Muhtemel altus alıcaz ama nx değil nix Nix griymiş aynı ürün Benim buzdolabım fırınım inox diye Sırıtmasın diye beyaz almayalım diyoruz dediler hocam.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (806. sayfa)
-
-
E inox varsa inox(paslanmaz çelik) alınız hocam daha iyi. İnox doğru bakılırsa en uzun ömürlü malzeme. Kezzapla çamaşır suyuyla falan silmediğiniz sürece çürümez kolay kolay. Diğer boyalı çelik saclar illaki paslanıp boya atıyor bir süre sonra. Endüstriyel mutfaklarda hem sağlamlığındna hem hijyenik olmasından ötürü tüm makineler tezgahlar vs inoxdur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2024; 16:48:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha önce kullandığı 8. sene de motoru yanan LG D1452CF model Inverter Bulaşık makinesiydi hocam.
Lg’de 8 sene inverter motora farklı özelliklere alışmışsındır sen Altus standart motor basit makine sonradan pişman etmesin seni dedim hocam
LG’deki ekonomik program 4 buçuk saatti ben onu anca gece açarsam açıp koyuyordum sabaha kadar duruyordu ve güzel yıkamıyordu ben onu yıkama yapacağım zaman kısa program iki kere çalıştırıyordum ilkini sabunlu açıyordum ikincisini sabunsuz durulama gibi yapıyordum Ben LG bulaşık makinesinin hiç bir özelliğini kullanamadım iyi yıkamıyordu hiç bir şekilde memnun kalamadım sepetleri paslandı zaten memnun değildim.
İnverter motorun tek esprisi daha uzun sürede daha ekonomik yıkamasıysa zaten o ekonomik programda kullanmadığım için ben o inverter motorunda bir özelliğini kullanmış olmadım yani hızlı program hızlı program da yıkadım yarım saatte hem de iki kere yıkadım her seferinde durulama programı olmadığı için daha da çok beni zarara soktu.
O yüzden standart motorun daha bile verimli olacağını düşünüyorum yani temizlik artı ikinciyi yıkamam gerekirse çift tuşlama varsa çift tuşlama yaparım onun dışında bir saatlik programı falan yoktu LG’nin sadece kısa programı vardı 30 dakika 30 derece de 35 derece mi bilmiyorum on da yıkıyordum bunda en azından 50 derecelik bir saatlik programı var gece açarsam uzun program açarım ekonomik gündüz açarsam bir saatlik programa koyabilirim yani ya da acelem varsa kısa programı kullanabilirim o yüzden LG’den zaten memnun değildim.
Olarak cevap verdi hocam kendisinin yanlış anladığı bir durum var mıdır? Varsa söylersen ben kendisine ileteyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 29 Eylül 2024; 17:1:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok gayet doğru anlamış sorun yok. Yanlız inveter motor max 125w, standart motor 90w. Inverter motor tam güçte kağıt üstünde max gücü daha fazla. Ancak 90w klasik tip motordan yana hiç şikayet görmedim hocam. Pompa gücü kadar doğru miktarda deterjanda önemli. Bence altus gayet güzel iş görecektir. Arçeliğin 58 dk programı var 60 dereceye kadar çıkıypr sanırım, tabak çanak için gayet iyi. Muhtemelen hep onu kullanırlar. Eko programda da iyi arçelik genel olarak.
Mükemmel durulama diye bir seçenek koymuşlar altusa, sanırım ekstra durulama gibi birşey, oda faydalı olur herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2024; 17:17:8 >
hocam pek takip etmiyorum artık ama vestel hariç fiyatlar artmış gibi duruyor vesteli de düşünmüyorsunuz sanırım. uygun arıyorsanız altus alınabilir bence. bu arada gerçek inox yok sanırım arçelik grubunda, mesela şu 11 programlı grundig için boya diyorlardı. electrolux falan almak lazım gerçek inox için ama o da bütçenizin üzerinde
-
Valla iyiymiş hocam ikisi birden aradan çıkardı. Arfryerlı ütülü fln güzel kampanyalar oluyor arada. Denk gelirse, air fryer ihtiyaçları varsa bu seçenek daha iyi duruyor altusa göre.
Airfryerlar geneli teflon benzeri kaplama ile kaplı hocam. Airfryer çalışan ve vakti olmayan gençler ve de çalışan çiftler için daha uygun. Bir nevi öğrenci fırını aslında. Uzakdoğuda bekarlar için icat edilmiş bir alet. Çocuklu aileler için klasik fırının daha uygun olacağı kanısındayım. Bulaşık makinesinde de tepsi baya güzel yıkanıyor.
