Şimdi Ara

Bulgura pirince makarnaya doyacaksiniz (ölücülük içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
4
Favori
12.076
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hepsiburadan sipariş verirken birşey farkettim. Yayla bakliyat yani yaylanın bizzat kendi magazasindan ne alırsam alıyım 2gündür sürekli hediye aç bitir ürünleri geliyor. 1-2 tane değil. 5-6-7 paket hediye geliyor. Her sipariş kutusunun içine koymuşlar kiminde 5 tane kimisinde 7tane. Karışık; genelde bulgur nohut makarna hazır yemek paketler geliyor. Gelen hediyelerin fiyatları aldığım ürünlerden fazla:)

Şimdi kuponunuz yoksa çek satış bölümüne gidiyorsunuz. Hb 50papel veya 50ceki 20tl ye alıyorsunuz. Sonra hb de yayla bakliyat saticindan 4kilo pilavlık bulgur yada baldo pirinç felan alıyorsunuz. (Üste çok para vermeyin) sonra gelen kargoları ve hediyeleri benim gibi izleyerek mutlu oluyorsunuz.

Kısaca özet: 20tl ye 4kg pişmemiş, 6tanede pişmiş bulgur yiyoruz:))

7 sipariste hediye olarak 42tane hazır yemek olmuş evde. Daha fazla sipariş geçmeyeceğim için konuyu buraya acıyım istedim :)

Edit: bugün teslim olan siparişler de hediye olarak gelenlerin hepsi ezogelin çorba. Hepsinin son tüketim tarihi Mart 12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimsediil -- 28 Şubat 2022; 18:7:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kimsediil

Valla bakmak yeni aklıma geldi son tüketim tarihi yakınmış Mart 6 ve 8i tarihleriymiş hepsi. Ürünlerin üstünde tek kelime Türkçe ibare yok.

1kutu hediyesiz çıktı 1kutuda 11 tane çıktı diğerleri hep 5-6-7 hediye var. Kargolar Dün ve bugün geldi.

Dondurucuya atsam durur mu acaba:)

bugün son olarak 3tane daha sipariş verdim ve bugün kargolandi onlarda ne gelecek veya gelecek mi hediye son kullanma tarihleri nedir tekrar yazarım buraya.

42 kutu hazır yemek ama 10 gün sktli. Ölücünün de vizyonsuzu kotü be.  skt geçmeden yiyemediğini ihtiyaç sahiplerine ver, zaten bedava diyeceğim ama ölücü içgüdüsüyle dondurucuna stoklayıp yiyemedikten sonra da çöpe atacaksın belli ki

Bak sen şu işi, 

öyle mi demişim ya,hiç farkında değilim :-D 

hay allah, kendi ayağıma sıkmışım desene, kerizlik işte affola :-D

Sen böyle işkembeden sallarken biz hangi gıdanın deniz yüksekliğine göre hangi basınç seviyesinde ne kadar süre kaynatılması gerektiğini hatim edeli 7 yıl geçti  

Gelmiş bize çekirge vs diyor :-D tam komedi . İşin ilginç yanı ülke böyle tiplerle kaynıyor.

Geçen sene covid ten dolayı evde sıkıntıdan kıvranıyoruz, aklıma farklı bir problemi çözmek geldi.

Sorun: Bizim şofben mutfakta su banyoya varana kadar 5lt su heba oluyordu ( hoş ben suyu petlere doldururdum), nasıl yaparız ne ederiz suyu hiç israf etmeden ve konfordan zerre feragat etmeden nasıl bu işi çözeriz derken , internetten sıcak su gelene kadar sıcak su borularının içindeki soğuk su kısmını sirkülasyon pompası sayesinde soğuk su borusuna basılabileceğini öğrendim.

Neyse malzemeleri tamamladık, 3 yollu selenoid vana, röle, kombi sirkülasyon borusu birde wi-fi switch , plastik boru kaynağı vs tamaladık ama sistemi bir türlü çalıştıramadım. İşte azim ya, orayı araştır burayı karıştır , o parçayı değiştir bu parçayı değiştir, çekvalf tak derken , sorunu bulamadım.

