Şimdi Ara

Bulgaristan'da Araba Toplamak Mantıklı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1985 model Mercedes 190E 2.0 bir aracım var, ve artık elini ayağını iyice yenilemek istiyorum. kenara da bi 3-4bin TL attım ki arabaya harcayayım diye.
    Burada yaptırmak istediğim : ufak tefek kaporta çürükleri, kaput değişimi, komple kaliteli bir boya, iç döşemeler, yeni koltuklar, ön gögüs değişimi, 4 lastik, 200E jantları. Ortalama 3000 TL civarı tutuyor burada.

Kuzenim ise bulgaristan'da okuyor, henüz 1 yıldır orada olmasına rağmen, mercedeslerin orada çok ucuz olduğunu, parçaların hurdacılarda çok kelepir fiyata gittiğini işçiliğin biraz pahalı ama diğer parçalardan aşırı kàr edilebileceği için, yanıma gel arabayı burada toplayalım 1 haftada dedi. git-gel masrafları dahil, hemen hemen 1000 TL kàrim olacağını söyledi.

Bana da mantıklı geldi açıkcası, hem kuzeni görmüş, hem yeni bir memleketi gezmiş, hem de arabamı yaptırmış olurum.

Bu konuda fikri veya tavsiyesi olan var mı ? Özellikler gurbetçi arkadaşlardan öneriler bekliyorum.
    Hürmetler.

• doğru demiş orada baya ucuza denk gelir oraya gidince benzin deposunuda yükseltebilirsen 200 lt fln yaptırabilirsen zararının olmaz bedavaya yaptırmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

doğru demiş orada baya ucuza denk gelir oraya gidince benzin deposunuda yükseltebilirsen 200 lt fln yaptırabilirsen zararının olmaz bedavaya yaptırmış olursun
    3 bin liraya o arabayı komple alırsın orda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samet

3 bin liraya o arabayı komple alırsın orda...

Alıntıları Göster
    edirnedeyim. bende düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

edirnedeyim. bende düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    dili bilmiyorsanız zor vize pasaport zart zurt
  • quote:

Orijinalden alıntı: -A-

Hiç bir zorluğu yok! Vizeyi almak, ilk defa pasaport almaktan kolay ve ucuz! Kuzeniniz de oradaymış, dil sorunu da olmaz. Gelişmeleri yazarsınız, bizler de öğreniriz.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: -A-

Hiç bir zorluğu yok! Vizeyi almak, ilk defa pasaport almaktan kolay ve ucuz! Kuzeniniz de oradaymış, dil sorunu da olmaz. Gelişmeleri yazarsınız, bizler de öğreniriz.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,
    Bende audi a6 2.5 dizel aracıma bulgaristanda birşeyler yaptırmak istiyorum bir gelişme oldumu acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunay.arnavutoglu

Merhabalar,
    Bende audi a6 2.5 dizel aracıma bulgaristanda birşeyler yaptırmak istiyorum bir gelişme oldumu acaba?

Alıntıları Göster
    ne lazımsa kargolatsın. hurda parçaya laf etmezler. otobüslerle filan da sokabilirsiniz buraya. 500 liraya gelir heralde bütün araba parçaları. parçayı da hurda derken, 2. el demek istiyorum yanlış olmasın. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

ne lazımsa kargolatsın. hurda parçaya laf etmezler. otobüslerle filan da sokabilirsiniz buraya. 500 liraya gelir heralde bütün araba parçaları. parçayı da hurda derken, 2. el demek istiyorum yanlış olmasın. :)

Alıntıları Göster
    bence gidin lazım parçaları kendiniz alın işciliiğini türkiyede yaptırın kafanız raahat olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35efu

bence gidin lazım parçaları kendiniz alın işciliiğini türkiyede yaptırın kafanız raahat olsun

Alıntıları Göster
    Dediğin aracı 2 liraya alırsın orada.

Benim de arkadaşım var, 2005 model BMW 520d bakıyor.

25000 liraya bulmuş bir tane 95000'de.

İnsan bunları duyunca çıldırıyor.

