mediamark'tan bugün bu makineyi almayı düşünüyorum. benzer özelliklerdeki beko/arçelikle aralarında yaklaşık 10k var. evde samsung var 7 yıllık ama tamir edilemeyen bir sorunu var. acil makine almam gerkiyor. birde yarın ayın 1'i ve fiyatlar yükselebilir. ne dersiniz yapıştırayım mı? bsh, samsung, lg falan almayı düşünmüyorum. mediamarkt GRUNDIG GPDF 6842 I D Enerji Sınıfı 14 Kişilik 6 Programlı Bulaşık Makinesi Gri Fiyat & Özellik | MediaMarkt https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grundig-gpdf-6842-i-d-enerji-sinifi-14-kisilik-6-programli-bulasik-makinesi-gri-1224877.html |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (804. sayfa)
-
-
Selam arkadaslar
Esim cok sik bulasik makinesini kullaniyor ayrica bu organik sivi deterjanlari tercih ediyor bana onerebileceginiz en iyi anlastre makine ne olur?Tesekkurler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bütçeye göre değişir. BSH seri 4-6-8 yada arçelik vb ankastre bakabilirsiniz. Teka, franke, hafele, miele gibi markalarda var ancak biraz bütçeye ve tercihlere bakıyor durum. Bütün makineler benzer şekilde yıkadığı için, yıkama performansından ziyade kalite hissiyatında, ergonomide, yalıtımda, malzeme kalitesinde, ekonomik ömründe vs fark olur.
Yanlız size tavsiyem hijyenik yıkama için tablet deterjan kullanınız. Doğal diye satılan tablet deterjanlar da var. Normal market deterjanlarıda doğal sayılır. Ünlü markalarda fazlaca parfüm var, ondan ağır kimyasal izlenimi veriyor. Halbuki ağır bir içerik pek yok. Olsa zaten gıda kullanımına onay verilmez. İçerikleri kıyaslayabilirsiniz. Hanımlar genelde içerikten çok etikete bakıyor. Siz içerik konusunda destek olursanız ikna olur.
Ayrıca geen, eco vb etiketlerle parfümsüz tablet deterjanlarda satılıyor.
Örn Bkz.main websiteDomol Bulaşık Makinesi Tableti Eco 30'lu 1 Adet | Rossmannhttps://www.rossmann.com.tr/domol-bulasik-makinesi-tableti-eco-30-lu-1-adet-p-sr19100494
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Eylül 2024; 14:40:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cevap için teşekkür ederim hocam. Küçük bir şehirdeyim ve ilginç bir şekilde tek seçeneğim servis :)Electrolux makineden anlayan yok.
Genel itibariyle Electrolux makineler sağlam fakat arıza verirse geçmiş olsun. Yurt dışından geliyor parçalar ve Euro üzerinden. Çok pahalı.
Bu sebeple yerli ürüne kaydı düşüncem. Grundig 6742 baktım, 15500TL, 6842 17000TL. O kadar eder mi emin değilim. Profile 622 baktım. İnternette satanların çoğu bilinmedik yerler. Büyük teknoloji sitelerinde pahalı.
Bildiğiniz tamirci varsa bilgi verebilir misiniz?
-
Hocam bildiğim yok. Kart taniri diye aratınca çıkar. En son ankarada biri kargoyla tamir ediyorum diye yazmıştı foruma sanırım. Sizin söküp göndermeniz gerek yanlız. Sökmesi çok zor değil aslında, ben ytdan baka baka bosch ve arçelik söktüm.
Örn bkz.
https://forum.donanimhaber.com/bulasik-makinesi-karti-tamiri-mumkun-mu--49061470-2
Fikir vermedi açısından bkzDedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBulaşık Makinesi Kartı Paramparça Olursahttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=9BWJ0EvPq8E
Electrolux kart tamiri bkz.Elektronik Kart TamiriyoutubeElectrolux bulaşık makinesi elektronik kart tamiri 👉 0551 013 89 29 #electroluxhttps://www.youtube.com/shorts/WMxB7c1kDKo?feature=shared
Bshda da parçalar arçeliğe vestele göre pahalı. Basit üst pervane beslemesi borusu, lastiği değişmediği için komple satılıyor. Daha yeni plastik pervane ve koluna 100 liralık parça tek satılmadığı için 1000tl verdim. Vestelde arçelikte benzer parça 250tl civarı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Eylül 2024; 20:34:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İyidir hocam alıp geçin uyguna bulursanız. Stok yoktu en son.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim makine de heralde tabanına su sızıntısı yapıyor sürekli pompa çalışma sesi geliyor. Servis çağırdım yarın gelecek ama 13 yıllık makine masrafı büyükse değiştireceğim o yüzden aşağıdaki makineyi almayı düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaş var mı nasıl makine ?