Altusta inox farkı sanırım 1000tl civarı. Bütçe uygunsa değebilir. İnox makineler eskise bile eski durmuyor. Birde çürümüyor hocam inox ön kapak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2024; 20:48:55 >
f/p olarak max 15k bütçeyle ankastreye uygun bulaşık makinesi önerisi olan varsa paylaşabilir mi ?
-
Hocam Media Markt’a gitmişler. Altus hiç beğenmemiş vazgeçmişler. Bu Vestel nasıl diye soruyorlar.
Grundig 6842’nin ekranı dokunmatikmiş hocam. inverter motorlu. Bir de 6842’de durulama özelliği var mı diye soruyorlardı.
-
Hocam vesteli pek bilmiyorum ama beğendilerse alsınlar hocam çok farketmez. Vestel tüm dünyaya makine satıyor. Vestel/regal/vestfrost vs de uygun fiyatlı inox olması lazım.
6842 de kir sensörü var hocam. Sensöre göre durulama yapıyordur. Sizin seçeceğiniz ek durulama fonksiyonu olmayabilir, tuşlarda gözükmüyor. 6742 6732 fln onlardan birinde vardır manuel ekstra durulama. Altusta kir sensörü yok, manuel seçenek var ondan.
Ek: bu arada ben ilk başta f/ diye, uyvun fiyatlı olsun diye hoover ve altus dedim. Altusta kazandır pompadır hep aynıdır grundigle. Aynı sınıf makinelerde parçalar ortaktır. Altusun şu an sattığı makineler eski seri ihraç beko makinelerle aynı seri. Ancak marka algısı pek üstlerde değil. Ben marka pek takmıyorum açıkcası, ancak marka algısı iyi olsun derseniz siemens su kaçırmadığı taktirde hem kalitede hem algıda başarılıdır hocam. Siemenste iq 300 uygun fiyata olması lazım. Onada bakabilirler.
1.https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-siemens-sn234i01dt-4-programli-inox-fiyati,1724234262.html
16 liraya 48dB siemens makine.
2.https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-siemens-sn23ii51kt-4-programli-fiyati,1803952232.html
Aynı fabrika ürünü profilo bkz.https://www.akakce.com/bulasik-makinesi/en-ucuz-profilo-bms681v1-wi-fi-6-progamli-fiyati,1132383865.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Eylül 2024; 15:47:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam hygiene care seçeneği o işi görüyor gibi fakat otomatik kapak açma modu açıksa seçilemiyormuş. vestel konusunda onatba hocamın dediğine katılıyorum ama tercih size kalmış. 5312 modeli olması lazım bir de ona da bakılabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocalarım Youtube’da böylesi bir yorum gördük. Ne kadar doğrudur.
6742 tuşlu inverter motorlu
6842 dokunmatik inverter motorlu
İkisi de Koçtaş’ta 16.999 tl. Fakat bizim kardeşlerin bir Devremülk’e gitme durumları olacak.Koçtaştan siparişi bugün geçseler.Teslim alma işini nasıl yapabilirler.Çünkü gelecek aya kalacak yoksa.Kampanyalar da bitebilir.Belki Yeni ay zammı da gelebilir..
-
Hocam biz 6588i dokunmatiğe yıllardır sorunsuz dokunuyoruz. Ancak basmatik tabi daha hızlı ve feedback konusunda bu tip aletlerde daha başarılı. Dokunmatikte arıza olursa ileride be olur bilmiyorum ancak panel düz olduğu için içeri su gitme riski yok. Islak elle dokunulabiliniyor.
Bir yete gideceklerse hocam biran önce sipariş versinler teslim edilsin. Yetişmez ise servis dönüşte kurar.
Dönüştede ayrıxa sipariş verseler problem olmaz herhalde. Zam geleceğini sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Eylül 2024; 19:18:29 >
Hocam bu akşam mı yarın sabah mı ne zaman yola çıkacaklarını tam bilmiyorum ama kampanya için bugün sipariş verme olayını söylemiştim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 30 Eylül 2024; 20:7:29 >
Makineyi geç nakliye seçeneğini koçtala sorsunlar belki depo kabul eder ancak sanmıyorum kabul edeceklerini. Dönüşe kalır muhtemelen. Koskoca makineyi komşuya falan bırakmak olmaz hocam. Siz en iyisi koötaşta müşteri hizmetleri ile görüştürün kendilerini yada siz arayıp görüşün geç teslimat için, belki kabul edilir.
