Bu başlığı iyi bir derece yapmış bursa ihtiyacı olan ve nerelere başvurabileceğini bilmeyen insanlar için açtım. Bu konuda benim de bilgim oldukça sınırlı o yüzden sizlerin deneyimlerini duymak çok faydalı olur. Eğer geçtiğimiz senelerde veya bugünlerde yararlandığınız burs veren kurumlar varsa bunları paylaşabilirsiniz. |
Burs yardımına ihtiyacı olan öğrenciler için
-
-
Mevcut türkiyede burs işlerinin dereceyle, yks başarısıyla alakası yok. Olay tamamen dayına,amcana bakıyor. Örnek vermek gerekirse ilk 1000in içinde arkadaşım itü vadi yurtlarında sürünürken sıralaması 50k dolaylarında olan birisi itünün tek kişilik yurdunda konaklıyordu. Çevremde yks başarısı ile burs alan 1 kişi tanımıyorum. Ama 2 3 tane başka bir arkadaşım var 4 5 yerden burs alıp asgariden fazla para cebine giriyor.
Ya ciddi manada aileninin hiçbir geliri olmayacak, gerekirse ailenle iletişimin bile olmayacak; yalvar yakar, kendini acıtarak alabilirsin. Ya da ilk 100 içerisinde olup kyk nın verdiği ilk 100 bursu ve üniversitenin verdiği ilk 100 bursunu elde edebilirsin.
Ha tabi yine de belli olmaz, oldukça fazla yere başvuru yapabilirsin. Belki şansın yaver gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yerel derneklerinize başvurun
Haklı, uğraşmanıza gerek bile yok neredeyse. Şehrimizin verdiği vardır o olabilir belki o da çok cüzi miktarda oluyor zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana 8-9. Başvurumda Ankarada bir şirketten çıkmıştı güvenilir olduğu sürece başvurun çıkabilir
Teşekkürler cevaplarınız için birkaç derneğe başvurmayı deneyeceğim. Yanlış değilsem barındığım yerin belediyesine de başvurabiliyorum biraz ondan da umudum var.
-
Boğaziçinden bildiriyorum, okula gidip gelmek için günde 8 tane toplu taşıma kullanıyorum, (4.5 saat sürüyor) yurt çıkmadı bana.
Fatihte oturana yurt çıkmış. Sordum nasıl oldu diye, tanıdığı sayesinde ayarlamış. Yurt işi böyleyken bursu siz düşünün.
Umut fakirin ekmeği deyip her sene başvurup red aldığım bursları söyleyeyim: rev (rönesans) vakfı, istanbul ticaret odası bursu, vakıflar genel müdürlüğü bursu, diğerleri de klişe olanlar işte: kyk, üninin bursu, ibb bursu (tek çıkan bu bak bana).
bir de oturduğunuz belediyenin bursu var mı diye bakın. Ben pendikteyim, mesela ilk kez üniversiteye yerleşenlere ufak bir miktar veriyordu, bu şartı sağlayan herkese.
-
bu arada anneniz veya babanız hayatta değilse (allah rahmet eylesin) sıralamanız ne olursa olsun burslara kesinlikle başvurun.
-
Benim tanıdık üst dönemler güneye yerleşmiş bir şekilde sana çıkmamasına üzüldüm reis. Yaz okulu tek ders bursu çıkıyor mu bari
-
o çıkmadı da okul yemek + kitap vermişti
-
Pendik nere yav hocam cok zor olmuyor mu okul tam nerede bolumden bolume farkettigi icin sordum
kurtköy. çok zor oluyor. zaten okula olabildiğince gitmiyorum, yoldan sıyrılmak için.
-
Benim de yol uzun Allah ikimize de kolaylik versin hocam
İstanbulda mühendislik okuyorsanız ve derece yaptıysanız istanbul sanayi odası bursuna muhakkak başvurun yalnız yüzyüze mülakat yapıyorlar aklınızda bulunsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Mevcut türkiyede burs işlerinin dereceyle, yks başarısıyla alakası yok. Olay tamamen dayına,amcana bakıyor. Örnek vermek gerekirse ilk 1000in içinde arkadaşım itü vadi yurtlarında sürünürken sıralaması 50k dolaylarında olan birisi itünün tek kişilik yurdunda konaklıyordu. Çevremde yks başarısı ile burs alan 1 kişi tanımıyorum. Ama 2 3 tane başka bir arkadaşım var 4 5 yerden burs alıp asgariden fazla para cebine giriyor. Ya ciddi manada aileninin hiçbir geliri olmayacak, gerekirse ailenle iletişimin bile olmayacak; yalvar yakar, kendini acıtarak alabilirsin. Ya da ilk 100 içerisinde olup kyk nın verdiği ilk 100 bursu ve üniversitenin verdiği ilk 100 bursunu elde edebilirsin. Ha tabi yine de belli olmaz, oldukça fazla yere başvuru yapabilirsin. Belki şansın yaver gider. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X