Şimdi Ara

Burs azlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetteki videolarda ilk 100'e girerseniz 40000 50000 burs alırsınız diyordu ancak hiç de öyle bir şey olmadı. Ben ilk 20'ye girdim aldığım burs aylık 20000'i geçmiyor. 7 tane bursa başvurdum ve hiçbiri çıkmadı. Geçen altın gençler ödül töreninde insanlara sordum siz de mi bu kadar burs alıyorsunuz diye diyor ki mesela ben şu yayından burs alıyorum nasıl ulaştın onlara diyorum benim eski okulum/dershanemin bağlantısı vardı diyor. Benim diyeceğim siz eğer koçluk yapmazsanız, özel ders vermezseniz bir de hiçbir vakıfla veya yayınla bağlantısı olan yakınınız/liseniz/dershaneniz yoksa alacağınız burs üniversite + KYK ilk 100'dür. O da 2024 için koçta 14000'di 2025'te de yüksek ihtimal 19000 falan olur. Bu para bana yetiyor çünkü çok para harcayan biri değilim ancak Instagram'da reelsteki karşımıza çıkan o videolardaki kadar para alınmadığını belirtmek istedim. İBB bursu bile çıkmadı. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bu senenin sozel 1.si bile 22 aliyorum dedi (doping hafizanin ama guzel para verdigini de soyledi)

• Dediğin gibi üni+kyk 13k₺ alıyorum.
    Daha yüksek olması için kasılırdı belki de ben uğraşmadım + eski okul/dershanem öyle bir katkıda bulunmadı.

Sağlık olsun :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dışarıdan belli olmasa da köklü kurumların bağlantıları çok sağlam. çok büyük uktedir içimde. izmir bornova anadolu lisesi geziye giden bütün öğrencilerine amerikan vizesi çıkarabiliyor mesela. puanım da tutuyordu ama gidemedim…

hala bir yarasın içimde köklü lise

kanayan bir yara

• yurtta kalmayana bilkent 13k veriyor, fena para değil.

• Bizim zamanimizda ilk 100+okul bursu disinda %5 tev ubb %15 trendyol tog bursu aliyodu geri kalanlar izliyodu kim dedi size 50k alicaniz diye o anca kendi ailenizin bursu ile olur
    Not: medipol ve 2021/2de itu isimli okulun 17 yasindaki cocuklara teklif ettigi sacmasapan burslar harictir buna

• bizde başarıyı ödüllendiren bir burs sistemi yok maaelesef. illa ana baba ölmüş olacak ya da belgelenebilir gelir çok çok düşük olacak. her zamanki gibi sabit orta gelirliler birçok yere başvuramıyor, ebeveyni esnaf olanlar bu anlamda daha şanslı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

ben babamı küçük yaşta kaybettim. aylık gelirimiz 10 bin tl. benim dışımda durumu gerçekten kötü olan insanlar da gördüm. Başarınız kendinizi bağlar. Ayrıca sıralamaya göre burs veren yerler de dolusuyla var. Ailenizin durumu orta ise o zaman aileniz ödüllendirsin başarınızı. Başkasından para beklemek garip.

• 13+9 Bilkent
    Allah bereket versin

• Arkadaş başkasından para bekleyecek kadar geniş bir karakter de olmak garip 20 kağıt az para değil ayrıca insanlar çamaşır suyuna maruz kalıp ciğerlerini mahvederek tuvalet temizliyor bir asgari ücret için. Sana havadan böyle bir para geliyorsa öp başına koy. Burs veren insanları da anlamıyorum nasıl hümanistlikse... random bir öğrenci okuyup işe girsin güzel birini bulup evlensin çocuk yapsın diye mi veriyorlar bu paraları? modern dilencilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armaagn -- 5 Ocak 2025; 21:46:40 >
  • armaagn A kullanıcısına yanıt

Yok , burs vererek birtakım vergilerden muaf oluyorlar sanırım, o tarz bir olay vardı. Bu yüzden burs verecek öğrenci arayan fabrikalar bile var diyordu bir arkadaşım.

• Badmanner B kullanıcısına yanıt

ilk defa duydum.. geçenlerde gözümün önünde orta yaşlı bir kadın hırsızı yakaladılar beyaz peynir çaldı diye.. tek suçu o sınava girmemekti galiba..

• fırt bar kaş kullanıcısına yanıt

Hocam şu Amerikan vizesini biraz açabilir misin

• fırt bar kaş kullanıcısına yanıt
    Hangi liseden mezundunuz hocam benim de bal 1 soruyla kaçmıştı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fizisyen kullanıcısına yanıt

hocam ben en yakın nitelikli okulun uzaklığı 2 saat olduğundan ötürü saçma sapan bir özel liseden mezun oldum. Lgs dilimim yüzde 2 idi, o dönem bulunduğum şartlara göre iyiydi. bal hep içimde bir ukte olarak kalacak. gidebildiğim halde gidememek zamanında deşti o yarayı. düşündükçe üzülürüm bazen, gerçek bir kültür havzasında okumak…

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

Okul gezisi için turistik vize. Okulun lobi faaliyetleri dolayısıyla geziye gitmek isteyen bütün öğrencilere vize çıktı. Geçen sene, vize krizinin pik yaptığı dönem.

• armaagn A kullanıcısına yanıt
    Ben başkasından burs beklemiyorum 20 bana zaten gayet yeterli baya da artıyor benim demek istediğim internette video görmüştüm işe okul 12000 ilk 100 9000 tev 9000 başka firmalar 6000 falan diye diye 40000'e çıkartıyordu en azından benim için öyle bir şey olmadığını belirtmek istedim olsa iyi olurdu ama olmadı diye üzülmüyorum yani yanlış anlaşılmasın. Burs azlığı yazdım başlığa ama 20000 az olduğundan değil beklenilenden (internetteki videolardan) az olduğu için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.