Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (819. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.421
Cevap
191
Favori
2.580.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 817818819820821
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Piyasada bu tip bir makineye rastalamak gerçekten güzel oldu. Su şiddetinden özellikle ufak hafif plastikler, kapaklar, vb. gereçler, yıkama esnasında kazana düşebiliyor. O zaman malesef bir yıkama boşa gidiyor, çünkü bulaşıklar ne yıkanıyor ne durulanıyor. Pervane engel uyarısı fikrini forumda paylaşalı herhalde 4-5 sene oldu. Ben ortalama ayda 1-2 kez bu tip problem yaşıyorum. Bu tip bir özellik, benim gibi kullanıcıların işine oldukça yarayacaktır.

Yıkama esnasında da, olurda pervaneye sonradan bir engel çıkarsa uyarı veriyor mu acaba hocam bilginiz var mı?
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam 82'de kurutma problemi yok. Kaldı ki sıcak hava ile kurutma da var. Kapak da açılıyor. Zeolithi de biliyorsunuzdur.

Şahsen ben Eko veya Gece programlarını da kullanıyorum. Onlardan da memnunum. İstersem sıcak ön yıkama ya da hijyen plus seçeneklerini de aktif yapıyorum. Bu nedenle hijyen veya temizlik sorunu ile hiç karşılaşmadım.

82'de programları manuel ayarlama imkanı sunuyor zaten. Uygulamadan sadece program seçmiyorsunuz.

Benim için kısa programın kaç derece olduğu önemli değil mesela. Ama quick 65 programı da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Piyasada bu tip bir makineye rastalamak gerçekten güzel oldu. Su şiddetinden özellikle ufak hafif plastikler, kapaklar, vb. gereçler, yıkama esnasında kazana düşebiliyor. O zaman malesef bir yıkama boşa gidiyor, çünkü bulaşıklar ne yıkanıyor ne durulanıyor. Pervane engel uyarısı fikrini forumda paylaşalı herhalde 4-5 sene oldu. Ben ortalama ayda 1-2 kez bu tip problem yaşıyorum. Bu tip bir özellik, benim gibi kullanıcıların işine oldukça yarayacaktır.

Yıkama esnasında da, olurda pervaneye sonradan bir engel çıkarsa uyarı veriyor mu acaba hocam bilginiz var mı?

Yıkama esnasında aşağıya düşüp takılma durumu henüz yaşamadım (maalesef demeli miyim bilemedim 😂) bir keresinde 15-20 saniyede bir gürültülü bir takırtı sesi duyunca açıp bakmıştım sonra alt sepete düzgün yerleştirmediğim şeylerin alttaki pervane o kısma gelince tazyikli suyun bulaşıkların birbirine çarpmalarına sebep olduğunu gördüm, bunu yaşadım ama benim hatamdı. Onun dışında komple aşağıya düşme ve kola değme durumu olmadı henüz yıkama sırasında. Program süresince alt kısmın basıncı da sürekli değişiyor sabit değil bundan da eminim sesten veya yıkama ritminden falan anlaşılıyor. Otomatik program için konuşuyorum diğerlerini denemedim.

Ama mantıken programın en başına bunun için bir test ve uyarı sistemi konduysa program sırasında da aynı uygulamanın devam edeceğini düşünüyorum. Hatta öyle değilse bile yazılım güncellemesiyle vesaire eklenebilecek bir şey bence, çünkü mantıklı. Az önce paylaştığım videoda programın en başındaki test kısmını görebilirsiniz oraya da eklemişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 15:35:9 >

• Şimdi kullanma kılavuzunda sorun giderme kısmında şöyle bir ibare gördüm hatta hocam, o yüzden kesin olduğunu düşünüyorum @onatba diğer modellerde bu kısım yok.

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

QR koddaki linkte şu videoya gidiyor yine sizin dediğinizi doğruluyor bence: https://mycliplister.com/play/81514/1f20eb47ac4135b8c93b33d4b45266a0e13df32d5f8c2145fb53184a52ecd395a_x3ebd6aa42a7724bc3cabc9d9b532d28c0098e73e278de3f9fbd23c43d6e5434e?width=640&height=360

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 3 Aralık 2024; 15:41:15 >

• immortal75 İ kullanıcısına yanıt
    Bende programdan ayrıca ayarlama ve ek progran seçenekleri vardır diye düşünüyordum hocam ama bjkyener yok deyince biraz garipsedim.

Bsh da zaten ekstra kurutmayı açınca, yıkama sonrası bulaşıklara el değmiyor. Kurutma problemi olacağını sanmıyorum. Arkadaş yıkama sıcaklığını düşürdüler yazmış, ona istinaden cevap yazdım.

Bu arada hocam sizde hiç alt pervane önğne engel düştü mü yıkama esnasında? Makine pervane dönmüyor diye uyarı verdi mi?
  • Hocam yıkama ve kurutmada istediğiniz ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Eski makinelere göre su ve elektrik sarfiyatını azaltmak için değişiklikler yapılmış olabilir ama mutlaka böyle kullanacaksınız dememiş. Size ayarlama imkanı da veriyor sonuçta. Seri 8 çamaşır makinesinde de aynı mantıkla hareket etmiş adamlar.

