< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (802. sayfa)
-
-
Teşekkürler baya aydınlatıcı görünüyor, bir kurcalayacağım bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ek olarak kronik su kaçırma için tamir seti
bkz.
https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-bosaltma-pompa-contasi-tamir-seti-12005744/bosch
Uygulama 1. Sump sökerek
https://m.youtube.com/watch?v=BADahLEO5qw&pp=ygUqYm9zY2ggYnVsYcWfxLFrIG1ha2luZXNpIGUwOSBoYXRhc8SxIGNvbnRh
Uygulama 2. 10.dk da sökmeden conta uygulaması var.
Fatih Bank Kombi ve Beyaz Eşya ServisiyoutubeSiemens, Bosch Bulaşık Makinası E 09 Arızası ve Çözümü! E09 Hatası Nedir Nasıl Tamir Edilir?https://www.youtube.com/watch?si=RchpYnOs4y8vXJ-7&v=Whq5aQRkDz8&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam bunlara girmedim.
İlk videodaki motoru çıkarttım ve gerçekten aynı şekilde dönmesini engelleyen bilumum iplik torba parçası vs vardı pervanede, hepsini temizleyip geri taktım. Şuan boşta çalışıyor bakalım sorun çıkmazsa işlem tamam.
İzleyip göreceğiz. Teşekkürler
Ben Teknosanın Trendyol mağazası üzerinden aldım bardaklarda finish marka deterjan ile çok güzel sonuç aldım hayatımda ilk defa fairy deneyesim geldi onu da denedim ama finish kadar iyi değil bitsin de finish alayım diye bakıyorum 😀😀 ama yıkama performansı olarak eski 6220FT makinemden çok daha iyi o konuda tartışmasız memnunum. Ses seviyesi olarakta daha sessiz program süreleri de uzun değil genel olarak ihtiyaçlarıma cevap verdi, tek eksik gördüğüm üst sepet eski makineler gibi değil en üst konumda bile alçakta kalıyor bu da alt sepete bir şeyler koymayı zorlaştırıyor gerçi yeni makinelerin hepsi böyleydi baya aradım ama benim eskisi gibi bulamadım ☹️
Maalesef bizde sorun devam ediyor.
E15 hatası veriyor.
Motoru temizledim geri taktım ama halen makina ilk çalıştırmada sorun çıkartmıyor. 2. Kez çalıştığında E15 hatası ile yarıda kesiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkCA -- 26 Temmuz 2024; 9:35:38 >
Su kaçırıyordur muhtemelen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Servis çağırdım, bir baksın bakalım
Şu yukarıda gönderdiğim conta lazım olacak size muhtemelen. Kronik sıkıntı, bir dönemin BSH ları yerli/alman hepsi aynı yerden su kaçırıyor. Ya alt küvetten sızıyor, ya su cebinden kaçırıyor.
arkadaslar 20 yillik makinemiz bozuldu , yerine hangi markayi almaliyiz temiz yikasin /hacmi kullanisli olsum yeter arcelik bosch simens var kafamda butce 10bin 20 bin ama bilgim 0 🙂
Ben beko aldim son derece memnun birakti acikcasi eskisi gibi yikamaz korkum vardı ama güzel sessiz ve temiz yıkıyor kapagi kendi açıyor kurutuyor problem yasamdim yani
Ben de geçen ay 16300 liraya Beko 4144 OK aldım. Sessizlik en büyük kriterimdi. Fena değil ses konusunda. Otomatik kapı açması ve yıkama bitince makinanın kendini kapatması özelliğini çok beğendim. Büyük rahatlık. Yıkaması da güzel.
Ama eski makinalara göre hacim konusunda daha zayıf. Pervaneler büyüdüğü için alt sepete büyük tava konulurken sorun yaşatabilir.
-
Bu makineyi ailece 12 senedir kullanıyoruz ve hiç arıza vermedi taş gibi alet. Biz de artık değiştirmek istiyoruz çünkü sepeti vs paslandı ve sanki ömrünü tamamlıyor artık. Varsa tavsiyesi olan arkadaşlar değerlendirebilirim.
Hocam bunun ömrü iç sacı çürüyene kadar. Onun harici tamiri kolay parçası bol iç hacmi geniş bir makine. Alt pervane kenarından açılıyor bir süre sonra. Pervaneyi internetten alıp takıp geçebiliyorsunuz. Alt tarafta yoğuşturma hortumu yerinden çıkabiliyor bir zaman sonra. Onun haricinde ciddi bir problemi yok makinenin. Üstelik ısıtıcı rezistans motordan bağımsız olduğu için rezistans yada motor tamiride çok kolay. 2 rafı aynı anda yıkadığı için motorda yenilerinden güçlü. Diverter derdi yok. Foşur foşur yıkıyor. Kokuda yapmıyor.
-
Siemens alacağım tavsiye eder misiniz?
-
Dün Media Markta bu makineyi gördüm ve inceledim.
Tavsiye eder misiniz ya da başka bir makine önerebilir misiniz ?
mediamarktLG DFC325HD D Enerji Sınıfı 14 Kişilik 8 Programlı Bulaşık Makinesi Metalik Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lg-dfc325hd-d-enerji-sinifi-14-kisilik-8-programli-bulasik-makinesi-metalik-siyah-1215187.html -
Hocam @stones ve @ekostros hocama sorabilirsiniz. Bu model nasıldır bilmiyorum ancak daha önce hocalarımdan elektrik konularında şikayetler vardı. Bazen ithal cihazlar elektrik dalgalanmalarına karşı daha hassas olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ağustos 2024; 9:35:48 >
Teşekkürler hocam, arkadaşlara sorayım
-
Attığınız LG makina benim başıma bela olmuştu. 1. hafta yazılım hatası verdi yıkama yapmamaya başladı. Servis geldi reset attı, kalibrasyon yaptı vs.. düzelmiş görünüyordu 3 gün sonra yine bozuldu. Değişim kararı alındı cihazı götürdüler yenisini getirdiler yeni gelen de 1 hafta sonra aynı yazılım hatasından bozuldu yine servis yine kalibrasyon yine işe yaramadı. Sonunda para iadesi isteyip paramı aldım. Aynı yazılım hatasından internette bir sürü şikayet vardı o sırada. Bosch aldım 5 ay oldu sıkıntısız kullanıyorum. Ben şahsen LG tavsiye edemeyeceğim belki başka sorunsuz modelleri vardır ama bana sorarsanız bulaşık makinesinde LG’ye bulaşmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X