Her şey çalışıyor ama bir tek şofben çalışmıyordu.

sistemde kullandığım pompa WILO marka kombi sirkülasyon pompası idi, sorun onda olduğunu , yeteri kadar kuvvetli basamıyor diye düşündüm

WILO , almanların sirkülasyon pompası üreten bir firması var, büyük bir firma her boy pompa üretiyorlar, Ankara'da 3-4 tane yetkili servisi var.

Bir tane yetkili servisle iletişime geçtim, adam dediklerime inanmadı ama ayıp olmasın diye gel bir pompana bakalım dedi, ne için kullanacağımı anlattım.

Adamın benimle bir dalga geçer gibi konuşuşu var , başka adam olsa ağlar giderdi :-D

Neyse olayın sonunda bana dedi ki, ( aynen harfi harfi yazıyorum )

"sen bu sistemi çalıştır ben sana dükkanın anahtarı bizzat teslim edeceğim"

Bunu bana diyen adamın hayatı çok büyük ısıtma kazan sistemleri ile sirkülasyon pompaları ile geçmiş ( farbrika , işyeri, AVM vs tarzı tesisat sistemleri )

Benim kişiliğim gereği bu tür aptalca şeyler şevkimi asla kırmaz , üstüne beni kamçılar , olaya daha bir sıkı sarılırım.

Neyse eve geldim günler geçiyor , yat kalk , aklım sistemde , aklıma bir anda sirkülasyon pompası çalışırken şofben çalışamıyorsa demek ki şofbeni çalıştıracak kadar su debisi yok diye düşündüm.

şofbeni açıyorum su cılız akıyor, şofbeni devre dışı bırakıp soğuk suyu sıcak suya bağladım, debi iyileşti, o zaman suyun debisini düşüren şofbende birşey var diye düşündüm.Sofben su bağlantılarını söktüm, birde ne göreyim, şofbenim soğu su girişine debi düşürücü koymuşlar o da sistemde gelen pislikle bayağı bir tıkanmış, komple onu debi düşürücüyü söküp attım onun yerine harici büyük bir filtre taktım, sıcak su bir anda oluk oluk gelmeye başladı. ve kurduğum sistem bir anda mükemmel çalışmaya başladı, o gün bugündür tık demedi.

sistemi çalıştıran butona bastığım ( aynı zamanda app la da başlatılabiliyor) anda sıcak su gelene kadar sistem sıcak su borularındaki soğuk suyu sisteme basarak zerre su sarfiyat yapmadan musluğu açar açar sıcak suyu duşa taşıyor ve sistem kendini otomatik 1dk içinde kapatıyor.

Tabi ki kıvıracağını bildiğimden WILO yetkili servisine anahtarları almaya gitmedim :-D

Bu uzun hikayeyi yazmamı sebebim , Türkiye " sen bunu yap, dükkanın anahtarı senindir" , "çekirge bir sıçrar iki sıçrar , sonunda geberir" diyen kendi içleri boş ama karşıdakini de kendi gibi boş sanan tiplerle dolu.

böyle tipler bize vız gelir tırıs gider.

Bir ara bu "anında sıcak su gelme" sistemini de paylaşacağım ama tembellik işte, biraz teferruatlı.

Bu tür şeyleri paylaşmamdaki asıl sebep asla ve asla ben böyleyim şöyleyim diye böbürlenmek değil.

Bu tür şeylerin doğaya ve günlük yaşama katkılarını büyük olduğunu düşünmem, ne kadar çok insan yararlanır o kadar çok hoşuma gider. kazanç hepimizin olur.

çöpe gitmeyen her gıda , boşa akmayan her damla su boynumuzun borcu.

O paketlerden geçen hafta 1.75 e aldım. Onların arkasına Türkçe etiket yapıştırıp satıyorlar hatta İngilizce atıyorum %2 domates salçası yazıyorsa Türkçe çevirisinde %5 yazıyor.

