kavanozda 99 havayı nasıl alıyorsunuz yönetemi nedir acaba |
Bulgura pirince makarnaya doyacaksiniz (ölücülük içerir) (2. sayfa)
-
-
Olay şu
Bill StollyoutubeVacuum sealing bulk green tea in mason jarshttps://www.youtube.com/watch?v=7XSwlk9O3Lg&feature=youtu.be
Bendeki düzenek şöyle
Dolap.com dan aldığım düdüklü tencere ( büyük kavanozlar için en derinini almıştım. 24cm boyundaki kavanozları bile vakumluyor)
Hurdacıdan alınmış vakum pompası
diğer parçalar ostimdeki pnömatikçilerden temin .
vakum metre ( saatin yönünün tersi istikamette çalışır, bulunduğum yer denizden 900m yüksekte olduğundan %99vakum, yani maksimum vakum -0.93 -0.94 bandında kalır, deniz seviyesine inerseniz gösterge -1 çok yaklaşır )
vakumlanmış kapak.
kavanozları vakumla bırak..defalarca kullan.. sıfır maliyet. Tek sorun kapaklar el ile açılamayacak kadar kuvvetli kapanıyor ( özellikle 80mm zeri kapaklar, bombe toleransları çok yüksek, buda kapağı iyi sıkıştıryor, ufak kapaklar daha kolay )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yeterince güvenli değil, sağlık paradan önemlidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi yukarıda bahsi geçen vakum sistemi ,kesinlikle ısı ile yapılan vakum sistemiyle uzaktan yakından ilişkisi yoktur.
Yukarıdaki sistem kuru gıdaların saklanmasında 10 numara 5 yıldızdır.
Ama tutupta bir fasulye ve ya domates konservesi YAPAMAZSINIZ. bu tür konserveler içinde bulundurduğu içeriğine göre ısı ile pastörize edilmelidir.
Yukardaki yöntemin mantığı, kuru ve kısa sürede tüketilecek yaş gıdaların oksijen ile temasını keserek tüketim süresini uzatmaktır.
Örneğin yoğurt dolapta en fazla 3-4 hafta küflenmeden kalır, ama vakumlarsanız bu süreyi 1-2 kat uzatırsınız ( halen dolapta saklanmalı), sebep oksijen ile temasın kesilmesi, bakteri ürejebilecek oksijen bulamıyor. Ama unutmamak gerek bazı bakteriler oksijensizde ürer.
örneğin kıymanız var, yeni çektiniz , dolapta 3-4 gün bekleyebilir ve 2. günden sonra hemen kararır, fakat siz kıymayı cam kavanozda vakumlarsanız buzdolabında bekleme süresini 2 katına çıkarıp renginide ilk günkü kırmızılığında saklayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 26 Şubat 2022; 16:0:43 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bıçak sokarak mı açıyorsunuz kapağı?
-
Tamamen kapak yüzey alanı , kavanoza koyduğunuz içerik , kapak kalitesi ile alakalı.
100mm ve üzeri kapakları el ile açmak çok zor genelde bıçakla kastırıyorum.
işin güzel yanı, kapağın vida mekanizmasının bozulması vakum yapması kesinlikle engel değil.
vida mekanizması bozuk kapaklar canavar gibi vakum tutuyor.
Tek sorun, kapak içinde, cam kavanoza oturan yerdeki silikon çoook ezildimi kapağım işi bitiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de, bunun ölücülükle alakası yok ki Sipariş veriyorsun, yanına hediye olarak ekliyorlar ama her zaman tutmaz bu işt. SKT yakın ürün varsa ve kafalarına eserse, yani şansa kalmış.
-
Ellerinde kalmış skt si yakın ürünleri yakında sokakta dağıtacaklar
Askıda hazır yemek başlatıp stokları bitirsinler bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben yemem şu an yaylanın ürünlernin hiçbirinin tadını beğenmiyorum. ama spor yaparken her gün pirinç
yerdim aylarca ara vermeden yenebiliyor yani :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Savaş gelip sizi bulduğunuzda umarım bu mesajınızı alıntılayabilirsiniz...
-
valla çok iyyimiş ama kolay iş değil.
düdükülünün üstindeki cam gibi şey nedir
-
Kendin demissin bazi bakteriler oksijensiz de ürer:) Daha ne diyeyim hocam? Kafandan öyle 2 kat dayanır koklarim görüntüsüne bakarim diyerek iş yaparsan, bir sıçrarsın iki sıçrarsın üçüncü de bir denk gelir üstüne de immunsupresif birine denk gelir hastane odasinda birlikte bakterileri saymaya başlarsınız...
