< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (800. sayfa)
-
-
Acaba sonradan taksitlendirme yapar mı, Ziraat ve ya kuveyte?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam eko programda iyi kurutmuyor olabilir. Bulaşık makineleri, son durulama suyundan kalan ısı ile bulaşıkları kurutur. Yeni makinekerde eko programlarda genelde son durulama ısısını düşük tutuyorlar. Yoğunda kurutur. Hijyen programı varsa kurutur. Bunun yanı sıra bu sebeple birçok modele otomatik kapak açma getirdiler.
Bendeki bosch SN53S62MT'ın eski serisi yarı ankastre yoğun programda baya iyi kurutuyor. Kurutma süresini menğden uzatma imkanınızda var ancak kuruturken sadece bekliyor. Ondan kapak açma daha iyi.
Eski serilerde bariz birkaç problem var. Yeni serilerde düzeltmişlerdir muhtemelen. Plastik kazan üretiyorlar mı bilmiyorum ancak plastik kazan almayın.
Bunun yanı sura elektrolux, profilo, franke vb de bakabilirsiniz ancak arçelik servis ve parça konusunda rakipsiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Temmuz 2024; 14:27:58 >
2.el veya eski model tamir edilmiş arçelikler spotçularda 2-4 bin civarı vardır muhtemelen. Ben geçici olarak idare etsin diye almıştım birtane, 6 senedir çalışıyor.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Franke den FDWS 614 D8P DOS E modeline baktım ama 3 sepetli olduğu için Sıemens de karar kılıp dün siparişini verdim. Açıklamalarda "10 yıl garantili paslanmaz çelik taban ve iç hazne" yazdığı için plastık kazanlı olmadığını düşünüyorum.
-
İyi günlerde kullanınız hocam. Aklınızda bulunsun eski makinelerde su kaçırma problemi vardı, yenilerinde var mı bilmiyorum. Bosch bulaşık E09 hatası diye aratırsanız çıkar. Birde filtre temizliğine özen gösterirseniz iyi olur. Tahliye pompasını tıkayabiliyor. Söküp temizleyince düzeliyor ancak servis direk değişim yazar muhtemelen.
Bkz. 7. dk da gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Temmuz 2024; 17:55:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benimki de zaten o vaziyet evde duruyor. Su alıyor ama o suyu makinenin içine atmıyor. Program düğmesi 5 dakikada sonuna kadar dönüyor ama içinde suya dair bir hareket yok. Beko servisi zaten biz onlara bakmıyoruz dedi. Bir tamirci buldum getirdim bir şeyini değiştirdi 2 kere çalıştı sonra yine aynı. O adamı bir daha getirtemedim. Hocam çok yoğunum bir çanta para koysan önüme gelemem 10 gün içinde dedi. 20 gün sonra aradım yine aynı şeyleri söylüyor tok adam. Bezdim bu tamircilerden başına buyruk bilimum tesisatçı,eleltrikç,fayansçı,mobilyacı, ocubucu tiplerden. Kimse tamir ufak işlere bakmıyor. Herkes büyük para kazanma derdinde maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepzelan -- 9 Temmuz 2024; 1:56:23 >
Program düğmesi dönüyor derken hocam makine nedir acaba?
Eve gidince bakarım da çok eski ama çok temiz yeni gibi duruyor. Program düğmesini örneğin ön yıkamasız kısımdan başlatıyorum, çalıştırıyorum, suyu alıyor gibi bir ses geliyor, tam yıkamaya geçerken sesi kesiliyor ve içerde hiç su atmadan program düğmesi sonuna kadar ilerliyor hızlı bir şekilde sanki çalışıyormuş gibi. Bizim makinede program tuşu yok dönen bir düğme var. Ona göre ayarlıyoruz. Eve gidince atarım görsel.
-
Hocam bu güzide tarihi eserle sizin haricinizde uğraşacak birini bulmanız zor. Belki @K-E-N-A-N hocam yada yt da dedex55 easy kanalının sahibi hocam biliyordur, kendisi forumda(@Miyamoto mushasi)
Bkz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158621727
Onun harici bkz.
