Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (807. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.449
Cevap
194
Favori
2.582.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani hocam Arçelik Grundig grubu; Koçtaş, Teknosa, Media Markt gibi yerlerden satın alınsa da servise veyahut da sonradan müşteri hizmetlerini arayarak 3+4=7 yıl garanti yaptırılabilir diyorsun sen anladım sağol.

Hocam Çerkezköy’de üretilip montajlananlar işe yaramaz diyorlar.Kapağının kapanmasından bile anlarsınız Almanya üretim montajlılar kapağını ortaya kadar çekip bıraktığınızda otomatik kapanır Çerkezköy’den çıkanlar kapanmadan takılır seri numaralarına bakmadan oradan bile anlarsınız diyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Hocam gönderdiğim videodaki binlerce dolarlık thermadorlar çerkezköyde üretiliyor.

Tr de satılan alman üretimleri en üst seri ve en yüksek fiyatlı modeller. Bazı komponentler farklı. Fark oradan kaynaklanıyor. Yedek parça listesine bakın hocam ortak parçaları görürsünüz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Almanya üretimi üst segmenti olmasına rağmen siemens-bosch grubunda 5 yıl dolmadan ısı pompası arızası verenler bile olabiliyormuş hocam Gerek yedek parça pahalılığından gerek servis yetersizliğinden dolayı pek de mantıklı gelmiyor. 45 küsür milyar verip 20 25 yıl gidecek Miele alsan bile 5 10 sene içinde yeni bir teknoloji çıkar değiştirmek isteyebilirsin.

O yüzden bana şu anda Arçelik grubunda özellikle aynı benzer kalitede üretilen Alt grupları Grundig Altus vesaire en mantıklı gelen seçenekler hocam gerek yedek parça ucuzluğu olsun gerek etraftaki servis bolluğu ve 3+4=7 yıl garantisiyle tabii sen daha iyi bilirsin..

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi hocam. Dönem dönem hangisi uyguna denk gelirse o. Zaten alayının pompası parçaları komponentler hep çinde üretiliyor. Komponent üreticileri, tedarikçiler de belli.

Bozulmasın diyoruz bozuluyor. E bozuluyorsa bari tamir edilebilsin o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 18:34:24 >
    Öncelikle ilginiz ve derinlemesine cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut makina Arçelik 6251 ES model. Daha önce su kaçırma işi oldu ancak contadan değil, üst rafın yanındaki buhar çıkışı gibi bir yer var, oranın kapağı yerinden çıkmış yıkama suyu da oradan yani makinanın yan kısmında bulunan keçeleri de ıslatarak tabanında birikmişti. Aslında çok basit ve saçma bir arızaydı. Makinanın tabanını ve ıslanan keçesini kurutup, içindeki o kapağı da yerine takınca sorun ortadan kalktı. Bir de fıskiyesi artık çatlamıştı kapağın yanlarından dışarı su kaçırmıştı, fıskiyeyi değişince o da düzeldi. Ama makina artık benden bu kadae diyor, sadece 30 dakikalık program çalışıyor diğerlerinde makina birkaç dakika çalıştıktan sonra öylece kalıyor

• Alpiron A kullanıcısına yanıt
    Serkan CANyoutube
    Arçelik Bulaşık makinası 6030 s arıza program takılıyor ilerlemiyor
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=QfEoMx-lX1E

Söküp kontrol edin isterseniz.

2.
    Serkan CANyoutube
    Arçelik Bulaşık Makinası 6030s program takılıyor ilerlemiyor.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=VgXpgw1jHbM

Bende de benzer tip ARY makine var 2 tane. Birini düzenli kullanıyordum. Dediğiniz problemlerin aynıları bende de oldu. Hatta bendeki makinenin bahsettiğiniz havalandırma hortumu üstten değil, alttan çıkmıştı.

Bu makineler son derece basit ve tamir edilebilir aletler hocam. Sensör diverter inverter vs yok. Çürüyene kadar kullanabilirsiniz. Ömrü, kitabında yazandan uzun olan makineler.

Muhtemelen makineden oldukça sıkılmışsınızdır, yeni makineleride merak ediyorsunuzdur belki ancak kablo tesisatının yenisini parçacılarda olması lazım. Kart/tuş arızası durumunda çok sayıda çıkma parçası da var. Aynı yıl üretilen herhangi bi modelin kartıyla ön kısmını alıp takarsanız çalışmaya devam eder. Yani çürüyene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz hocam.

