< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 6 Aralık 2024; 17:9:49 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (820. sayfa)
-
-
Evet böyle işlemesi gerekiyor sürecin. Kozmetik kontrol dışında, makinenin çalışması ile ilgili bir sorun olursa asıl o problem olur. Biz olumlu düşünelim tabiki. Kardeşleriniz uygulama üzerinden de makinenin daha önce çalıştırılıp çalıştırılmadığını kontrol edebilirler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu da artık kendileri mi kontrol ediyor yoksa yetkili servis geldiğinde mi kontrol ediyor siz daha iyi bilirsiniz tabii..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk kurulumu yetkili servis yapacak ama söylediğim kontrolü kardeşleriniz uygulamadan da yapabilir diye söyledim.
cevap için teşekkür ederim altusun şikayeti çok diye profiloyu almıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eniştenin vakti varsa ve eski makineyi çöpe atmadıysa kendisi söksün baksın bi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Aralık 2024; 21:44:59 >
Hocam bahsettiğiniz tiz ses problemi başlı başına ayrı bir problem. Onun haricinde pek problem olmaz gibi geliyor bana. Benim kullandığım arçelik modelleri nispeten eski modeller. Kullandığım 6588i modeli bldc motorlu, tiz sesi olmayan bir model. Ancak bahsettiğiniz yeni modellerdeki coil sesine ben pek anlam veremiyorum.
Bu arada arçelik grubundaki yeni tip pervaneli cornerwash makineler gerçekten şaşırtıcı derecede ilginç bir matematiksel tarama algoritması sunuyor.
Hocam bende LG d1450wf vardı ve dediğin arıza uyarısını 100 kere almışımdır.Sağ kapağı açıp tahliye motorunun güvenlik dilini (açıp kapatmaktan plastik esnedi o dil aşağı sarktı) kurtarıp motoru çevirerek gevşetiyorum, su taşmayacak kadar,foşş diye hafif hava emişi olunca kapatıyordum ve uyarı kalkıyordu. Bunu yapınca bir kaç hafta rahat ediyordum. Hatta bşr keresinde söktüm makineyi açıp,sanırım yıkama motorunun borusunda idi suyu tek yönlü geçiren bir esnek plastik valf var onunla oynamıştım ama sorun devam etmişti.Çok güzel yıkayan özellikli bir cihaz olsa da kapak contası eridi,parçası sadece serviste ve görece pahalı.1 Kez 3. Senesinde ücretli tahliye pompası değişti yetkili serviste. Bu OE hatasını alınca internetten yan sanayi sanırım tahliye pompası aldım değiştim ama sorun çözülmedi. 2 Aydır motoru bağıra çağıra çalışıyor idi dün komple çat etti ışıkları söndü.Servis sadece 600 TL ye motor ise sorun değişiriz dedi ama sanırım ana kart felan da zarar gördü uzun süre o gürültülü motor ile kullandığımızdan. OE hatası için önerimi dene istersen. Makine sorunsuz değil,kapak asansörü ipi kopuyor,contası eriyor su kaçırıyor,parlatıcı lambası 5 senedir yanıyor. Bir daha tövbe.8 Senede çöp oldu.2004 Model Bosch 13 sene sonra kart yakmıştı.Makineyi çöpe atacağım ve 4 makine arasında kaldım.1 Beko kapak açından,diğerleri BSH grubu 3 ü de muadil olan Bosch SMS4EKW62T,Siemens SN23EW62KT ve Profilo BMS622v1...Teknik veriler aynı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben yandım sen yanma.
Hocam adam sökse 2 3 aydır söküp kendi bakar usta bulmakla yeni makine almakla uğraşmazlardı onlarında siteleri bu deprem dolayısıyla geri dönüşüme girecek sitelerinin 3’te 2’si boşalmış zaten normalde yılbaşına kadardı şubat sonuna kadar ek süre oluyormuş şubat sonuna kadar çıkmazsan para cezası.. Bence onlar yeni eve çıktıktan sonra alalım kurduralım dediler ama artık elde bulaşık yıkamaktan tak etti bıktılar zannedersem bir de yılbaşından sonra fiyatlar daha da artacak diye bir düşünceye kapıldılar sanırım ama ev kiraları da artar yılbaşından sonra..
Bir de Geçen Bosch kurutma makineleri de bozulmuştu sana da söylemiştim onu da 4 küsürlere mi yaptırmışlar makineyi temizletmişler falan Bosch servisinden epey çok memnun kalmışlar biraz da o yüzden Bosch’a dönmüşler bulaşık makinesinde de sanırım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 7 Aralık 2024; 8:18:48 >
Bu uygulamadan nasıl kontrol edilecekmiş diye soruyorlar ama pazartesi makine kurulunca kendileri kontrolü sağlayamazsa siz yardımcı olursunuz o zaman..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 7 Aralık 2024; 8:26:9 >
Geceden makineyi boş çalıştırmışlar Bu sefer öncekiler gibi hata vermemiş Sonra Fişi çekmişler fişi çekince elektrik olmayınca bir şey olmaz düşüncesine kapılmışlar herhalde vanayı kapamamışlar. Vanayı kapamayınca Makine devamlı su mu almış bilmiyorum herhalde artık ne yapmışsa iş güç çocukları okula getir götür derken sabah eve gelip 9 buçukta mutfağa girip bir bakmışlar mutfak göl olmuş işte..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 7 Aralık 2024; 8:27:24 >
Serie 8 Bosch'u almadan önce nerdeyse o modeli alacaktım çok yakındım (Arçelik veya Beko'nun en üst modelini) çünkü yenilikçi pervane teknolojileri önceliklerimden biriydi ama fiyatı Bosch'a çok yakın olmasına rağmen malzeme kalitesi aynı hissiyatı verince almamıştım.
