Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (803. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.449
Cevap
194
Favori
2.582.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 801802803804805
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam bulaşık makinesinden memnun musunuz? Ürün kalitesi nasıl, sesi yıkama performansı gibi konularda bilgi verebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackDaniels kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam memnun musunuz nasıl makine? Birde filtre ve iç akşam tamamen metal mi?

• mstfmrv M kullanıcısına yanıt
    Üstte kaşıklık olması yıkamada fayda sağlasa da biraz kullanımı zorlaştırmaz mı? Tek tek dizeceksin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet bu doğru aynı zamanda üst sepetin de yüksekliğinden çalıyor. Ama alt sepette 4-5 tabaklık da yer açılıyor.

• merhaba , siemens marka bulasık makınası almak istiyorum tavsiyeniz varmıdır ?

• Herkese merhaba .

10 yıldır kullandığım profilo bulaşık makinam arızalandı . Bosch / profilo / siemens gurubunda Kronik sorun olan alt hazneye su kaçırma sorunu bende de oldu .

Bu kronik sorun yeni modellerde de devam ediyor mu acaba ?

Yeni makina arayışımda çok kararsız kaldım .

Arçelik gurubu çok içime sinmiyor.

Bosch gurubunda da kronik sorun devam ediyorsa ne alacağımı bilemedim.

Evde çamaşır yıkama ve kurutma makinam Electrolux . Memnunum .

Acaba bulaşık makinasında Electrolux nasıldır .

Veya sizin öneriniz nedir.

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt
    Hocam makinenin kasası sağlamsa conta ve motor wlıp tamir ettirebilirsiniz bir servise. Yetkili serviste tamir contası olması lazım. Amazonda da satılıyor kit olarak. Yukarıda fatihbank tamir videosunu paylaşmıştım, izleyebilirsiniz. İlk hata verdiğinde dikkate alıp tamir ettirirseniz, rezistansı yakmazdı muhtemelen.

Son serilerde kaçırma duymadım hiç. Fabrika muhtemelen sorunu çözmüştür.

Parça tedariği ve tamir edilebilirlik vs açısından arçelik grubu bakabilirsiniz. Parçaları online sitelerde dahi rahatlıkla bulunuyor.

Electrolux alanlardan henüz bir şikayet yok. Alanlar memnun. En son hatırladığım, yukarıda bir hocamın demesi, sanırım elektroluxde pompa ve ısıtıcı bsh daki gibi entegre değil ama emin değilim. Model model fark olabilir.

Miele hariç neredeyse tüm makinelerde çin üretimi pompa kullanılıyor hocam.

Bütçe uygunsa miele de bakabilirsiniz ancak servis ve parça tedariği şikayetleri çok. Parça stoğu sorunlu. Arıza yaparsa parça tedarik süresi malesef sıkıntılı. BSH da, arçelik ve vestel grubunda bozulsa bile ertesi gün tamir ettirir kullanırsınız. BSH da tamir yetkili serviste biraz maliyetli olur.

Tamir ettirecekseniz yada kendiniz edecekseniz yandaki plastik su cebinide kontrol etmenizde fayda var. Pislik ve küf birikiyor içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ağustos 2024; 9:41:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkür ederim ..

Makina garip arızalar veriyor . Her seferinde farklı arıza kodları çıkıyor .

e 9 , e 15 , e 20 ( aklımda kaldığı kadar yazdım yanlış hatırlıyor olabilirim) gibi farklı arıza kodları veriyor. Bir kaç seferinde kaçak akım rölesini de attırdı . Bu sanırım makina su alıp yıkamaya başladıktan birkaç dakika sonra oldu. Rezistans olabileceğini düşündüm .

Ama bundan sonra birkaç gün bekleyip makinayı çalıştırdığımda KAR ı attırmadı . Yıkadı . Son kurutma öncesi suyu atarken takılı kaldı bu seferde..

Bilemedim. Alt hazneye su aldığı kesin ama pompa gurubunda da arıza varsa astarı yüzünden pahalıya gelecek diye uğraşmamaya karar vermiştim .

Pompa gurubu internette 3 bin TL civarında çünkü.

Sepetlerde küflenmeler de var .

O yüzden tamir ettirmekten vaz geçmiştim .