Arkadaşlar merhaba, 17 yıllık arçeli bulaşık makinası artık başladığı programı devam ettirememe, düzgün yıkamama gibi arızalar vermeye başlayınca e malum 17 yıllık da olunca tamir ile uğraşmaktansa yeni bir makina almak daha mantıklı geldi. Burada yazılanları okuyunca bana arçelik 6167 modeli mantıklı geldi. Aslında genel tercihimiz bosch iken burada haberdar olduğum alttaki conta sorunu yüzünden onu elemiştim. Acaba alman üretimi olanlarda da aynı sorun var mı. İnternet üzerinden baktığımda
alman üretimi seri 6 bir makine ile aralarında 5000tl gibi bir fark var.
Kararsız kaldım, bunlar arasında ne gibi farklar olabilir. Mantıklı olan hangisini seçmek olur. Yoksa elma ile armut mu kıyaslıyorum bilemedim açıkçası. Var mı yardımcı olabilecek olan linkleri aşağıda.
www.hepsiburada.comBosch SMS6EAI81T C Enerji Sınıfı 8 Programlı 13 Kişilik Fiyatıhttps://app.hb.biz/G6tJoBmxO06kwww.n11.comArçelik 6167 I 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/arcelik-6167-i-6-programli-14-kisilik-bulasik-makinesi-39886686?magaza=antaresavmarcelik&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
-
Hocam eski serilerde alman üretimleri de su kaçırabiliyor. Üretim yeri fark etmiyor. Zaten su kaçırma problemi ilerleyen dönemlerde ortlama 5-7 sene civarı ortaya çıkıyor. Yeni seri makinelerde parçaları güncellemişlerdir muhtemelen, yeni bsh larda sorun olmaması lazım şu anda. Zaten su kaçırma sorununu için birileri çözüm bulmuş, yan sanayi conta/tamir kiti dde satılıyor artık. Sıvı contayla tanir edenler de var. Sorun zaten sadece su kaçırma da değil.
Yeni makinelerin çoğunda markadan bağımsız ısıtıcı eleman pompaya entegre. Yeni trend entegre ısıtıcı. O sebeple olası bir ısıtıcı arızasında fatura kabarık. Entegre ısıtıcı sayesinde makine içerisinde sirkülasyona giren (yıkama/durulama her bir çevrimde) su miktarı azaltılıyor. Bu su tasarrufu sağlarken, aynı zamanda da ısıtılacak su miktarı azaldığı için bir miktarda elektrik tasarrufu demek. Kağıt üstünde su ve elektrik tasarrufu yapmak için, daha çevreci olmak ve maliyetleri düşürmek adına entegre ısıtıcı kullanılıyor.
Bkz. ArçelikDedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeArçelik Beko Bulaşık Makinesi Isı Pompa Motoru İncelemesihttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=cwLyk1nZE5E
Sizdeki 17 yıllık makinede ise ısıtıcı ve pompa bağımsız. Makine alt ve üst rafı muhtemelen aynı anda bol su ile yıkıyordur. Pompası da yenilerinden güçlüdür.
BSH da sorun yaşanmasının ana sebebi, contadan sızan suyun sirkülasyon pompasının üstüne damlaması sonucunda, bir süre sonra entegre ısıtıcıya kısa devre yaptırması nedeniyle makinenin arıza vermesi neticesinde entegre ısıtıcını n pompadan bağımsız tamirinin zor olması ve randımanlı olmamamsı sebebiyle komple ısıtıcı+pompa değişimine gidilmesi gerekmesi ve bunun diğer yerli makinelere göre daha maliyetli olması. Yani esas sorun 100 liralık conta yüzünden 5000 liralık pompanın değişmesi. Yoksa dandik bir conta su kaçırdı diye bu kadar şikayet olmaz. Kimsede çıkıp bu conta zamanla kaçırıyor, pompayı yakıyor, 5 senede bir değişmesi lazım demiyor. Makine kullanım ömrü 10 sene. Madem böyle bir yıpranma sonucunda kronik bir arıza var, bakım planı oluşturulup müşteriye bilgi verilmesi gerek ki en azından pompa kurtulsun.
Konu hakkında video bkz.BEYAZ EŞYA BİLGİ PAYLAŞIMyoutubebosch sıemens Profilo bulaşık makinası su ısıtmama & E09 ve E15 ARIZA KODU kronik arızahttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=0LjMGGkMdl0
Sizin 17 yıllık makinede conta su kaçırırsa, siler kurular contayı değiştirir kullanmaya devam edersiniz hocam. Su kaçırma olasılığı hesaba katılmış, ona göre tasarlanmıştır. Olmaz ama oldu diyelim 17 yıllık makine su kaçırırsa, ne ısıtıcınız yanar ne pompanız yanar (bendeki arçelik tahliye pompasından kaçırdır, oradan biliyorum. Tahliye pompası değiştirdim sadece, şu anda 250tl olması lazım.)