2 hafta sonra gidiyorum ben de.

Gezelim oraları.

Bakalım umduğumuzu bulacak mıyız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

Dediğin aracı 2 liraya alırsın orada.

Benim de arkadaşım var, 2005 model BMW 520d bakıyor.

25000 liraya bulmuş bir tane 95000'de.

İnsan bunları duyunca çıldırıyor.

2 hafta sonra gidiyorum ben de.

Gezelim oraları.

Bakalım umduğumuzu bulacak mıyız ?

Alıntıları Göster
    geri dönüşümler için teşekkür ederim elbette parçalar geldikten sonra işçiliği bildiğin yerde yaptırmak daha iyi sonuç verir fakat ikinci el parçayı getirebilecek kişiye nasıl ulaşabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: gunay.arnavutoglu

geri dönüşümler için teşekkür ederim elbette parçalar geldikten sonra işçiliği bildiğin yerde yaptırmak daha iyi sonuç verir fakat ikinci el parçayı getirebilecek kişiye nasıl ulaşabilirim?

Alıntıları Göster
    Bulgaristana gidip araba motoru alıp gelmeyi düşünüyoruz, bir sıkıntı çıkar mı gümrükte bilgisi olan var mı ?
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Araç motoru getiremezsiniz, kanunen yasak.
    Gizli yollarla sokmaya çalışırsanız da kaçakçılıktan yargılanırsınız.
  • gunay.arnavutoglu G kullanıcısına yanıt
    ikinci el parça getiren kişiler var fakat yapılan iş gerçekten çok uğraştırdığı için düşük fiyatlı parçalar için pek uğraşmıyorlar diye biliyorum. Örneğin supra motoru gibi çok talep gören fakat Türkiye'de kolay bulunmayan veya fiyatı yüksek parçalar.Arkadaşların da söylediği gibi aracın donanımında olmayan parçaları getirmek yasak diye biliyorum.Fırsatın varsa kendin gidip yap hem gezmiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunderson92 -- 13 Ocak 2015; 20:26:38 >
  • Belki bu işi meslek edinirsiniz.Adamın 600 bin km de mercedesi vardır siz götürüp komple sıfırlar getirirsiniz.baktın güzel iş buradan usta ayarlanır ileride
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Belki bu işi meslek edinirsiniz.Adamın 600 bin km de mercedesi vardır siz götürüp komple sıfırlar getirirsiniz.baktın güzel iş buradan usta ayarlanır ileride
    hortun kralı olmuş
    2010 dan 2015 e
  • arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu konuyu araştırmaktayım bu aralar bi lada niva alıp bi şekilde bulgaristana kadar götürüp orda toplatmak istiyorum ne yaptınız acaba gidip orda yaptırdınızmı aracınızı ne kadar karınız oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoltopal

arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu konuyu araştırmaktayım bu aralar bi lada niva alıp bi şekilde bulgaristana kadar götürüp orda toplatmak istiyorum ne yaptınız acaba gidip orda yaptırdınızmı aracınızı ne kadar karınız oldu ?

Tl nin 0.45 olduğunu düşünerek hareket et.100 tl 45 leva yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu konuyu araştırmaktayım bu aralar bi lada niva alıp bi şekilde bulgaristana kadar götürüp orda toplatmak istiyorum ne yaptınız acaba gidip orda yaptırdınızmı aracınızı ne kadar karınız oldu ?

yinede çok daha ucuz bulgaristandaki araba fiyatlarına baktım burda şahin aldığın fiyata şu anki kurdan orda megane 2 alıyosun :) yarı fiyatına gelir diye düşünüyorum yinede :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

yinede çok daha ucuz bulgaristandaki araba fiyatlarına baktım burda şahin aldığın fiyata şu anki kurdan orda megane 2 alıyosun :) yarı fiyatına gelir diye düşünüyorum yinede :)

Arabaların ucuz olduğu doğru.Gittiğinde sana yardımcı olabilecek akraba arkadaş vs kalcak yerin varsa git tabi.Yoksa işin zor dil bilmezsik yer bilmezsin zorluk çekersin ızdırap olur senin için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.