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm hatalar işte klasik aynı kronik problemden kaynaklı. Bahsettiğim conta ile suyu keserseniz su cebinde çatlak vs yoksa sorun kalmaz muhtemlen. Rezistans yanmıştır, kısa devre yapmıştır kesin. Rezistansa lehim atıp tamir edip kullananlar var ancak beceri zaman istiyor.

Bkz.
    İSTANBUL BUZDOLABI SERVİSİ, Klima TEKNİKyoutube
    Bosch bulaşık Makinesi ısıtıcı tamiri, Bosch bulaşık Makinesi rezistans tamiri,05053011755, Teknik s
    https://youtu.be/DwFcjAGr9SU?feature=shared

Myamoto hocam tamir olmaz diyor bkz.
    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bosch, Siemens, Profilo Bulaşık Makinesi Rezistansı Tamir Edilemez Çünkü...
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=zVSSKJMjfKU

Makine 10 sene iyi dayanmış gene. Paslanma fln başladıysa dediğiniz gibi yenisini almak dediğiniz gibi daha mantıklı olabilir.

Edit: Link düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ağustos 2024; 12:19:26 >

• Arkadaslar lütfen bana da bir bulasik makinesi tavsiyesi verin arcelik 6364 bulasik makinesi kullaniyorum hic temizlik hissi vermiyor ust tarafta ozellikle bardaklar yagli gobi kaliyor iyi durulamiyor mu anlamiyorum. Midem bulandi artik. Lutfen soyle bak bu iyidir diyebileceginiz bi makine onerin kurtarin bizi bu azaptan.

Aldigimizdan beri makinenin iyi yikamadigindan dem vuruyor eşim. Artık gına geldi.

• ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Hocam benzer bir model bende var. Yağlı çıkması neredeyse imkansız. Deterjan ne kullanıyorsunuz? Tuz kullanıyor musunuz? Filtreler temiz mi? Parlatıcı kullanıtor musunuz? Su sertlik ayarı yaptınız mı? Arıtma/yumuşatma vs var mı?

Bulaşıkların parlatıcı ve ayarı sebebiyle makineden hafif kaygan çıkması olasıdır. Ancak yağlı çıkması zor. Zamanla filtrede bir miktar sabunlaşma olabiliyor, onuda düzenli olarak en az haftada 1 temizlemeniz gerek.

Hocam her seyi denedim. Alt kiism fena degil de ust kisim berbat

• ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Hocam üst kısımda fıskiye beslemesinin olduğu yerde arka tarafta contalar var. O kısımda bir sorun varsa makine üst çekmeceyi düzgün yıkayamaz. Oralarıda kontrol ediniz isterseniz. Varsa elinizde lastikli contalı cam bir kap telefonu içine koyarak yada go pro vb aksiyon kamerası varsa onunla makine içinden görüntü kaydı alıp üst pervaneyi görsel olarak kontrol edebilirsiniz, ancak soğuk/ılık programda denemeniz gerek.

Bkz.
    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık Makinesi Fıskiye Dönmeme Sorunuyla İlgili Ufak Bir Detay
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=dJnEEoy8No4

Bendeki boschda üst pervane besleme borusu lastiği düşmüş. Pervane arkasındaki besleme borusu normalde BSH da kasaya puntolu. O puntosu kopmuş. Şimdi çekmeciyi çekince bam diye arkaya vuruyor. Vura vura sürte sürte contayı sökmüş. O sebeple üst rafı doğru düzgün yıkamıyormuş. Makineyi dağıtınca farkına varabildim. Conta tek satılmıyor ve yerine yapışma. Mecbur üst fıskiye beslemesi siparişi verdim, plastik boru bsh da 1000tl.

Bu sebepe daha önce birde siemens dağıtmıştım ancak onda tecrübesizdim ve problemi malesef bulamamıştım. Serviste bulamamıştı o tarihte, normal bu demişti. Mecbur yenisini almıştım.

