Şimdi Ara

Bulut inşaata dava açmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Direkt konuya girecem bu firma 3 yıldır oyaliyor beni evimi teslim etmedi. Bugün Bakırköy Adliyesi'ne gittim dilekçe yaz dediler bende nasıl yazicagimi bilmiyorum daha doğrusu hangi mahkemenin adını yazıcam avukat için maddi imkanım yok suan için bilgisi olan varsa yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl bir sözleşme yapmıştınız ? Adi yazılı sözleşme mi noterde mi ?
    Teslim tarihini sözleşmede kararlaştırmış mıydınız ? Teslim tarihi kararlaştırıldı ise cezai şart belirlenmiş miydi sözleşmede ?
    Yapmış olduğunuz ödemelere ilişkin makbuz aldınız mı ?
  • Hayır hocam sözleşme noterde yapılmadı sözleşmeyi yapan babam suan yanımda değil netlestirim ancak adi sözleşme olması lazım. Evet 31.12.2015 te teslim almam gerekiyordu bildiklerim bunlar şuan satış ofiside kapalı hatta google da arattigimda çok kişi mağdur

• Makbuz almıştım evet

• önce sözleşmeyi görmek lazım

• Gayrimenkul satış sözleşmelerinin noterde yapılması gerekir. Adi yazılı sözleşme yapıldıysa karşı tarafı gayrimenkulün devrine zorlayacak bir dava açamazsınız ancak sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre yaptığınız ödemelerin iadesini talep edebilirsiniz.

Görevli mahkeme tüketici mahkemesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadirhan.hukukcu -- 3 Mayıs 2016; 10:20:49 >
  • Bilginiz için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaksevdam10

Bilginiz için teşekkür ederim.

Maddi imkanıniz yoksa bulunduğunuz il barosu adli yardım servisine başvuru yaparsanız size yardımcı olması için bir avukat görevlendirirler. Ücreti devlet tarafından ödenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Orijinalden alıntı: yasaksevdam10

Bilginiz için teşekkür ederim.

Maddi imkanıniz yoksa bulunduğunuz il barosu adli yardım servisine başvuru yaparsanız size yardımcı olması için bir avukat görevlendirirler. Ücreti devlet tarafından ödenir.

adli yardım daire alacak gücün varda mahkeme masraflarını karşılayacak gücün yokmu deyip red edilebilir.

bence biran önce sözleşmeyi inceleyin noterde yapılan sözleşme ise daire isteme hakkınız var, noterde yapılmamış adi sözleşme ise sadece alacak davası açıp verdiğinz parayı iade isteyeblirsiniz,
    acele edin şirket batıyor ise mallarını satışa çıkarmış hatta tüm taşınmazları elinden çıkarmış olabilir. (şirket diyorum ama şirketin mal varlığı değil şahsın malvarlığı önemli çünkü büyük ihtimal adi yazılı sözleşme şirket sahibi kendi adına imzalamıştır)

• goodfalles kullanıcısına yanıt
    Alacak davası için tüketici mahkemesine başvurucm ve evet adı sözleşme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.