Son kullanma tarihi şöyle, ürünün son kullanma tarihi 10 gün sonra bitiyor olsun 9. günün akşamından 10. günün sabahına geçerken "artık son kullanma tarihim geçti bir anda bozulayım" deyip kimyasal değişime girmiyor. Ürünler üretim gereği içinde organizma üremeyecek şekilde üretilip paketleniyor. Sıkıntı olsa 2 yıl değil 2 aya kalmaz bozulurdu. Son kullanma tarihini de öyle 3 yıl 5 yıl yazamıyorlar.. Yani tavsiye etmesem de son kullanma tarihi geçse de hemen bozulacağını düşünmüyorum. Koku, renk değişimi, tat değişimi vs olmayabilir , belki besin içeriği düşer... risk artık kullanıcıya kalıyor.
    Olay şu

https://www.youtube.com/watch?v=7XSwlk9O3Lg&feature=youtu.be

Bendeki düzenek şöyle

Dolap.com dan aldığım düdüklü tencere ( büyük kavanozlar için en derinini almıştım. 24cm boyundaki kavanozları bile vakumluyor)

Hurdacıdan alınmış vakum pompası

diğer parçalar ostimdeki pnömatikçilerden temin .

vakum metre ( saatin yönünün tersi istikamette çalışır, bulunduğum yer denizden 900m yüksekte olduğundan %99vakum, yani maksimum vakum -0.93 -0.94 bandında kalır, deniz seviyesine inerseniz gösterge -1 çok yaklaşır )

vakumlanmış kapak.

kavanozları vakumla bırak..defalarca kullan.. sıfır maliyet. Tek sorun kapaklar el ile açılamayacak kadar kuvvetli kapanıyor ( özellikle 80mm zeri kapaklar, bombe toleransları çok yüksek, buda kapağı iyi sıkıştıryor, ufak kapaklar daha kolay )
  • Son kullanma tarihi ne hocam?
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Valla bakmak yeni aklıma geldi son tüketim tarihi yakınmış Mart 6 ve 8i tarihleriymiş hepsi. Ürünlerin üstünde tek kelime Türkçe ibare yok.

1kutu hediyesiz çıktı 1kutuda 11 tane çıktı diğerleri hep 5-6-7 hediye var. Kargolar Dün ve bugün geldi.

bugün son olarak 3tane daha sipariş verdim ve bugün kargolandi onlarda ne gelecek veya gelecek mi hediye son kullanma tarihleri nedir tekrar yazarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimsediil -- 26 Şubat 2022; 2:39:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimsediil

42 kutu hazır yemek ama 10 gün sktli. Ölücünün de vizyonsuzu kotü be.  skt geçmeden yiyemediğini ihtiyaç sahiplerine ver, zaten bedava diyeceğim ama ölücü içgüdüsüyle dondurucuna stoklayıp yiyemedikten sonra da çöpe atacaksın belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 26 Şubat 2022; 13:17:30 >

• Kimsediil kullanıcısına yanıt

Hocam muhtemelen ellerindeki tarihi geçmek üzere olan ürünleri ekliyorlar paketlere. Dün de bir arkadaş konu açmıştı hatta ve ürünler 1?-1,75? civarıydı fakat SKT 1 hafta sonraydı. Ellerindeki ürünler bitmiş sanırım, bu nedenle promosyon gelmez artık.

https://forum.donanimhaber.com/yayla-hazir-yemek-pilavlar-hosaflar-ve-corba-1-75-tl-amazon-eklendi--152106439

• simerazzı kullanıcısına yanıt

Adamın aklına tarihe bakmak gelmemiş ki hocam? Ben mesela pratik olduğu için bu tarz ürünleri severim, onu da geçtim deprem, afet vs. olursa ya da kampta daha iyi bir öğün olabilir mi? Fakat, maalesef fiyatları pahalı olduğundan stok yapamıyorum.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Hocam o geçen stok erittikleri yanlış gormediysem Türk paketli ürünlerdi. Bunlarin üstünde tek kelime Türkçe yok. Türkiye de satamazlar, o şekilde eritemezler diye düşünüyorum. Bir süre daha bu yabancı paketleri bize böyle alışveriş yanında hediye diye verecekler heralde.

Yarın veya paztesi son 3kargo daha gelirse paylaşırım burdan.

• O paketlerden geçen hafta 1.75 e aldım. Onların arkasına Türkçe etiket yapıştırıp satıyorlar hatta İngilizce atıyorum %2 domates salçası yazıyorsa Türkçe çevirisinde %5 yazıyor.