Bkz.
    Sesli Bilgiler TR - Teknikyoutube
    Profilo Bulaşık Mak. Sepet Fıskıye Borusu Duvardan Çıktı Sepetle Geliyor- Sesli Bilgiler TR - Teknik
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=W7U1tXSsirU

Benzer sorun yaşayan arkadaşlar marka model fark etmeksizin üst fıskiye besleme borusunu ve contaları kontrol edebilir. Üst çekmeceyi yerinden sökerek kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 15:14:42 >

• Bosch bulaşık makinesi
    Model numarasına kadar aynı makine ama sepeti farklı (kardeşimde var aynı model)
    Olabiliyor mu bu böyle yoksa teşhir vb ürünleri yeniden paketleyip satıyorlar mı

• inexo kullanıcısına yanıt
    Olabiliyor, ancak tüm kodu ve sürümü aynı ise olmaması gerek. Örn: SMI53E05TR/01-02...-07 ye kadar farklı sürümler olabiliyor.Teşhir ürünü ise, teşhirde hasar gördüyse belki sonradan ellerindeki sağlam sepeti koymuş olabilirler. Müşteri hiznetlerini arayıp talep açabilirsiniz.

Ne fark var sepetlerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Ağustos 2024; 21:40:55 >
  • Merhaba arkadaşlar. 12 yıllık Electrolux makinem kart arızası verdi. 8 bin tamir ücreti istedi servis. Ben de yeni makine almaya karar verdim.

Burada uzman olan arkadaşlar var. Bir sürü makine var. Bir sürü marka var. Ben ne alacağımı şaşırdım.

Profilo BMSV622 baktım, Grundig 6742 bktım. Hepsi güzel görünüyor. Sağlam makine tavsiyeniz olursa müteşekkir olurum. Mediamarkt’a vade farksız 9 taksit var. Oradan almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Kaşıklık çekmecesi Sapı web sayfasında bile kırmızı çizgili iken bende gri.

Bir de bunun 2 çekmeceli modelinde (annemde var) üst çerçevede lastik conta varken bu modelde yok süpürgelik uzun parça da yok.
    ufak bir detay kimse fark edemez ama o beyaz contanın yedeği 500 tl

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inexo -- 30 Ağustos 2024; 1:23:38 >

• inexo kullanıcısına yanıt
    Hocam bu çekmece biraz yan sanayi gibi duruyor :)

Şaka bir yana bendeki arçelik 6588i makinenin eski sürümünde çatal bıçak çekmecesi direk komple farklı. Sürümden sürüme bu tip renk/tasarım farkları olabiliyor. Ancak bahsettiğiniz contayı tam anlamadım, akustik contadan mı bahsediyorsunuz yoksa su contadı mı? Olmayan parçaların fotosu kodu var mı?
    Annenizdeki makinenin sürüm kodu ile sizdeki aynı mı?

Şu beyaz conta akustik conta, ses için. Basit bir conta. Annenizdeki makinede varsa ve sizdekinde yoksa, sürümler aynı ise şikayet oluşturun hocam servis muhtemelen getirir takar. Normalde bu conta ankastre modellerde standart gelir, ancak solo makinelerdr çok görmedim açıkcası. Eski üretim SilencePlus makinelerin yalıtımı ve akustik performansı yeni Silence modellerden daha iyidir hocam.

Bazı modellerde sevgili endüstri mühendisi arkadaşlarımız, bu tip aksesuarlardan kısabiliyorlar malesef.

Süpürgeliksiz uzun parçayı anlamadım yanlız. Süpürgeliksiz makine olmaz hocam. Düşmüştür belki. Onun ile ilgili mutlaka şikayet oluşturunuz. Aldığınız yere mutlaka şikayet ediniz. Kusurlu ürün satmışlar ise hakem heyetine gidebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Ağustos 2024; 1:51:27 >

Siemensin sepeti aslında bu😁

• Volksdeutsche kullanıcısına yanıt
    Hocam kart tamiri yapanlar var isteseniz şansınızı deneyin derim ancak kalabalıksanız bu süreçte elde yıkamak biraz zorlayabilir. Kalabalıksanız, hem yeni makine alıp hem eski makinenizin kartını yaptırmayı deneyebilirsiniz. Bozulunca hazırda yedek makine oluyor öyle olunca.

Paylaştığınız her iki makinede olur hocam. Grundigte kapak açma olması lazım. Parçasıda uygun ve yaygın. Kronik problem de duymadık henüz.

Hooverda bakabilirsiniz büyük şehirdeyseniz, bulaşık makineleri yerli üretim, fabrşkası eskişehirde. Üst modeli komple bitum yalıtımlı olması lazım. Rekabetçi özellikte ve fiyatlara hooverlar var MM da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ağustos 2024; 15:30:35 >
  • 
Sayfa: önceki 801802803804805
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.