Bu sizdekinin kartına uyumlu olmayabilir belki ancak fikir vermesi açısından bkz.
    www.uygunparca.com
    Arçelik Bulaşık Makinesi Kablo Demeti - 1733160100 - Uygunparça
    https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-kablo-demeti-1733160100/arcelik

Buda 0 kart hocma bkz.
    https://www.online-yedekparca.com/
    Arçelik Bulaşık Makinesi Kartı Elektronik Kart ARÇELİK Arçelik Bulaşık Makinesi Kartı, 6251 E, 6251 ES, 6251 A, 6251 EI
    https://www.online-yedekparca.com/arcelik-bulasik-makinesi-karti

Buda konusu bkz.https://forum.donanimhaber.com/arcelik-6251-bulasik-makinasinda-takilma-sorunu-videolu--73725588

2.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/114288762

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 20:42:2 >

Hocam muhtemelen dediğiniz gibi basit bir işlem ancak artık değişme vakti geldi. Parlatıcı kısmı kaçırıyor, kapağın alt kısmında paslanma ve çürüme başladı. Artık çok da direnmeye gerek yok sanırım. Bosch için yazdıklarınızdan sonra Arçelik 6167 daha mantıklı gelmeye başladı

BSH da olabilir hocam bsh da muhtemelen conta sorununu çözmüşlerdir. Çözülmese bile biliyoruz arızayı. Arıza kodunu görür görmez müdahele ederseniz rezistans yanmaz muhtemelen.

Arçeliği iyi kötü biliyorsunuz hocam servisi parçası bol ve nispeten uygun. Arçelik 6167 yada Grundig 6742/6842 üzmez diye düşünüyorum.

Arçelik 6167 ve Grundig 6842 dokunmatik panel. 6742 basmatik tuşlu.

Yanlız bu yeni makineler, eski makinenizden sonra ufak gelecektir bilginiz olsun. İsterseniz varsa yakınlarda bir mağaza, önce gidip inceleyiniz. Şu anda kullandığınız ary tipi makinelere göre kazanları ve çekmeceleri biraz daha küçük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 20:57:9 >
    Aslında BSH 13 kişiik, Arçelik 14 kişilik olduğu için benim için bir adım öne çıkıyor. Sadece alman üretimi olan BSH internette uygun fiyata olduğu için aklımı çeldi biraz. Yoksa Arçelik ile aynı fiyat bandında olan BSH yerli üretim olan daha düşük model

Hocam alman üretimi uygun fiyatlı hangisi hocam? Almanyadan gelenler 40-50 bandında 2-3 model harici yok diye biliyorum. 25 civarı tr üretimi var sadece sabırım.

Bkz.

Hocam kişi sayısı, daha çok tabak/raf aralıkları ve 3. Çekmece ile alakalı. 3.çekmece makinelerin genelinde alt tarafı daraltabiliyor. Derin tencere ve büyük tabaklar için problem olabiliyor. Eğer 3 çekmeceli alacaksanız, hem küçük kazandan daralma yaşayacaksınız, hem alt sepette yükseklikte azalalma olacak bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 21:21:34 >

Hocam bu makine aslında bu fiyata iyi gayet ancak muhtemelen yukarıda gönderdiğim tamir videosundaki makine ile aynı seri makine. 44dB silence plus, alttan üstten komple yalıtımlı bunlar. Yapısal olarak yerli üretimlerden pek farkı yok. Belki kazan sacı çeliği vs farklıdır. Çekemce, kutu, kilit vs hep aynı. Bence alsanız memnun kalabilirsiniz, tabi conta kaçırırsa üzülebilirsinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 21:42:31 >

Videodaki makine farklı bir model, görsele bakılırsa serie 2 SMS26DI00T veya seri 4 SMS44DI01T yerli üretim var aynı tipte. Ama gelgelelim sıkıntının montajla değil parçayla alakası var gibi görünüyor. Yani alman üretimi de olsa bu sıkıntı olacaksa o toplara girmeye hiç gerek yok. Bir de bosch makineler için ıslak bırakma şikayeti diğerlerine nazaran çok fazla. Arçelik 6167 olana karar kılmıştım ama bu alman üretimi olanı bu fiyata görünce kafam karıştı sadece. Bu da kararsızlık yaratıyor tabi insanda. Acaba alman üretimi olanda bu şikayetler olmuyor mudur? bilemedim. kendi sitesinde 43.000tl fiyatı var, hepsiburadada 26.000, Arçelik de 21.000

• 2016 yılında filan en iyisidir diye LG aldım. Üstelik pahalı modellerinden. Bulaşık makinası 4-5 sene geçtikten sonra arıza vermeye başladı. En az 4-5 kere servis geldi. Hepsi de farklı arızalardan dolayı. En son servise dedim ki, bunların ömrümü 4-5 sene sonra bitecek şekilde ayarlayıp serviste kazansın diye mi yapıyorlar ne çok arıza verdi dedim. Adam son 2 gelişine para almadı parça değişmesine rağmen.

