@onatba Selamlar hocam, 2 makine arasında kaldım, hangisini tercih ederdiniz? Sanırım grundig inventor motor, arçelik standart. 3. bir öneriniz olursa onu da değerlendirmek isterim. Arçelik 6444 = 15 bin TL civarı Grundig GPDF 6842 = 17 bin TL civarı |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (805. sayfa)
-
-
Hocam 6842de kapak açma olması lazım. Ben olsam kapak açmalı tercih ederim. 6444 üst çekmeceler sanırım eskilerinden farklı, yenilenmiş olabilir. Kapak açmaya ihtiyaç yoksa, sürekli makine başında birileri varsa 6444 de olabilir. Süt falan kaynatıyorsanız yada makinede tencere yıkıyorsanız 6482 de ekstra yoğun yıkama bölgesi var ancak seçince çalışıyor ve programı uzatıyor. İhtiyacınıza göre tercih edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam altus yada grundig olabilir. Plastik tabanlı makine çok zorda değilse tercih etmeyiniz.
Bkz.
https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-altus-al-445-nx-5-programli-fiyati,1125836483.html
Kullanımı daha kolay makine bkz.https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-altus-413-p-fiyati,1777672739.html
Edit: Marka düzeltmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Eylül 2024; 15:7:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Selamlar. Windsor bulaşık makinelerini tavsiye etmemenizin sebebi nedir? Çünkü ihtiyaç halinde Windsor BM 3WS120 almayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmilingArtichoke -- 23 Eylül 2024; 13:35:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam plastik tabanlı makine zorunda değilseniz marladan bağımsız tavsiye etmiyorum, çelik tabanlıysa olabilir. Sizin paylaştığınız model sanırım çelik tabanlı.
Plastik tabanlı ile çelik tabanlı arasında bin lira civarı fark olur maks. Plastik tabanda deterjan ve kirler yüzeye daha fazla tutunuyor. Koku yapma ihtimali artıyor. Birleşim yerlerinden buhar kaçıp kanalda yoğuşabiliyor. Az bir fark için plastik kazana gerek yok.
Otomatik kapak açma 6444'de de var hocam. Kalite ve malzeme olarak fark yok diyorsun o halde? Motor 6444 de inverter değil bir de, bu da fark yaratır sanırım.
-
Hocam klasik motorlar 90w, inverterlar 125w yazıyor olması lazım kullanım klavuzlarında. Yeni tip klasik kullanmadığım için bilmiyorum performansta fark var mı, test verilerine göz atabilirsiniz. Bendeki 6588i de inverter var. Inverterlara genelde kağıt üstünde 10 sene garanti veriyorlar ancak birkaç şikayet okumuşluğum var. Inverterin en büuük avantajı seçilen programa göre güç dengesini ayarlıyor. Hızlı programda maks tempo çalışırken, eko programda daha yavaş çalışabiliyor. Yavaş çalıştığı için eko programda kavitasyonu önleyip elektrik/su tüketimini de azaltabiliyor.
Klasik tip motorlarda tek tempo var. Program farketmeksizin aynı güçte tek debide çalışır.
Kalite olarak parçalar büyük ölçüde aynı olduğu için motor harici fark olacağını sanmam. Belki bir ihtimal yalıtımda fark vardır. 2 makinenin arkasında da bitümlü kaplama yok diye hatırlıyorum.
Edit: hocam videolar çamaşır invertermiş, karışıklık olmasın diye kaldırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Eylül 2024; 15:22:25 >
-
Tamamdır hocam. Sağolasın. Dediğiniz şikayetler kulağıma çalınmıştı. Plastik kazanı bende istemiyorum.Artık piyasada sıfır satılan plastik kazan yok diye biliyorum. Kalmasında zaten. 😀
Hocam bende yok diye biliyprdum ancak biri yorumda yazmış plastik kazan diye. Hb com da çıkan en ucuz makinelerden biriydi sanırım, şaşırdım hatta. Markayı sildim yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için. Uyarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim.
Selamlar hocam. Aklıma takıldı ve sizin de görüşünüzü almak isterim
İlk olarak Arçelik 6188 DI bulaşık Makinesini incelediniz mi? Rezistans yerine ısı pompası kullanmışlar. Elektrik tasarrufu için çok iyi. Ama çok pahalı.
