeç kısmı metal. ürün hafif ben kapak takmadım o sebep az öne eğilebiliyor alt sepeti öne çekince ama bitişiğindeki dolaba vidaladım (tek taraftan) ve kapak gergi ipini de gevşettim (kapak takmadığımdan hafif kaldı ve bırakınca hidrolikli kapılar gibi çarpıyordu).. şimdi düzenli

genelde auto yıkama seçiyorum 2:25 sürede ve 70 derecede yıkıyor.

ben araştır iken ekran bilgisi görseli bulamamıştım az bi zaman sonra görsel ekleyebilirim.

şu anda afeksyapımarket te 13649 tl fiyat çok artmamış gibi.

kargo dahil fiyatı. ben alacağım sıralarda mağazadan alınırsa 1000 tl yada daha üzeri bi indirim var idi

sonuçta yerinden alınırsa eklenmiş olan kargo ücreti düşülmeli zaten. yerleri BURSA ili ... ben MUĞLA iline kargolatmıştım ELEKTROLUX buzdolabını (bul. mak. değil). sitede bazen düşük fiyatlı ürünler oluyor arada kontrol edilse iyi olur. stok yok gözükse bile telefon edip sorun mağazada olıp stoğa yazmamış olabiliyorlar.

akakçe ----->

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???akakce.com
    Teka DSI 46750 SS 7 Programlı Ankastre Bulaşık Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-teka-dsi-46750-ss-7-programli-13-kisilik-yari-ankastre-fiyati,1524521230.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 20 Temmuz 2024; 2:10:29 >

• 30-55k fiyat aralığım içerisinde beğenip seçtiğim makina bu oldu.kullanan alan ya da başka tavsiye model verebilcek varsa önerilere açığım

• Quad HD kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim cevabınız için :) . Siz nereden satın aldınız makineyi? Bardakları yıkama performansı iyi mi? Bizim şu anki Bosch makinemiz bardaklarımızı mahvediyor.

• hayalci79 H kullanıcısına yanıt
    Şu anki bosch makineniz modeli nedir? Hangi deterjanı/programı vs kullanıyorsunuz?

Makinemizin modeli SGS46E07TR. Fairy ya da Finish kullanıyoruz deterjan olarak. Program olarak da power 55 ve 50 derecelik normal programı kullanıyoruz, zaten toplamda 3 program var. Binamızda arıtıcı mevcut, bir süre tuz kullanmadık ama işe yaramadı. Makinede tuz ayarı yapıp tuz kullandık, bu da bir şey değiştirmedi.

• muhterem16 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba aynı durumdayız. E24 hatası ve Bosch marka bulaşık makinası.
    İnternette araştırdığımda makinanın fişini çekip 45 derece açıyla yatırmam gerektiğini okudum. Bunu yaptığımda makinadan yere su akıyor. Bir süre sonra çalışıyor makina sorunsuz gibi. Fakat ertesi günü yine aynı problem ortaya çıkıyor...

Var mı benzer sorun yaşayıp çözüm bulan? Ne önerirsiniz.

• TurkCA T kullanıcısına yanıt
    Makine su kaçırıyorsa, nereden su kaçırıyor onu bulmanız lazım. Alt çanağın kenarlarından kronik kaçırma problemi var. Eğer ordansa, yakında ısıtıcı rezistansı yakar ve masraf çıkarır. E09 açhatası diye aratırsanız yputube da çıkıyor. Yan sanayi bir contayla çözümü var. Servislerde o conta olması lazım. Ancak önce suyu nerden kaçırıyor onu bulmanız lazım.

E24 hatası tahliye pompası ile ilgilidir genelde. Sökme temizleme takma videoları bkz.

Bkz.
    HER ŞEYİN ATÖLYESİyoutube
    E21, E24, E01, E15 Hataları çözümü; Bosch, Siemens, Profilo Bulaşık Makinesi. Ayrıntılı anlatım
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ocpRJIkv_tY

Bkz.2 motor tamir
    Yaman Karayoutube
    BOSCH PROFİLO SİEMENS BULAŞIK MAKİNESİ SU BOŞALTMA POMPA MOTORU SGS MODELİ
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Zch1VGIrZSE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Temmuz 2024; 11:22:12 >

• 
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.