BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (818. sayfa)
-
-
Hocam ben akakce'den bakarak trendyol'dan aldım taksitle. Siz kendi sitesinden mi bakıyorsunuz?
Düzeltme: Derken tekrar bi baktım en ucuz kargo dahil 22 bin görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 2 Aralık 2024; 16:20:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
82'den kastı SMS8YDI82T modeli ise direkt alabilir şu an onu kullanıyorum ben de.
Normal çatal kaşık sepeti en aşağıda var, üstüne üçüncü rafı da var en yukarıda fakat bu sıradan üçüncü raflardan değil, çatal bıçak için değil yani bildiğiniz kase, uzun tabak veya küçük eşyalar gibi şeyleri de yerleştirebileceğiniz derin bi raf gibi, o yüzden aşağıda da varsayılan çatal bıçak sepeti var. Bu sanırım sadece bu modele özel, mağazada bakarsa anlar demek istediğimi. Yenilenen ve köşelere ulaşan 4 bölgeli yıkama pervanesi de sadece bu modelde var.
Kusursuz yıkıyor eski makineme göre şu ana kadar bir tane kirli aldığım eşya olmadı. Kirlilik sensörü ayarını hassasa getirdim ve otomatik programda kullanıyorum. Extra clean zone denen kırmızı zımbırtı da açık. Ayarlardan da intensive dry özelliğini açtım ve otomatik kapı açma özelliğini tüm programlar için aktif hâle getirdim, her şey komple kuru olarak çıkıyor.
Tavsiye ederim yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 10:53:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
wholelottared hocam güzel özetlemiş eline sağlık. 6 aydır kullanıyorum SMS8YDI82T modelini. Program ve sensörleri doğru sonuçlar veren bir model. Hemen hemen bütün programlarını ve fonksiyonlarını kullanıyorum zaman zaman. %100 temiz, kuru ve parlak sonuçlar alıyorum.
Ayrıca 3. çekmece için üst kısımda ayrı bir pervane var. Bu nedenle bu bölümdeki bulaşıklar da gayet temiz oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal75 -- 3 Aralık 2024; 11:1:13 >
-
1 saatlik programda 82 modeli 60 derecede yıkıyor ( Kullanacağın 2 program var biri 70 diğeri 65 derece ben kesinlikle 60 derece almam)
alt pervana 82 modelinde değişik 6 delikli diğer eski modellerde 11 delikli (10 üste 1 altta) akıl ve mantıkla eski pervane daha iyi çocuk gibi ürün tasarlayıp milleti kandırmasınlar
Tuş bölümü 82 modelinde hem kapağın dışına hem de yanına koymuşlar bozulsun diye bir makine her yeri elektronik olmaz benim için eksi özellik
Alt çatal bıçak sepeti saçma ve gereksiz yukarıda zaten sepet var (sanki elde kalmış malı üstüne eklemişler gibi)
80 modeli 38dB 81 modeli 44dB (daha iyi yalıtım veya daha iyi pompa demektir sessizlik önemli değilse 81 modelini alın)
81 modeli 31 bin tlye düşmüş çok iyi fiyat
SMS6ECI80T ben bu modeli 1 ay önce 33 e aldım
Yeni olan modelde su püskürten pervane 6 delikle küçük bölgeye su pürkürtüyor diğer pervane makinenin her yerine 11 delikle su püskürtüyor
Tasarruf yapacaklar ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Aralık 2024; 14:12:19 >
-
Herkesin fikrine saygım var hocam ama LG iyi oled televizyon yapıyor:)
Evet 3. çekmece çıkarılabiliyor. Ayrıca çekmeceyi çıkarmadan da sağ tarafındaki aparatı çıkarıp, 2. çekmecenin sağ tarafına uzun bardak, kadeh koyabilirsiniz. Bunları yapmak istemezseniz 2. çekmecenin yüksekliğini de yine yukarı aşağı 3 kademeli (rackmatic) değiştirebilirsiniz. (Bu durumda en alt sepete uzun bir şey koymanız mümkün olmaz)
Extra bilgi: En alttaki çekmecenin bütün telleri katlanabiliyor. Tavaları arka tarafa dik koymak isteseniz dik tutacak bir aparat var.