Sağlık paradan önemlidir. Tabi TR'de 50 tl verip profesöre kadar ulasabilinen bir sistem olduğu için ayaklar altında sağlık konusu her anlamda,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 26 Şubat 2022; 23:47:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Duvara tıklatarak açın
Daha güvenli ve kolay
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benzer taktikler var kaşıkla vurarak açmak fakat bu tarz müdahaleler hep kapağın yapısını bozmakta.
-
Konu nereden nereye gelmiş, her telden var içinde :d
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak sen şu işi,
öyle mi demişim ya,hiç farkında değilim :-D
hay allah, kendi ayağıma sıkmışım desene, kerizlik işte affola :-D
Sen böyle işkembeden sallarken biz hangi gıdanın deniz yüksekliğine göre hangi basınç seviyesinde ne kadar süre kaynatılması gerektiğini hatim edeli 7 yıl geçti
Gelmiş bize çekirge vs diyor :-D tam komedi . İşin ilginç yanı ülke böyle tiplerle kaynıyor.
Geçen sene covid ten dolayı evde sıkıntıdan kıvranıyoruz, aklıma farklı bir problemi çözmek geldi.
Sorun: Bizim şofben mutfakta su banyoya varana kadar 5lt su heba oluyordu ( hoş ben suyu petlere doldururdum), nasıl yaparız ne ederiz suyu hiç israf etmeden ve konfordan zerre feragat etmeden nasıl bu işi çözeriz derken , internetten sıcak su gelene kadar sıcak su borularının içindeki soğuk su kısmını sirkülasyon pompası sayesinde soğuk su borusuna basılabileceğini öğrendim.
Neyse malzemeleri tamamladık, 3 yollu selenoid vana, röle, kombi sirkülasyon borusu birde wi-fi switch , plastik boru kaynağı vs tamaladık ama sistemi bir türlü çalıştıramadım. İşte azim ya, orayı araştır burayı karıştır , o parçayı değiştir bu parçayı değiştir, çekvalf tak derken , sorunu bulamadım.
Her şey çalışıyor ama bir tek şofben çalışmıyordu.
sistemde kullandığım pompa WILO marka kombi sirkülasyon pompası idi, sorun onda olduğunu , yeteri kadar kuvvetli basamıyor diye düşündüm
WILO , almanların sirkülasyon pompası üreten bir firması var, büyük bir firma her boy pompa üretiyorlar, Ankara'da 3-4 tane yetkili servisi var.
Bir tane yetkili servisle iletişime geçtim, adam dediklerime inanmadı ama ayıp olmasın diye gel bir pompana bakalım dedi, ne için kullanacağımı anlattım.
Adamın benimle bir dalga geçer gibi konuşuşu var , başka adam olsa ağlar giderdi :-D
Neyse olayın sonunda bana dedi ki, ( aynen harfi harfi yazıyorum )
"sen bu sistemi çalıştır ben sana dükkanın anahtarı bizzat teslim edeceğim"
Bunu bana diyen adamın hayatı çok büyük ısıtma kazan sistemleri ile sirkülasyon pompaları ile geçmiş ( farbrika , işyeri, AVM vs tarzı tesisat sistemleri )
Benim kişiliğim gereği bu tür aptalca şeyler şevkimi asla kırmaz , üstüne beni kamçılar , olaya daha bir sıkı sarılırım.
Neyse eve geldim günler geçiyor , yat kalk , aklım sistemde , aklıma bir anda sirkülasyon pompası çalışırken şofben çalışamıyorsa demek ki şofbeni çalıştıracak kadar su debisi yok diye düşündüm.
şofbeni açıyorum su cılız akıyor, şofbeni devre dışı bırakıp soğuk suyu sıcak suya bağladım, debi iyileşti, o zaman suyun debisini düşüren şofbende birşey var diye düşündüm.Sofben su bağlantılarını söktüm, birde ne göreyim, şofbenim soğu su girişine debi düşürücü koymuşlar o da sistemde gelen pislikle bayağı bir tıkanmış, komple onu debi düşürücüyü söküp attım onun yerine harici büyük bir filtre taktım, sıcak su bir anda oluk oluk gelmeye başladı. ve kurduğum sistem bir anda mükemmel çalışmaya başladı, o gün bugündür tık demedi.
sistemi çalıştıran butona bastığım ( aynı zamanda app la da başlatılabiliyor) anda sıcak su gelene kadar sistem sıcak su borularındaki soğuk suyu sisteme basarak zerre su sarfiyat yapmadan musluğu açar açar sıcak suyu duşa taşıyor ve sistem kendini otomatik 1dk içinde kapatıyor.