Son olarak Dijitsu 'nun bulaşık makinelerini incelediniz mi? Midea üretimi malzeme kalitesini beğendim. Ama almayı kesinlikle düşünmem bile. Ama hoşuma gitti işte.
Görüşünüzü beklerim. Saygılarımla.
Hocam arçelik 6188 DI incelemedim ancak bende oldukça merak ettim doğrusu. Sanırım kompresörlü/ısı pompalı bulaşık makinesini sadece V-ZUG ve Arçelik üretiyor. Arçeliğin böyle zaman zaman enteresan çıkışları olabiliyor, 6188DI da onlardan biri. Ancak nedense ne doğru düzgün reklamı var, nede alıp kullanan duydum. Oysa kağıt üstünde %50daha az elektrik tüketiyor. Üstelik çamaşı kurutma makinesinde ve ev ısıtmasında ısı pompası peşinde koşan insanların makineden haberi dahi yok. Gün ısı(güneş enerjisi)+ısı pompası kullanılan bir makinede tüketim ve yıkama süresi ciddi ölçüde azalacaktır. Isı pompalı makineyi sırf akdeniz çanağına satsalar yeter.
Bir diğer yandan koskoca BSH malesef kendi ısıtıcı elemanını ve pompasını global ölçekte ısı pompası diye adlandırıyor. Bu kadar yanlış ve yanıltıcı bir adlandırma tercihini farketmeden bilinçsiz olarak yapacaklarını sanmıyorum. Sırf bü yüzden ortalama bir müşteri aradaki farkı anlayamayabilir. Kimsede konu hakkunda nedense yorum yapmıyor.
Hepsi bir kenara tüketim avantajı, gürültü faktörü, kompresörün ömrü, kaybettirdiği hacim, bakım maliyetleri vb göz önünde bulunduran bir performans değerlendirme testi yapılabilirdi. Neden bu zamana kadar yapılmadı anlamış değilim. Isı pompalı kurutma makinesi diye global ölçekte yer gök inliyor ancak gerçek ısı pompalı 6188DI bulaşık makinesinin adı şanı nedense duyulmuyor. Belkide umulan derecede verim artışı sağlanamamıştır, yada istenen performans elde edilememiş olabilir.
Dijitsu konusuna gelirsek, getirdiği makineleri hiç inceleme fırsatım olmadı. Ancak midea üretimiyse, kronik problemi olacağını sanmam. Rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunmuşlar. Alanlardan henüz şikayet vs görmedim pek.
Bende açıkcası elimdeki makineler arıza yaptığında kendim söküp taktığım için biraz inceleme fırsatı yakalıyorum. Onun harici söküp takmadan, kullanmadan yorum yapmak zor. Ancak makineleri kullandıkça yada söküp taktıkça bir süre sonra firmaların tasarım prensiplerine dair az biraz bir fikir oluşuyor. Ürün inceleyen arkadaşlar, inceledikleri ürünlerin en azından kaldırıp alttan yada üst kapağı söküp üstten görüntülese daha net bilgi sahibi olabiliriz belki.
Edit: V-ZUG yrrine asko yazmışım düzelttim. Asko da ayrıca başka bir deneye destek vermiş.
Isı pompalı V-zug makine için bkz.
https://www.vzug.com/tr/tr/ueruenler/mutfak/bula%C5%9F%C4%B1k-makineleri/%C3%A7ok-verimli/adoradish-v6000-is%C4%B1-pompal%C4%B1--p4112100004
Isı pompalı makineler için yapılan birkaç çalışma.
Bkz.1https://www.hslu.ch/en/lucerne-university-of-applied-sciences-and-arts/research/projects/detail/?pid=724
Bkz.2avesis.metu.edu.trExperimentation and optimization of a heat pump integrated dishwasher | AVESİShttps://avesis.metu.edu.tr/yonetilen-tez/9080b839-0382-413f-b035-ec66f76a813f/experimentation-and-optimization-of-a-heat-pump-integrated-dishwasher
Bkz.3www.sciencedirect.comA household dishwasher heated by a heat pump system using an energy storage unit with water as the heat sourcehttps://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0140700714002849
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Eylül 2024; 7:1:29 >
-
Arçelik için tek bir tane bile inceleme yok maalesef.
BSH grubu ise böyle adlandirmasi sebebiyle ısı pompalı bulaşık Makinesi diye araştırırken durmadan önüme çıktı. Sinir bozucu oldu. Garabet ve adını hak etmeyen bir durum.