Burada önemli olan sadece delik sayısı değil. Delikler açılı olarak tasarlanmış ve malzeme kalitesi sıradan pervanelerden daha yüksek. Ortadaki kısım da tazikli su püskürtüyor. Ek olarak o pervane tek başına dönmüyor, aynı zamanda pervane de ayrı bir kola bağlı ve o kol da bir motor yardımıyla kendi etrafında dönüyor. Bu da normalde su ulaşmayan yerlere su ulaşmasını sağlıyor ve ek olarak tencere vesaire koyduğunuzda istediğiniz bölgelere yoğunluk vermesini sağlayabiliyorsunuz.
Birisi içine kamera koyup çekmiş burdan anlayabilirsiniz çalışma mantığını:
https://www.youtube.com/watch?si=YY7YPwLrKD_NKkiC&v=LEEpZB01l5Y&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 13:10:30 >
-
Bu makinede bana tuhaf gelen ve sığdırma sorunu yaşadığım tek şey üst sepetin bardak kısmının hemen dolup başka bardaklara yer kalmıyor oluşuydu eski Arçelik makineme kıyasla, onu da sağ taraftaki telleri katlayıp bardaklar için fazladan sıra yaratarak çözdüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biri tarafı yıkıyor diğer tarafına su püskürtmüyor olay bu kadar basit neyi kanıtlamaya çalışıyorsun
-
Nasıl bi yanıt bu 😭 siz "buna az delik koymuşlar iyi yıkamaz bu, ekonomik olmak istemişler" diye rastgele bir argüman ortaya atarsanız ben de aksini kanıtlamaya çalışırım bizzat kullanan biri olarak. Üstüne delik sayısı gibi bi argüman sunmak yerine mantığını açıklayıp direkt kameralı video koydum daha ne...
azıcık mantığını çalıştır diyelim ki 25 dakika durulama yapıyor sadece suyu küçük bölgeye püskürtüyor diğeri eski model her tarafa püskürtüyor (eski modelde de delikler açılı)
yine mantığın çalışmadıysa 11 delik mi daha fazla su püskürtür yok sa 6 delik mi
sudan tasarruf yapacak olan 82 modelini alsın ben tavsiye etmem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Aralık 2024; 14:15:11 > -
Hocam burda yıkamayı ve durulamayı etkileyen birçok faktör var. "Delik sayısı" bunların sonunda gelebilir, eğer kullanılan yöntem etkiliyse.
Mesela sizin mantığınıza göre delik sayısı az olduğundan daha yüksek basınç üretilir, bu da daha iyi temizlik ve durulama sağlar. Basit bir fizik bilgisi, böyle bir şey kesin var o yüzden bunu alın da demiyorum, delik takıntısı yaptığınız için bunu söylüyorum. Su basıncı ayarı da var zaten bu modelde.
Bahsettiğiniz su kıtlığı yaşanan programlar sadece "eco" programı için geçerli, diğer programların tüketimi benzer hatta aynı. Zaten eco programını ben de sevmiyorum ve önermiyorum, otomatik program ideal benim kullandığım model için.
Amacım ürünü övmek veya eleştirmek bile değil, delik sayısından düz mantık bir çıkarım yapmanın mantıksız olduğunu söylüyorum ve kullanan, deneyimlemiş biri olarak kusursuz çalıştığını söylüyorum sadece. Bunun bir sürü mühendisliği var, boşuna burda veya Amerika'da sadece en üst modelde bu başlık yok. Aralarında aşırı büyük bir fiyat farkı olmayan iki modelde daha önemli farklar varken az delik var bunda alt modeli alın demek ilginç bir yaklaşım yalnızca. Sizin de görüşünüz bu şekilde demek ki, siz o şekilde tercih edin.
-
82 kullanmadım ama 82 de motorlu alt pervane varmış hocam. Motorlu pervaneler diğer markalarda hep sorun çıkardılar bugüne kadar, ancak bsh da durum ne bilmiyorum. Uzun süreli kullanan arkadaşlara danışmak gerek. Motorlu pervane demek, arıza yapabilecek fazladan parça ve motor demek. Uzun vadede motor ile ilgili problem yaşanır mı, yaşanırsa parçası bulunur mu, pervaneye kaçan parçaları temizlerken problem olur mu bilmiyorum. Uzun süreli kullanan hocalarım daha sağlıklı yorum yapabilir. Uzun vadede klasik tip pervanenin sorun çıkarma şansı motorlu pervaneye göre daha düşük olabilir.
