Şimdi Ara

Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Böyle yükler taşıyan kamyonetlerin en sol şeritte ne işi var?

Tam olarak aynı şeyi düşündüm. Kamyonlar trafikte terör estiriyor, polis sadece radar peşinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibine geçmiş olsun, gebze eskihisar kavşağında kış günü saat 6 suları, hava karanlık.

E5 te bir şeyin üstünden geçtim, baktım araçta bir sıkıntı oldu.

durduğumda üzerinden geçtiğim şeyin aslında 40x40 yarım metre boyunda uçları çapaklı çelik bir kutu profil olduğunu gördüm.

bu parçayı aracına adam gibi sabitlemeyen ve arka tekerimin yarılmasına neden olan araç sahibinin anasına sevgilerimi göndermiştim.

edit: sağa geçen dingil neden frene basıyor, sizin manevra kabiliyetinizi kısıtlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 11 Aralık 2020; 14:18:17 >
  • Çok geçmiş olsun hocam.
  • devlet millete ceza kesmekten başka bi bk yaptığı yok zaten. otobanlarda yollarda kaplama lastik, tahta kalas, sebze kasası mı dersin, ölen hayvan mı dersin herşey çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

konu sahibine geçmiş olsun, gebze eskihisar kavşağında kış günü saat 6 suları, hava karanlık.

E5 te bir şeyin üstünden geçtim, baktım araçta bir sıkıntı oldu.

durduğumda üzerinden geçtiğim şeyin aslında 40x40 yarım metre boyunda uçları çapaklı çelik bir kutu profil olduğunu gördüm.

bu parçayı aracına adam gibi sabitlemeyen ve arka tekerimin yarılmasına neden olan araç sahibinin anasına sevgilerimi göndermiştim.

edit: sağa geçen dingil neden frene basıyor, sizin manevra kabiliyetinizi kısıtlamış.

öndeki adama neden suç buluyonuz ben anlamıyorum. o adam da tehlike atlatmış kendini sağa atmış ve olayın şokuyla yavaşlamış fren yapmış. psikolojik olarak yaptığı normal insani bişey..sen de olsan aynını yaparsın. biraz empati kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOMBOM41

öndeki adama neden suç buluyonuz ben anlamıyorum. o adam da tehlike atlatmış kendini sağa atmış ve olayın şokuyla yavaşlamış fren yapmış. psikolojik olarak yaptığı normal insani bişey..sen de olsan aynını yaparsın. biraz empati kurun.

Alıntıları Göster

katılıyorum size, Bursada yaşayan ve o çevre yolunu çok kullanan biri olarak konu sahibine ve kaza geçiren diğer sürücülere çok geçmiş olsun diyorum.

naçizane tavsiye olarak uzun yolda uzunları yakmayın ancak eğer aracınız müsaade ediyorsa kısa farları en yüksek konuma 'sıfıra' getirin (mercekli far ise)

nitekim öndeki araç kısa farlar ile gitmesine rağmen sizden daha önce orayı görüyor ve sağa kaçıyor, sizin farlarınız biraz kısa mesafede kaldığı için öndeki araçtan daha geç fark etmişsiniz orayı. tekrar geçmiş olsun.

@Konu Sahibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 11 Aralık 2020; 14:52:39 >

• Geçmiş olsun ucuz yırtmışsınız
  • 2 gün önce uzun yol yaptım. çok ihtiyaç olursa arada 2 sn. yakıp kapatırım daha ileriye odaklanmak için. gerçi böyle yapınca da millet yanlış anlıyor onlar da bana uzunu çakıyor. polisin tek bildiği radar cezası çünkü kolay, bas tuşa gelsin ceza.. bu sonradan uygunsuz şekilde led taktıranları denetlemek lazım aslında. En büyük tehlike bunlar. Yolda asıl en çok gözü alan da bu araçlar. bir de ayarsızlıktan gözü alanlar var. bunu lüx araç sahipleri de yapıyor. led farlı aracına öyle bir led takıyor ki kısaları uzun gibi. yolda rast geldi abartısız söylüyorum araçtan ışık fışkırıyor resmen. Yani velhasıl, Türkiyede her şeyde olduğu gibi araç kullanmak da bir eziyet.