Tiz ses olayını ve dediğiniz tarama olayını daha dün burda okudum ilk kez ve belki de doğru olanı yaptım dedim şu an haberim yoktu bunlardan, biraz açabilir misiniz merak ettim o cihazlarla ilgili olaylar ne, sonraki okuyanlar ve benim gibi meraklılar için de faydalı olur. İlginç taramadan kastınız ne mesela? Tiz ses neden oluyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 7 Aralık 2024; 11:55:50 >
Hocam uygulamada, ayarlar kısmında başlatılan program sayısı görünüyor. Oradan makinenin daha önce kullanılıp kullanılmadığı anlayabilirler.
Yardımcı olurum hocam sorun değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal75 -- 7 Aralık 2024; 11:56:45 >
Arçelik 6467WF aldım hocam.
-
Hocam çok detaylı bilgim yok, bende 1-2 şikayet videosunda denk geldim. Belli tarihlerde üretilen makinelerde bldc inverterlerde coil whinning benzeri bir ses olduğu söyleniyor. Bizdeki arçelik 6588i bldc inverter olmasına rağmen herhangi bir tiz ses yok ancak son çıkanlarda sanırım bir tiz ses var. Benim tahminim, yeni ürettirdikleri motorlarda motor sargılarından kaynaklı bir ses olabileceği, hatta sargıların gevşek olabileceği yönünde ancak tabi söküp incelemeden ne desem boş. Tiz ses sanırım malesef servislerin sorun görmediği bilgi vermediği bir sorun. Kullanıcılardan kimisi bu sesi pek umursamıyor, kimiside çok takılıyor. Yeni serilerde tiz ses olmadığını yazmışlar ama son durum nedir bilmiyorum.
Bahsettiğimiz yeni tip pervaneli makine, grundig 11853 20bin lira civarı olması lazım ama stok bitmiş sanırım. Arçelikte hemen hemen aynısı 61113, 27 lira civarı. Arçelik-beko etiketinde hemen hemen aynı makine, çok daha yüksek fiyatlarla satılabiliniyor. Sizdeki 82T modeli sanırım 38-40civarı bulunuyor.
BSH kalite hissiyatı bakımından arçelik grubundan hala önde ancak bsh da alman üretimleride dahil, malum rezistans yakma sıkıntısı ile ilgili sayısız şikayet var(e09-e15 hataları). Malesef servisler bu sorunun kaynağını iyi bilmelerine rağmen senelerce müdahele etmediler. Yeni makinelerde, su tüketimini düşürmek adına rezistans, pompa ile iç içe. Malesef eski makinelerdeki gibi ayrıca tek başına değişmiyor. Makine alttaki küvet contasından zamanla su kaçırınca, rezistansın üstüne damlıyor ve rezistansı yakıyor. Rezistans kısa devre yapıp yanınca, bu sefer komple pompa ile beraber değişmek zorunda. Alt küvetteki contayı değiştirmeden, sadece pompayı değiştirince makineler de su kaçırmaya devam ettiği için kısa sürede tekrar bozuluyor ve servis yenisini alın diyor. Yukarıda birkaç kez video paylaşmıştım, youtube da çok sayıda konu ile alakalı video var. Bu kadar bariz bir hataya senelerce müdahele edilmedi hocam. Yeni serilerde olayın akıbetide açıkcası belli değil.
Bir diğer bilinen problem, üst su besleme borusu puntosu zamanla atınca, üst çekmeceyi çekince, arkadaki besleme borusu kazana kamçı gibi çarpıyor. Çok basit bir mühendislik hatası ve servislerin bulduğu çözüm, paslanmaz kazanı delip, besleme borusunu arkaya vidalamak. Vidalayınca da bu sefer haliyle sızıntı yapıyor. Onun haricinde su cebinin olduğu yerden su kaçırma ve paslanma gibi sorunlar olabiliyor. Tahliye pompası manyetik pompa ancak nedense zamanla bozuluyor hocam, ve fiyatı da yerli markaların 4-5 katı kadar. Ayrıca yandaki su cebinde, kronik bakteriyel oluşum problemi var, fotosunu yukarıda paylaşmıştım. Bende bunları hocam makineleri çöpe atmak yerine kendim söke taka tamir ede ede öğrendim hocam. Bir adet siemens çöpe gitti, en son bir adet boschu kendim söktüm kurtardım.
Yani çeşit çeşit sorun her markada var hocam.
Bu tip basit hatalar yüzünden global ölçekte belkide yüzbinlerce sapa sağlam makine çöpe gitmiştir muhtemelen.
Edit: Forum sanırım az önce kısa süreliğine çöktü. O esnada cevap yazarken tekrara düşmüş mesajım. İlkini sildim, kusura bakmayınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Aralık 2024; 22:37:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam cornerwash pervane yuvası ile klasik tip pervane yuvası farklı mı? Baktınız kıyasladınız mı hiç?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Aralık 2024; 23:6:45 > -
Yok hocam bakma fırsatım olmadı. Ama aynı olacağını pek sanmıyorum yine de detaylı bakmak lazım tabi.
-
Aralıkta felaket zam gelmiş kaça aldınız Hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X