Dijitsu konusunda bir şikayet videosu altta bırakıyorum. Ürüne lafım yok. Ama sorunlu bir servis yapılanması var.
Bende tamirat yaparım. Bilhassa YouTube videoları sayesinde. Kelimesi kelimesine katılıyor ve anlıyorum. Ama amatör olarak tanıtım videosu çekenlerin servis dışı müdahale sebebiyle garanti dışı kalabileceği için yapmazlar/yapamazlar maalesef.
Hocam kardeşlerimin LG 10 sene motor garantili bulaşık makinesinin motorunu değiştirmek için Servisin önce 5 bin lira işçilik 1 bin lira servis yol ücret istemesi Akabinde Atölyeye taşırken Servisin Makineyi Düşürmeleri Sonrasında Makinenin Servis tarafından Hasarlı bir şekilde teslim edilmeye çalışılmasıyla ve servisin evden teslim aldığımızda böyleydi diyerek yalan beyan vermeleriyle patlak veren ve bir aydır süregelen bir mağduriyet yaşamaktalar. 8 yıldır kullandıkları;
LG D1452CF modeli 604kwwZ3R865 seri numaralı bulaşık makinesi idi.
Şimdi bana Bulaşık makinesi önerisi alsana bildiğin birinden marka model dediler. Ben de sana bir danışayım dedim. Bize bir yardımcı olabilirsen gerçekten çok teşekkürler..
Hocam ben tüm makineleri bilmiyorum. LG ve samsung bulaşık hakkında hiç fikrim yok mesela. Kendim arçelik ve bsh 3 makine dağıttığım için onlar hakkında biraz fikir sahibiyim. Burada okuduğum şikayetlerden fikir edindim biraz.
Tavsiye için bütçe önemli hocam biraz. Hafele miele vzug gibi markalar da var windsor altus vs de var. 10 a da var 100 e de var. Hepsi benzer şekilde suyu ısıtıp bulaşıklara pompalıyor. Olayları bundan ibaret. Bu kadar basit bir işi bazı makineler nedense yapmakta zorlanıyor. Su falan kaçırabiliyorlar.
Tavsiye olarak yerli üretim makineleri tavsiye edebilirim. En azından ileride arıza yaparsa parça ve servis sıkıntısı yaşamazlar. Yedek parça fiyatları vestel ve arçelikte genelde daha uygun. Yedek parça sitelerinden kontrol edebilirsiniz.
Yerli üretim arçelik grubu, bsh/profilo, hoover, vestel grubu var şimdilik bildiğim. İç piyasada satılmayan başka markalarda üretim yapıyor sanırım, belki spotçularda fln denk gelirsiniz. Parça kalite hissiyatı bakımından bsh daha iyi gibi duruyor ancak yedek parça fiyatları diğer firmalara göre yüksek.
Makineye yazık olmuş. Mümkünse üşenmeyip tüketici hakem heyetine başvursunlar e devletten. Gelecek olan makineyide ihtiyacı olan birilerine verebilirler yada yedek makine yapabilirler.
-
Hocam merak ettim baktımda bkz.
www.uygunparca.comLG D1452CF Bulaşık Makinesi Orta Pervane Borusu - AEC73278001 - Uygunparçahttps://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-orta-pervane-borusu-aec73278001/lg/d1452cf
Şu plastik boruya 2 lira yazmış LG. Geçen haftalarda BSH için 1000 lira verdim. Arçelikte vestelde 250tl, bilemedin olsun 500tl.
Bkz arçelik.www.uygunparca.comArçelik Bulaşık Makinesi Üst Pervane Borusu - 1512280100 - Uygunparçahttps://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-ust-pervane-borusu-1512280100/arcelik
LG de daha öncede benzer bir arıza ile ilgili birkaç kişiyle konuşmuştuk. Sanırım bu arıza kronik. Şikayetvar.com dan ve sitelerden şikayetleri toplayıp hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim. Sanırım benzer arıza yapıp yolda düşen tek makine sizinki değil.
Ek: Sizinkilere şu makine yeterli olur sanırım, fiyatı uygun sayılır.