Tabi ki kıvıracağını bildiğimden WILO yetkili servisine anahtarları almaya gitmedim :-D
Bu uzun hikayeyi yazmamı sebebim , Türkiye " sen bunu yap, dükkanın anahtarı senindir" , "çekirge bir sıçrar iki sıçrar , sonunda geberir" diyen kendi içleri boş ama karşıdakini de kendi gibi boş sanan tiplerle dolu.
böyle tipler bize vız gelir tırıs gider.
Bir ara bu "anında sıcak su gelme" sistemini de paylaşacağım ama tembellik işte, biraz teferruatlı.
Bu tür şeyleri paylaşmamdaki asıl sebep asla ve asla ben böyleyim şöyleyim diye böbürlenmek değil.
Bu tür şeylerin doğaya ve günlük yaşama katkılarını büyük olduğunu düşünmem, ne kadar çok insan yararlanır o kadar çok hoşuma gider. kazanç hepimizin olur.
çöpe gitmeyen her gıda , boşa akmayan her damla su boynumuzun borcu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 27 Şubat 2022; 12:13:9 >
-
cam değil, 3mm kalınlığında daire şeklinde 304 kalite çelik .
sebebi ise düdüklü kapağı yerine çok daha kolay ve kuvvetli ama o bile ince kaçıyor vakum sırasında içe bombe yapıyor.
paralı sistemlerde 20mm kalındığında akrilik pleksi kullanıyorlar ama o çok pahalı, içinide görmem gerekmediğinden hurdacıdan hazır 24cm çapında parçaya 10tl verip almıştım.
beyaz fitil ise bildiğin yapışkanlı pencere fitili , 2 sıralı olanların 1 metresi 5tl ye her hırdavatçıda bulunuyor.
Bu tür şeylerin kullanım alanı çook çok geniş. forumda bisküvici , cipsçi tayfa çok onlarında işine müthiş yarar.
Mesela cips aldınız büyük boy, az birşey yediniz kenara koydunuz , 2 gün sonra tekrar yiyeyim dediğinizde cipsin tadı kaçmıştır ve ya bisküvi yumuşamıştır.
Onun yerine kavanoza koyduğunuz cips vakumlandığında içindeki havanın nemin %99 alındığından cipsiniz çok çok uzun süre poşeti açtığınız andaki tazeliği ile kalacaktır. Böylelikle hiç ziyan olmayacaktır.
şarkütericilerde bulunan 10.000tl değerinde vakum makineleri vardır. Bu aletin onlardan zerre farkı yok hatta bol bol artısı var.
Şarkütericiler vakuma uygun en az 80 mikron kalın poşet kullanıyor, ve o poşetin kilosu 60-70TL , çok pahalı
her bir poşet boyutuna göre 0,4-1TL masrafı oluyor.
ve çok kolay vakum kaçırabiliyor, o zaman poşet heba oluyor .
Ama bu alette öyle bir sorun yok, cam çok sağlıklı , kapak en az 10-15 kere kullalılabilir. ve en güzeli çips gibi kolay ezilen şeyleri poşette vakum yapamazsınız ama camda mükemmel olur.
Yabancılar 1-2 gün gerektiren et marinelerileri vs bu sistemle 30dk hallediyor. faydaları saymakla bitmez.
-
Ne uzun yazmışsınız ya hepsini okuyacak vaktim yok kusura bakmayın, benim mikrobiyoloji profesorlerinden aldigim bilgi budur, textbookta okudugum bilgiler bu şekilde, siz yaptiklariniza devam edebilirsiniz ne diyebilirim? Ama bu, o kavanozun içinde bakteri üreme ihtimalini hiçbir zaman 0 a indirgemez. Birakin 7 yili yuzyillar boyu dahi sizin başınıza gelmemesi bu ihtimalin olmadığını kanıtlamaz. Sizin silip yazdiginiz mesajlardan sonra benim çekirge demem sorun olmuş komik orasini hic açıklamıyorum hadi rasgele,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
masallah hocam ilgiyle okudum
-
Bugün gelen kargoda ki hediyeleri ve son tüketim tarihlerini ilk mesaja ekledim hocam Mart 12 geldi bugün gelenler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X