• Çok geçmiş olsun. 308 çok dengeli araçmış, tekrar görmüş olduk. ESP'si olmayan, yol tutuşu kötü olan veya lastikleri kötü olan bir araç burada bariyerden bariyere vururdu kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOMBOM41

Alıntıları Göster

haklısınız tehlike atlatmış ve kendini sağa atıp kurtarmış.

ANCAK neye çarpacaktım diye bakmak için frene köküne kadar basıp akan trafikte arkadakini kaderiyle başbaşa bırakmamak için biraz daha dikkatli davranabilirdi. trafikte zaman geçirdikçe ne dediğimi anlarsın.

• Geçmiş olsun hocam, çok şükür sağlığınıza Zarar gelmemiş.

Bu konuda şunun önemine tekrar vardık : gece sürüşlerinde her zaman temkinli süreceksin.

Bu tarz bişi düşmüştür yola , köpek çıkabilir , bişi çıkabilir her an...

Edit : hocam bu arasa kazadan sonra nasıl topladınız aracı ? Frene yavaş yavaş mı bastınız ?
    Öğrenmek için soruyorum da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bernoulli Denklemi -- 11 Aralık 2020; 18:0:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@cmfalper hocam ben de sizin gibi düşünüyorum, muhtemelen farkederek sağa geçti. Keşke bir dörtlü yaksaydı ya da en azından fren yapmasaydı da bana da kaçacak yer kalsaydı diyorum videoyu her izleyişimde :)

@kartalus Çok teşekkür ederim hocam, gerçekten ucuz atlattık. Lastiklerim Nokian zLine serisi idi. Gürültülü olması haricinde genel olarak memnunum. Dediğiniz gibi lastik ve araba faktörü kazayı bu kadar ucuz atlatmama vesile oldu.

@kkvan hızlıydım ancak çok da hızlı değildim aslında, o esnada 140 km/h ile gidiyordum. Kaza ve yaşanan savrulma sonrasında arabayı topladığımda hızım 90 km/h'e düşmüştü.

michelle kesinlikle daha iyi

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam.

Cismi farketmemle ilk önce direksiyonu kırıp araba sağa doğru ilk hareketini yapmaya başladıktan sonra öndekine vurmamak için freni kökledim. Orta şeride kaçabildiğim kadar geçtikten sonra önümdeki araca vurmamak için direksiyonu tekrar sola kırmaya başladığım esnada cisme çarptım.

Araca yüksek süratte ağırlık transferi yaptırdığım için -özellikle cisme vurduktan sonra- kendi şeridime dönerken savrulma (oversteer) başladı. Sağ şeritteki araca kayarak vurmamak adına biraz geç kontra verip aracımı sol şeride soktuktan sonra toplamaya başladım.

Normalde bu tarz ani manevra gereken durumlarda aracın çevikliğini azaltmamak için frene basmamak gerekir ancak benim kazamda ortadaki araca vurmamak için frene basmak zorundaydım. Belki o araç orada olmasaydı da frene basmak zorunda kalmasaydım cisme hiç çarpmayabilirdim, sağlık olsun.

Bu tarz durumlarda önce soğukkanlı olmak, sonrasında da hızlı refleks göstermek önemli. ESP'nin ve aracın desteği ile ucuz atlattık.

Size tavsiyem bu tarz savrulma durumlarında kontra verebilme kabiliyetinizi arttırmak adına ESP'si kapatılabilen ve mekanik el frenli aracınız varsa boş bir yolda arka tekerleklerinizi mermer üzerine çıkartıp el freni çekili vaziyette sürerek pratik yapmanız. Buzda araç sürmekten farkı yok, çok da eğlenceli ve bir o kadar geliştirici. Youtube'da örnek videolar da var.