Bosch SMS4IKI51T 5 Programlı Bulaşık Makinesi
www.hepsiburada.comBosch SMS4IKI51T 5 Programlı Bulaşık Makinesi Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/bosch-sms4iki51t-5-programli-bulasik-makinesi-pm-HBC00002PBX5H
-
Hocam ist kisimdaki fiskiye neredeyse hic dönmüyordu. Su yeterince tazyikli gelmiyormus. İcteki uc tarafli vananin motoru bozuldugu icin donmuyormus ve uste su basincsiz geliyormus. İnternette bir usta eski makinelerde 3 yollu vana bulunmadigini ve bunu iptal edersek iki tarafa da esit tazyikte su gelecegini gostermis. 3 yollu vananin icindeki donen seyi cikarttim. Ust fiskoye donmeye basladi artik bulasiklar temiz cikiyor cok tesekkur ederim bu fikri verdiginiz icin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 18 Eylül 2024; 23:51:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam o senkron motor yerine sanırım mikrodalga tepsi motorları oluyor. Ben denemedim ancak bir paylaşımda görmüş olabilirim. Gerek duyarsanız deneyebilirsiniz. Selamlar.
Evet biri kullanmis ve olmus ama su an zaten cok iyi yikiyor. Gerek gorursem o motoru alip yerine takabilirim. :)
Selamlar, ankastreli bir evden boş bir eve taşınınca bulaşık makinesi ihtiyacı doğdu. 3 gündür şikayeti olmayan makine bulamadım, biraz da kullanıcı hataları makineleri üzüyor sanırım. 15-20 arası var mıdır önerebileceğiniz sorunu az olan makine, varsın 4-5 program olsun sağlam/sağlıklı olsun. Alabileceğim markalar arçelik, samsung, grundig ve (tavsiye gelirse) hoover.
-
Hocam benim 10 yıllık profilo bulaşık makinam bozulunca , bu sefer bosch gurubundan almamaya karar verdim.
Arçelik - grundig - beko - altus aynı fabrikadan çıkıyor. Bizzat arçelik servisine sordum aynı cevabı aldım . Zaten ilk çalıştırmaya da arçelik servisi geldi. Arçelik ve bekonun sadece albenisi fazla , program sayısı falan biraz daha çok. Bende fazla para vermemek adına altus 445 nix modelini aldım . 4 programlı . Zaten en fazla 2-3 program kullanılıyor. Gerisi çok önemli değil. iç sepet yapısı da güzel.. 20 gündür kullanıyorum , şu an için iyi bakalım . Garantisini de uzattım 7 yıl oldu . Arıza yaparsa bile 7 yıl kafam rahat . Ben 12000 TL ye almıştım . Takip etmek lazım , yine aynı fiyata bulunursa bence alınır ..
-
İlk bulaşık makinemiz olacağı için Altus da olmasın diyor hanım, yoksa A101'e gidip alacaktım :) Güle güle kullanın.
-
Aynı grubun grundig'lerinin albenisi iyi oluyor ona ikna etmeye çalış, adı grundig hanımlar Alman sanıyor
-
Hocam sizin bozulan makinenizin nesi arıza yapmıştı?
Hocam sürekli başka bir arıza kodu vermeye başladı . Temel sebebi alt hazneye yıkama alanından su sızdırması . Bu zaten benim aldığım zamanlardaki Bosch gurubunun kronik arızasıymış. Şu an aynı kronik durum devam ediyor mu bilmiyorum . O yüzden Bosch almamaya karar verdim . EVdeki Arçelik gurubnundan ilk beyaz eşyamız oldu..
-
Bende bayadır araştırıyorum sessizlik ve elektrik tüketimi düşüklüğünü göz önüne alınca hoover f/p olarak öne çıkıyor en iyi makinesi HF 5B2S1PX-17 modelinin teknik özellikleri gayet iyi istersen araştır
teknik servis ve yedek parça sorunu olabileceği duyumları biraz beni soğuttu markadan, yoksa sıcak bakıyordum aslında.
-
ihtiyaç sahibi hastası olan yaşlı bir tandığımıza bulaşık makinesi almak istiyoruz, aynı zamanda başka ihtiyaçlarına da bütçe ayıracağımız için uygun fiyatlı olmalı, sorun yaşamaması adına sizlerden marka/model yardım istiyorum.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X