Son kullanma tarihi şöyle, ürünün son kullanma tarihi 10 gün sonra bitiyor olsun 9. günün akşamından 10. günün sabahına geçerken "artık son kullanma tarihim geçti bir anda bozulayım" deyip kimyasal değişime girmiyor. Ürünler üretim gereği içinde organizma üremeyecek şekilde üretilip paketleniyor. Sıkıntı olsa 2 yıl değil 2 aya kalmaz bozulurdu. Son kullanma tarihini de öyle 3 yıl 5 yıl yazamıyorlar.. Yani tavsiye etmesem de son kullanma tarihi geçse de hemen bozulacağını düşünmüyorum. Koku, renk değişimi, tat değişimi vs olmayabilir , belki besin içeriği düşer... risk artık kullanıcıya kalıyor.
  • Firma size zaten çöpe gidecek, skt bitimine 1 hafta kalmış ürünleri göndermiş. Muhtemelen alan herkese gönderiyor. Stoklanacak mallar değil yani.

Amazondan aldıklarımın en az 2023 SKT. Ama konu için teşekkürler.

iyi bir sıcak fırsatçı son kullanma tarihi geçen ürünü de afiyetle yer.

• Bucephalas B kullanıcısına yanıt

1,75 TL' den Le Gurme Kinoali Bulgur stokladım.

S.K.T. 02.03.2022

Ama bu ürünler SKT geçse bile uygun ortamda muhafaza edilirse afiyetle tüketilebiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 26 Şubat 2022; 10:10:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

iyi bir sıcak fırsatçı son kullanma tarihi geçen ürünü de afiyetle yer.

Bedava diye onlarca aldı ve görevini tamamladı. skt yakinmış bozulmuş mu artik onun icin pek de önemli degil

iyi de vatandaş hazır yemek almamışki, kuru bakliyat alcakmiş, onlar da yanında hediye.
    diğer konuda vardı, eleman skt 1 hafta olan ürünleri yemiş, hala da yazabildiğine göre sorun yok. bunlar 2-3 yıl ömrü olan ürünler, skt geçer geçmez bozulacağıni sanmam
    evde iki kişiyse 1 haftada biter. bir öğünde kişi
    başı 2-3 paket açılır ufak ufak zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chesstern -- 26 Şubat 2022; 18:27:57 >
    et-tavuk yoksa bişey olmaz, makarna bulgurun bozulmuşu, ki bozulsa bile kokudan anlaşılır, yesen bile en fazla motoru bozar.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    iyi bir sıcak fırsatçı olmakla ölü bir sıcak fırsatçı olmak arasında , ince bir çizgi vardır. dikkat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chesstern

evde iki kişiyse 1 haftada biter. bir öğünde kişi
    başı 2-3 paket açılır ufak ufak zaten.

1 hafta boyunca günde 3 paket bulgur pilavı yenecek öyle mi? Bulgura pirince makarnaya doyacaksiniz (ölücülük içerir) Dene bir hocam uzun süre bulgur pilavına bakabiliyor musun görelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

et-tavuk yoksa bişey olmaz, makarna bulgurun bozulmuşu, ki bozulsa bile kokudan anlaşılır, yesen bile en fazla motoru bozar.

sıcak fırsatçılık sktsi geçmiş gıda tüketmek değildir lütfen bunu et-tavuk değil diyerek normalleştirmeyelim.

O gıdalar zaten olması gerekenden daha uzun saklanıyor bir de skt geçince iyice formunu kaybediyor

Şimdi ben 20kg bulguru alıyorum skt tarihi 6 ay daha var, bunları cam kavanozlara içindeki havayı %99 şeklinde boşaltarak vakumluyorum ve serin , ışık almayan odada saklayıp, 3 -5 yılda tüketiyorum..

Şimdi ben sıcak fırsatçı mıyım değil miyim ?

Not : 20kg bulgur almadım. ama yukardaki methodla herşeyi vakumlayıp saklıyabiliyorum. Sonuç mükemmel. Buzdolabında bazen vakumlanmış 4 aylık yogurt buluyorum, tadı gerçekten harika.

uzun lafın kısası herşey senin gördüğün gibi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 26 Şubat 2022; 14:37:33 >

le gurme ler i kendi sitelerin de getir vb yerlerde de satıyorlar zamanında aldık bayağı. şu an skt leri yaklaşıyor muhtemelenbi bi daha üretmeyeceklerdir bu gurmeleri o yuüzden elden çıkarıyorlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.