Motorlu pervanede 6 delikten fazla delik var, ortasından da su fışkırıyor sanırım. Yıkama ve durulama performansından yana sorun olacağını sanmam.
Motorlu pervanenin bana göre eğer varsa en büyük avantajı, engel tanıma uyarısı olur. Makineyi kapat4ıktan sonra aşağı birşey düşüp pervaneyi durdurunca uyarı verse çok iyi olabilir. Böyle bir özelliği varsa benim açımdan tercih sebebi olur.
3.çekmeceler yerinden çıkabilir. Ancak 82 deki 3. Çekmece ince çatal bıçak çekmecesi gibi değil, ekstra çekmece gibi. 3. Çekmecede yıkama performansından ziyade yükseklik azaltması kaynaklı problem yaşayabilirsiniz.
Makinede çatal bıçak sepeti olması lazım ancak yoksa, çatal bıçak sepeti istiyorsanız ek sepet alıp makineye koyabilirsiniz. Ayrıca tepsi, şişe vs yıkama için de aparatlar satıyor BSH.
İlk çıkan zeolitlerde sızdırma sıkıntısı vardı. İnternete yazınca çıkıyor. Yeni tipler güncellendi mi, ne kadar güncellendi bilmiyorum.
Sorunsuzluk için 80 serisi bana daha makul gibi duruyor ancak 82 daha teknolojik olması sebebiyle biraz daha albenili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Aralık 2024; 14:57:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yeni ürünler her zaman sıkıntılı olur ve tasarruf mantığıyla çalışır
82 modelinde 1 saatli programın derecesini düşürmüşler 65 i 60 a çekmişler sıcaklık ne kadar düşerse kurutma verimi de o kadar düşer
Kurutma performansı X zamanda
70 C° 10 üzerinden 10
65 C° 10 üzerinden 8
60 C° 10 üzerinden 6
50 C° 10 üzerinden 4
45 C° 10 üzerinden 2
zaman ne kadar büyürse kurutma performansı artar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Aralık 2024; 15:0:23 > -
Hocam motorlu pervane önüne bir engel gelip dönemeyince uyarı veriyor mu? Hiç denk geldiniz mi veya denediniz mi?
Misal yıkama esnasında aşağı düşen bir plastik parça, klasik tip su basıncıyla harkeket alan pervanenin dönmesini engelleyebiliyor. Fakat uyarı vermediği için makine o şekilde programı tamamlıyor. Fark edilmezse program boşa gidiyor. Klasik tip pervanede, bu durumun önün geçmek için, pervaneyi yıkama öncesi elle kontrol etmek ve yıkama esnasında ise yıkama sesinden kontrol etmek gerekebiliyor.
Motorlu pervane bu tip bir durumda nasıl tepki veriyor veya tepki veriyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Aralık 2024; 15:11:21 >
Kurutma performansı son durulama sıcaklığı ile alakalı, ancak yıkama sıcaklığıda düşmese daha iyi tabi. Neden bu tip değişiklikler yapıyorlar anlamış değilim. Halbuki telefonda uygulama vs var, bırak ordan herkes kendi istediği gibi ayarlasın.
Eskiden makineler manuelken otomatik program peşinde koşardık. Şimdi bu tip programlar yüzünden manuel ayarlama peşinde koşuyoruz.
Evet yıkamaya başlamadan hatta su almaya başlamadan önce bile ilk önce o motorlu kısım dönmeye başlıyor 4-5 tur atıyor değen bir şey var mı diye kontrol etmek için koymuşlar galiba diagnostic gibi bir şey. Hareket etmesini engelleyen veya zorlayan bir şey varsa program başlamıyor ve hata mesajı çıkıyor kullanma kılavuzunda da yazmışlar. Program ilerledikten sonra takılan bir şey olursa da aynı hatayı vereceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 15:15:25 >
Son durulumanın daha sıcak olmasını istiyorsanız uygulamadan intensive dry özelliğini bir kez açmanız yeterli oluyor, son durulamanın çok daha sıcak olduğu ve tüketim değerlerinin etkileneceği açıkça yazıyor. Bir kere açmanız yetiyor ayar kaydediliyor. Ben aldığım andan itibaren açtığım için varsayılan halinin performansı nasıldır bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 15:18:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X