1.
https://forum.donanimhaber.com/6050m-arcelik-bulasik-makinesi-arizasi--34663921
2.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/ar%C3%A7elik-6050-m-bula%C5%9F%C4%B1k-makinesi-ar%C4%B1zas%C4%B1.54588/
+++
Bunların harici ilk bakılması gereken yer su kaçağı. Su kaçağı olması durumunda su alttaki tepside birekecek, sonrasında hazneye dolan su alt tepsideki şamanıdırayı tetikleyecek ve makine suyu tahliye edip dediğiniz gibi hızlıca programı bitirmeye çalışacak ve sonunda muhtemelen duracaktır. Öncelikle şamandıra ve su kaçağını kontrol etmeniz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Temmuz 2024; 21:6:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Onlara baktık hocam. Su kaçağı yok, gelen eleman bir şeyi değiştirdi yuvarlak silindirik metal 1 kg demir gibi ama plastik bir parça kamütatör müydü neydi unutum şmdi 8 ay oldu nerdeyse. O zaman bir iki kere çalışmıştı. Sonra yine aynı çalılmamaya devam etti. Linklere bakacağım teşekkür ederim.
Merhaba
4 kişilik bir aile için bir makine alacak olsanız ve fiyatına takılmayacağınız bir makina arasınız neyi alırdınız.
marka olarak bir sıralamanız var mı
-
Aylar sonra çalıştırayım dedim. Enteresandır çalıştı makina durulamadan sonra kurulamada takıldı kaldı. Düğmeyi elle bir tık çevirdim ilerledi ve bitirdi programı. İçine az bi bualşık atmıştım temiz çıkardı. Bir daha çalışır mı bilemem ama dibinden önüne doğru az bir miktar su sızmış, ventilden olabilir mi bilmiyorum ama bu su kaçağını bulup durdurmak gerekmiyor mu, her yıkamada altını açıp bakacak halimiz yok, yada uğraşmayayım alayım yenisini diyorum, zaten nerdeyse 23 yıllık makine emeklilik yaşı çoktan geçti:) tarihi eser ama çok iyi yıkıyordu, o yüzden de kıyamıyorum bir taraftan.
Su kaçırıyor muhtemelen.
Orası kesin de kapağın contalarından mı nerden kaçırıyor bulmak lazım. Hafta sonu bakacağım
Hocam ev tipi bulaşık makinelerinde kapak sızdırmaz değil. Aksine taşan/köpüren su alttaki tepsiye birikecek şekilde tasarlanmıştır muhtemelen. Tabanda şamandıra var.
İyi akşamlar dilerim. Forumda okuduklarımızdan yola çıkarak Grundig 6732 veya 6842 alalım dedik ama Grundig web sitesinde çoğu makine stokta gözükmüyor, iki tane var sadece. Ayrıca Hepsiburada'da Grundig'in kendi satışı da bitmiş galiba. Firmanın bir kapanma durumu falan mı var acaba?
Bugün Arçelik 6144 (17750 TL) ve 6155 (23250 TL) modellerini beğenmiştik ama onlarla ilgili de epey şikayet var internette. Ne yapacağımızı şaşırdık şu an. Bunların dışında en fazla 25 bin liraya kadar bir makine tavsiyeniz olursa minnettar kalırım.
-
Beko 4144 OK modelini aldım. Bugün kurulumunu yaptılar. Enerji sertifikasında 47 desibel olduğu yazıyor ama sanki makine daha gürültülü gibi geldi bana.
Ayrıca kurulumu yapan servis su bağlantısına manyetik filtre taktı (600 tl karşılığında) ve tuz kullanmama gerek olmadığını söyledi. Bu işin bir gerçeklik payı var mıdır?
-
Evet yaklaşık 4-5 aydır ben de takip ediyorum. Grundig'in kendi sitesinde uzunca bir süredir stok yok. Koçtaş'ta satışa devam ediyor ve oradaki fiyatı kendi websitesindeki fiyatlardan daha yüksek.
Grundig'in makinaları Arçelik ve Beko'dan daha çok özelliğe sahip ve daha uygun fiyatlı. Belki de diğer markaları fazla öldürmesin diye böyle bir pazarlama yolu seçiyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X