Ek olarak yukarıda paylaştım birkaç kez, BSH da nedense su cebinde inanılmaz derecede küf/bakteri oluşumu oluyor. Videoların geneline bakarsanız bahsettiğim noktada kararma/sararma ve çeşitli mantar vari oluşumları görebilirsiniz. Bu oluşum su cebindeki bir parçanın hareketinide engelliyor. Yukarıda kirli hali videoda biraz belli oluyor.
Makineniz 17 yıldır su kaçırmamış hocam. Bahsettiğiniz durum harici hiç arıza yaptı mı? Merak ettim modeli neydi hocam?
Hocam bu da sizin eski makineye benzerdir muhtemelen. Motor-rezistans ayrı model Bkz.Dedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBulaşık Makinesi Sirkülasyon Pompa Motoru Nedir Ve Nasıl Sökülür?https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=YVfu6LYrO5c
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ekim 2024; 18:17:46 >
-
Hocam tekrardan merhabalar bu Arçelik Grubunda 3+4 yıl garanti işi tam olarak nasıl işliyor acaba? Şimdi atıyorum Koçtaş, Teknosa vesaire buralardan alındığında sadece 2 3 yıl garantili mi oluyor? 3+4=7 yıl garanti için Arçelik Grundig bunların kendi internet siteleri veyahutta kendi yetkili satış bayilerinden mi satın almak gerekiyor?
Bir de hocam Bu Siemens Bosch’un Türkiye’de üretilen modelleri işe yaramazmış. Bunlardan Almanya’dan ithal bir kaç fiyat performans modellerini de verebilir misin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 4 Ekim 2024; 14:51:58 >
Hocam servise kurulum esnasında söyleyin yada arçelik müşteri hizmetlerini arayın.
BSH da bulaşık mk de, almanya üretiminin tr üretiminden pek farkı yok aynı mimari yapı, parçalar ortak büy0k ölçüde. Tr üretimi zaten oldukça kaliteli üretim. Tr fabrikadan tüm dünyaya mal gidiyor hocam. BSH argesi var türkiyede. Almanyadan gelen modellerde web sitesinde made in germany yazıyor. En üst ve pahalı seriler almanyadan geliyor.
Bkz.arge.bsh-group.com.trhttps://arge.bsh-group.com.tr/tr/bsh-cerkezkoy-ar-ge-inovasyon-merkezi-ve-fabrikasi
Yjkarıda paylaitıpım videodaki makine alman üretimi.
Alman üretimlerinde genel olarak üst model oldukları için yalıtım vs daha iyi. Montajda alman montajı, ç ancak tr deki fabrikanın ürünlerinden kalite olarak çok daha üstün olduğunu sanmıyorum hocam. Öyle olsa alman üretimleri su kaçırmazdı.
Kendi sitesinden bkz:
BSH Avrupa, Amerika, Latin Amerika ve Asya’daki 40 fabrikasında inovatif beyaz eşya aletleri üretiyor.
En büyük fabrika Türkiye’de!
Bu 40 fabrikadan en büyüğü ve en önemli Ar-Ge & İnovasyon Merkezi ise Çerkezköy, Tekirdağ’da bulunuyor.
Yaklaşık 550.000 m2 alana kurulu Çerkezköy Üretim, Ar-Ge ve İnovasyon Üssü Türkiye’nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda.
BSH Türkiye, markaları Bosch, Siemens, Gaggenau, Profilo, Thermador (yalnızca Amerika’ için) ile enerji verimliliği ve inovasyonda dünya şampiyonu ürünlerini ülkemizde geliştiriyor, üretiyor ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyor.
BSH, Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi sertifikasına sahip!BSH Ev Aletleri TürkiyeyoutubeBSH Grubu Kurumsal Tanıtım Filmi (Türkçe altyazılı)https://www.youtube.com/watch?si=rPlrCXT9nFdoI2_k&v=i1HTJK8C5_c&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ekim 2024; 15:23:21 >
-
Bu arada hocam direk amerikaya giden üst kalite ve seviye thermador marka ürünler türkiyede üretiliyor. Erdi beyin röportajında 35 dk dan itibaren thermador ürünlerini görebilirsiniz.
Bkz.
Erdi ÖzüağyoutubeTürkiye'deki dev fabrikalar | BSH Türkiye ve yerli üretimin kalbindeyiz (Özel video)https://www.youtube.com/watch?si=4xSxdRAN8Fcv-jyA&v=oqW69GWXM8s&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X