Hiç alt pervane için engel uyarısı almadım hocam. Ama wholelottared hocamın paylaşımlarına bakınca uyarı verir diye düşünüyorum. Uyarı verir mi diye dener miyim sanmıyorum ama başına gelen biri paylaşırsa hep birlikte öğreniriz:)
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Gerçekten benim gibi bu konuda problem yaşayanlar için çok faydalı bir çalışma olmuş. BSH'a bu konuda teşekkür etmem gerek.

Normalde makineyi kendim dizsem dahi, yıkama öncesi eğilip elimi sepetle kazan arasına sokup, parmak ucuyla pervaneyi itekleyerek kontrol etmem dahi tek başına yetmeyebiliyor. Makinenin boşa çalışmaması için birde ayrıca yıkama esnasında pervane sesinden akustik kontrol yapmak durumunda kalabiliyorum. O düşen cisimlerin ne zaman nereye düşeceği de pek belli olmuyor açıkcası. Makineler kapalı kutu, dolayosıyla dışarıdan da pervanenin dönüp dönmediğini kontrol etme imkanı ses kontrolü harici yok. Yalıtımlı makinede sesten anlamakta kolay değil. Bu özellik benim açımdan tercih sebebi olabilecek bir özellik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Aralık 2024; 17:11:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duşveötesi

Merhaba arkadaşlar altus al 445 nx 10450 tl profilo bm6320ma 13350 tl sizce hangisini almalıyım.

Önerisi olan yok mu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duşveötesi -- 3 Aralık 2024; 19:39:24 >
  • duşveötesi D kullanıcısına yanıt
    Hocam her ikiside olur. Altus f/p olarak önde. Alusta klasik tip motor var. Profilodaki inverterdir muhtemelen, bsh da klasik tip motor kalmadı sanırım. Arçelik grubu yedek parçalar daha uygun , online ve piyasada oldukça rahat bulunuyor ve servisler daha uygun. BSH/Profiloda kalite hissiyatı daha iyi. Yıkama performansı olarak birbirlerinden pek farkları yok, bilgi formundaki test değerli de birbirine çok yakın zaten. Yıkama performansı daha çok deterjan ve sıcaklık ve süreyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Aralık 2024; 1:3:11 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Hocam ben Grundig gpdf 6842 model aldım 17500 TL ye , genel hatlarıyla memnunum umarım ileride sıkıntı yaşamayız

• Rolentooo R kullanıcısına yanıt
    6742 ve 6842’de tiz siren sesi şikayetleri var sizde durum nedir
  • karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt

Evet tiz ses mevcut

• Bizimkiler Sonunda N11 kapidakifirsat satıcısından Bosch SMS8YDI82T Modelini 42 bin küsürlere sanırım 6 taksit satın almışlar. Pazartesi gelecekmiş makine.

Bir de bunların Eski 8 senelik Tamirciye falan verdikleri onun da yapamadığı gelip giden LG makineleri vardı Son kez bir çalıştırıp deneyelim mi demişler Vanası Sürekli kapalıymış Açınca makinenin bu kadar akacağı akıllarına gelmemiş Tüm mutfaklarını su basmış. Herhalde bu tanıdık usta makineye son ölüm vuruşunu yapmış..

Çok pahalı değil mi ? Ben almadan çok baktım alt segment ile orta segment arasında olan fark kadar fark yok orta ile üst segment arasında

Bana göre de ucuz değil ama adamlara Altus önerdik bu ne oyuncak gibi dediler Grundig önerdik ses bilmem ne şikayetleri varmış dediler ee parası da benim cebimden çıkmadığı için benim yapabileceğim bir durum yok.Black fridayde Vestel’in alt markası Vestfrost 3 programlı bir bulaşık makinesi 9 binden 4 buçuğa düşmüştü ihtiyaç olsa ben onu bile alabilirdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karizmaaa1907

Bana göre de ucuz değil ama adamlara Altus önerdik bu ne oyuncak gibi dediler Grundig önerdik ses bilmem ne şikayetleri varmış dediler ee parası da benim cebimden çıkmadığı için benim yapabileceğim bir durum yok.Black fridayde Vestel’in alt markası Vestfrost 3 programlı bir bulaşık makinesi 9 binden 4 buçuğa düşmüştü ihtiyaç olsa ben onu bile alabilirdim..

Anlıyorum seçenek çok olunca tercih zor oluyor bütçe sıkıntısı da yoksa

Bir 10 sene kullanırız diyorlar. Herhalde en pahalı en uzun süre dayanır mantığında ilerliyorlar kendileri..

Güle güle kullansınlar

Süper bir cihaz güle güle kullansınlar, bir soruları olursa burda sorabilirler. Ama ben olsam internetten almak yerine bayiden alırdım bayide de benzer fiyatlarda bulunabiliyor çünkü (en azından ben alırken öyleydi).

Cihaz teslim edilince dediğim ayarları açsınlar bence (otomatik program, sensör modu hassas, ekstra kurutma açık, kapağın otomatik açılması: her program için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 6 Aralık 2024; 16:41:5 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    iletirim.
  • 
Sayfa: önceki 817818819820821
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.