Bulaşık makinası da iyi yıkamamaya, çamaşırlar koku yapmaya başladı. Bosch aldım bende.

LG, Samsung filan bunlar beyaz eşyaya sonradan girdiler. Bu işin duayenleri Bosch, siemens’tir. Yerli markalardan da zamanında dilimiz yandı. Kasap kasaplığını yapacak. Kasapken manavcılıkta yapmayacak. Özeti budur.

Hpcam alman üretimlerde de şikayet var. Konu evet parça/conta ile alakalı. Videodaki makinenin kazanı o seri makinelerin hepsinde aynıdır. Kazanın alt sacında, filtre önünde sağda ve soldaki iki çıkıntıdan dolayı kazan yapısının videodaki ile aynı olduğu görülüyor. Oradaki altı boş anlamsız çıkıntılar hep gözüme takılır. Bir ara heat exchanger diye oraları sanıyordum, sonra heat exchanger dedikleri parçanın su cebi olduğunu görünce garipsemiştim.

Zamanla conta sıcaktan özelliğini kaybediyor. Genelde insanlar ilk uyarıda umursamıyorlar. Akşam yıkıyorlar, sabaha kuruyor, dolayısıyla uyarı gidiyor ve makine normal çalışmaya devam ediyor. Bu döngü belki 100 defa tekrar ediyor ve rezistans bir süre sonra videodaki gibi bozuluyor. Videodaki kazanla paylaştığınız makinedeki kazan tipi aynı duruyor.

BSH da hocam kurutma ayarı var servis menüsünde. Parlatıcı vs ayarlanan menüden D.0 ı, D.1 yapınca snaırım son durulama sıcaklığını da arttırıyor ancak ne kadar arttırıyor bilmiyorum ancak bardaklar yıkama sonu el yakıyor. Eko progranmların genelinde marka farketmeksizin son durulama sıcaklıkları AB kuralları ve enerji tasarrufu sebebiyle düşürüldü. Yoğun programlarda arçelikte bshda el yakar.

Alman üretimi olması çok kafanızı karıştırmasın hocam ancak ben SilencePlus olması sebebiyle acaba dedim. İçinde katman katman yalıtım var silencepluslarda. Kazan komple bitüm. Ön, üst, yanlar, tekmelik ve arkada yani komplesinde ek yalıtım malzemesi var. Piyasadaki en iyi yalıtımlı makine.

Hani ben kendim için şu an arızayı bildiğim için, tamirinide kendim bildiğim için, kendim sök tak yaptığım için belki silenceplus olmasından dolayı risk alıp tercih edebilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 22:12:57 >

Valla ben de şöyle yapacağım, stokta 3 tane var. Kart ekstremin kesilmesine de iki hafta var ondan önce almam mümkün değil. O zamana kadar kalırsa Bosch alırım yoksa Arçelik alırım sanırım. Arçelikten de sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum kaldı ki mevdut makinem beni 17 sene idare etti😅. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

• Stones kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim elektriğimize suyumuza bsh, vestel ve koç grubu uyuyor. Avrupaya da uyuyor. Bu üç grup sürekli birbirini takip ediyor, önlerinde de miele gidiyor. Piyasa oluşmuş oturmuş vaziyette. Makinelerin yıkama sonuçlarıda birbirlerine yakın. Üçününde ana montaj üssü türkiye. Kuvvetli perkarbonatlı oksidan deterjanlarla hepsi iyi iş çıkarıyor.

Bkz.
    GodDay byoutube
    Extreme dishwasher test! Beko VS Bosch vs Vestel! Who will win?
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=BwQ3FXWVxMs

Mielede polonyaya yerine buraya gelseydi, yerli üretim vergi avantajlı mieleler hem tr yi hem avrupayı domine ederdi muhtemelen. Miele yerine haier/hoover şu anda stratejik oynuyor.

Bu arada fırsat bulursanız, imkan varsa gidip inceleyiniz hocam makineleri. Bendeki 6588i Arçelikte de komple yalıtım var(44dB). 6167 de 46dB gözüküyor hocam ondada muhtemlelen komple yalıtım vardır yoksa 46dB düşmesi zor. Her iki makinede şu anda kullandığınız makineden sonra ciddi anlamda sessiz ve konforlu gelecektir hocam. İyi günlerde kullanınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 22:51:41 >
  • Benim dediklerim ile sizin anlattıklarınız ne alaka anlamadım.

• Stones kullanıcısına yanıt
    Yanlış mesaja yazmışım sanırım hocam pardon.

• 
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.