Bkz.https://www.hepsiburada.com/hoover-hf-3e9l0x2-17-5-programli-wi-fi-bluetooth-baglantili-bulasik-makinesi-pm-HBC000047GY7U
Tam herli olsın derseniz altusta 445nx vb var benzer fiyata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2024; 17:21:26 >
-
Hocam araştırmışlar. Hoover in servis alt yapısının olmadığını söylüyorlar. Bir de E sınıfı bunlar A olması gerekmiyor mu enerji tasarrufu için diyorlar..
Hocam yeni enerji sınıfları değişti. Esikinin a sı yeninin e si.
Yenilerde a sınıfı makine sanırım bir arçelikte var yukarıda konuştuğumuz 6188DI ısı pompalı makine.
İmkan varsa profilo/bsh, arçelik/grundig/altus, hoover vs kendilerine göre karşılaştırsınlar, varsa yakında mediamarkt teknosa falan gidip baksınlar incelesinler makineleri hocam. İçlerine sineni alsınlar.
Hocam çok pahalıya gerek yok 15 bin civarı bulsak yeter diyorlar. arçelik/beko/grundig/altus grubuna sıcak bakıyorlar. Ben senin 7 8 ay önce Grundig Gpdf 6842 modelini önerdiğini gördüm. D sınıfı inverter motorlu.Tabi o zamanlar fiyatı daha uygundur.Şimdi koçtaş’ta 17 bin lira.Grundig GPDF 6742’de inverter motorlu 16.500 lira Hala fiyat performans dermisin sen bu makinelere. Yine sabah senin bize önerdiğin Altus 445 nx modeli galiba standart motorlu hocam. Bunlardan veya bunlar dışında 15 bin civarında fiyat performans başka bir marka model önerilerinde olur muydu senin bize hocam yoksa yine bu modellerden birinde ısrar mı edersin...
Arçelik grubunda gözüme çarpan makineleri ve fiyatlarını belirttim sen içlerinden en fiyat performansına karar verip bize bir tavsiye de bulunursun herhalde hocam..
Grundig GPDF 11853 inverter motor 19.999 tl
Beko BM 6047 inverter motor 19.899 tl
Arçelik 6167 inverter motor 19.106 tl
Grundig GPDF 6842 inverter motor 16.999 tl
Beko BM 4044 standart motor 16.890 tl
Grundig GPDF 6742 inverter motor 16.499 tl
Arçelik 6155 standart motor 16.095 tl
Grundig GDF 6504 standart motor 15.599 tl
Grundig GPDF 6732 standart motor 14.999 tl
Altus AL 445 NX standart motor 11.499 t
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam grundigte fiyatlar artmış biraz ama hala f/p olarak kötü değil. 6742/6842 ikilisi hala arçeliğe göre uygun sayılır.
Birde grundigte sipariş direk fabrikadan çıkıp servise gidiyor. Servis makineyi randevuyla kendi getirip montaj yapıyor. Neredeyse 0 sorun. Makine yeri hazırsa siz neredeyse hiçbir şeyle uğraşmıyorsunuz. Vakit kaybıda olmuyor. Çalışanlar için büyük imkan.
Yukarıda paylaştığınız makinelerde f/p en iyisi altus hocam. Altus direk bayiiden kargolanıyor. Siz teslim alıyorsunuz. Sonra servisten ayrıca randevu alıp montajlatıyorsunuz. En az sorun çıkaracak makine en basit makinedir hocam. Altus içlerindeki en basit makine.
Standart motorda olur hocam, standart motorda inverter gibi yavaşlatma durumu yok, hep tam gaz tek vites çalışıyor. Inverter motor eko programda yavaşlıyor hızlanıyor fln kendini ayarlıyor. Ondan su tüketimi ve enrji tüketimi düşüyor. Ancak kısa ve yoğun programda standart motorda çok fark olacağını sanmam. Standart motordan şikayet hiç yok sanırım, ben görmedim hiç.
Bu arada paylaştığınız makinelerin enerji sınıfı E ve D, birtek cornerwashlı inverterli 11853 linin sınıfı C gözüküyor.
Enerji sınıfı için test programıda sadece EKO programdır hocam. Sadece EKO program, istenen sonuca minimum enerji ve su ile erişilebilecek programdır.
Diğer programlarda enerji sınıfı falan kalmaz hocam, makine sonuca odaklı çalışır. Eko programda 6-7 lt su ttüketen makine, yoğun programda 20lt tüketime çıkar.
Dolayısıyka EKO programlar haricinde kullanılacak programlar enerji etiketini yansıtmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2024; 12:36:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X