Eski 307'm aklıma geldi, hey gidi günler :)

• BOMBOM41 B kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle bir durum var, ben trafikte araç sürerken önüm kadar arkamı da kollarım. Bu sebeple, yolda tehlikeli bir durum varsa ya da akan trafikte aniden duruluyorsa (örneğin köprü trafiğindeki ani duruşlar ya da kaza, çevirme vs) mutlaka dörtlülerimi yakarım. Hatta gece vakti aniden durmak gereken bir durum olduğunda arkamda araç yoksa önümdekine en az 20 metre mesafe koyarım ki arkamdan gelen duramayıp vuracak gibi olursa ileriye kaçayım diye :)

Belki ben biraz takıntılı ya da aşırı proaktif olabilirim lakin önümde seyreden Egea sürücüsünün en azından bir dörtlü yakmasını beklerdim, canı sağolsun yine de

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Fakat bana sanki öndeki araç cismi gördüğünden değil de bana yol vermek için normal bir şekilde (yaklaşık 3 saniye boyunca tatlı tatlı sinyal vererek) şerit değiştiriyormuş gibi geldi. Yani şansa şerit değiştirdiğini düşünüyorum ben, belki de yanılıyorumdur ama bilemiyorum.

Konuda çok fazla farların menzilinin kısa olmasından bahsedenler oldu, Passat'ın farlarının menzilini ölçüp 308'i aldığım zaman ikisini karşılaştıracağım, sonucu çok merak etmeye başladım :)

• Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten iyi bir refleks gösterip aracı toplamışsınız.

Hasar kaydı her ne kadar can sıkıcı olsa da elinizde fotoğraf ve özellikle de videolu kanıt olduktan sonra çok da takılmayın bu olaya. Arabadan gerçekten anlayan kişiler gelip alıyor aracı hemen zaten. Bizde birden fazla yeri boya dökülmesinden boyalı ve 3 kazası olan araç vardı. İlan verirken dürüst bir şekilde her şeyi anlattım, fotoğraflar ekledim. Aracı satın alan kişi her şeyi yazmışsınız zaten diyip ekspertize sokmadan satın aldı.

Kaldı ki mesela ben araç satın alırken bu tür sürüş aksamını etkileyen kazalarda ( lastik, salıncak, rot vs. ) serviste yapılmış aracı dışarıda yapılmış araca tercih ederim. Her şey belgelerle ortada sonuçta.

Araç içi kameranızın çekim kalitesi de çok hoşuma gitti. Her araca lazım aslında. Ben de düşünüyorum almayı.

Geçen şehirler arası yolculukta da benzer olay benim başıma geldi. Maalesef bir araç köpeğe çarpmış sağ şeritte. Ben sağ şeritte ilerlerken köpeği gördüm uzaktan. Hemen dörtülerimi yaktım ki hızım da 90 civarıydı. Sol aynadan solu kontrol edip sol şeride geçtim. Arkamdaki araçlarla mesafe vardı ve onlarda belki de dörtülerden bir şeyler olduğunu anladı ki hemen sola attılar kendilerini. Arkadan gelen tır da görüp sola geçti ve köpeğin üstünden geçmedi kimse.

Ben trafik aniden durursa çevre yolu gibi yerlerde ya da önümde bir olay oluyorsa hemen dörtlülerimi yakıp arkamdaki sürücüleri uyarmaya çalışırım.

Trafikte sakin kalabilmek, hızlı düşünebilmek gerçekten çok önemli. Kazasız sürüşler dilerim.

• Geçmiş olsun farların önemi ortaya çıkıyor fabrikasyon led far bence esp kadar önemli bir donanım,

Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

Benim araçta da Peugeot Full Led far sistemi var ve genel olarak memnunum aslinda :)

Yalniz bu fotoğrafta ya uzunlariniz yaniyor ya da kisa farlariniz ayarsiz. Bu şekilde karsi tarafın gözünü alir farlar

• talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Uzunlar açık kısa böyle gezsem ne anam kalır ne bacım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.