Şimdi Ara

Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

26 Kasım tarihinde Bursa O5 çevreyolunda aracımla sol şeritte ilerlerken bir trafik kazası geçirdim. İş yoğunluğu sebebi ile ancak konusunu açabiliyorum.

Kauçuk palet yüklü kamyon kasasından yola malzemeler dökülmüş, olayın gerçekleştiği yerde yol aydınlatmaları olmadığı için malzemeleri farketmemle beraber kaçma manevrası yapsam da aracımın sol ön tampon hizasından vurarak ön çamurluk bitişine kadar darbe aldım. Çok şükür ben hafif kaporta hasarı ile atlattım, benden sonra 2 araç daha aynı noktada kaza yapmış. Araç içi kameranın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.

Olay gecesinden fotoğraflar;

Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi

Yola düşen cisim

Benim araçta pek ciddi bir hasar oluşmadı ancak kazaya karışan diğer araçlardan Mercedes sahibine üzüldüm. Aracın airbag'leri de açtı muhtemelen perte çıkartılacaktır;

Bu kazadan sonra aracımda ufak bir sağa çekme başladı. Sanıyorum ki rot ayarında bir kayma oluştu;

Sizlere sormak istediğim, bu kadarlık bir kazada değer kaybı davası açılır mı yoksa uğraşmaya hiç değmez mi? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Not: Kaza esnasında araç içi kameram kayıttaydı ancak forum üzerinden video yüklemek epey uğraştırıcı. Müsait bir zamanda kaza videosunu da yükleyeceğim.

Edit: Araç içi kamera videosu geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 10 Aralık 2020; 1:33:33 >

• Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Fotolardan gördüğüm kadarı ile aracınızın sol ön tekerleği geriye dogru kaymış. Muhtemelen rotlarda hasar olduğu gibi motor beşiği de geriye doğru kaymış. Yani sağ ön tekerlek ile kıyas ederseniz demek istediğimiz anlarsınız. Sağ ön tekerlek normal konumunda sol tekerlek geride duruyor. Direksiyonun sola doğru durması da bu yüzden kaynaklanıyor. İnşallah direksiyon kutusunda bir hasar yoktur.

Sadece salincakla yırttıysan verilmiş sadakan varmış derim. Ama sen ustune basa basa direksiyon kutusunu iyice kontrol edin diye belirt. İlk etapta gormezden gelinebilecek ufaklikta bir hasar varsa bile zamanla cok cabuk giderek buyur o ariza. Nalet bir parcadir bu.

Sonradan cebinden degistirmek zorunda kalma yani. En ufak bi ariza dahi varsa talimat ver degişsinler yenisiyle.
  • Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi

Kaportadaki plastik izlerini silip aracı Peugeot yetkili servisine teslim ettim. Çamurluğu düzeltme ile kurtarmaya çalışacaklar. Şu an için ön görülen tramer tutarı 2300 TL.

Bu süreçte dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?

• Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Fotolardan gördüğüm kadarı ile aracınızın sol ön tekerleği geriye dogru kaymış. Muhtemelen rotlarda hasar olduğu gibi motor beşiği de geriye doğru kaymış. Yani sağ ön tekerlek ile kıyas ederseniz demek istediğimiz anlarsınız. Sağ ön tekerlek normal konumunda sol tekerlek geride duruyor. Direksiyonun sola doğru durması da bu yüzden kaynaklanıyor. İnşallah direksiyon kutusunda bir hasar yoktur.

• Müdür oncelikle gecmis olsun lakin ön alt takiminda cok buyuk sıkıntılar var haberin olsun. Dua et direksiyon kutuna bisey olmasin. Yoksa o tramer cok rahat 20.000tl leri bulur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kin_ci

Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Fotolardan gördüğüm kadarı ile aracınızın sol ön tekerleği geriye dogru kaymış. Muhtemelen rotlarda hasar olduğu gibi motor beşiği de geriye doğru kaymış. Yani sağ ön tekerlek ile kıyas ederseniz demek istediğimiz anlarsınız. Sağ ön tekerlek normal konumunda sol tekerlek geride duruyor. Direksiyonun sola doğru durması da bu yüzden kaynaklanıyor. İnşallah direksiyon kutusunda bir hasar yoktur.

Cok guzel bir noktaya değinmişsiniz. Sol ön teker darbeyi alinca, bağlı parcalar uzerinden darbeyi iletip motor beşığini de kıvırıp yamultmustur hafiften sola dogru.

Maalesef komple motor sokulup inmeden de gonyeye alinamaz. Alinsa da yalapşap olur saglikli olmaz.

• kin_ci K kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam tam olarak dediğiniz gibi sol ön tekerlek geride duruyor. Balans sorunu dahi olmamasına rağmen bu durum biraz tedirginlik yaratıyor açıkçası bakalım altından ne çıkacak

• Geçmiş olsun 🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Eğer tramer 20k civarına çıkarsa hem acaba araba düzgün yapıldı mı kuşkusu olacak içimde, hem de satması çok sorun yaratır. Kötü oldu bu hocam ya

• quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Eğer tramer 20k civarına çıkarsa hem acaba araba düzgün yapıldı mı kuşkusu olacak içimde, hem de satması çok sorun yaratır. Kötü oldu bu hocam ya

Yapilir yahu neden yapilmasin. Yetkili servis halleder merak etme. Ne arabalar kitap gibi toplaniyor hicbisey olmaz.

• Önünüzdeki sağ şeride geçen adam sanıyorum ki önünde araç olmadığı için ve hızı düşük olduğundan cisimi kolay farkedebildi. Siz yine de baya iyi toparlamışsınız. Geçmiş olsun.

• Çok geçmiş olsun, görüldüğü kadarı ile daha büyük bir kazadan refleksleriniz sayesinde ucuz kurtulmuşsunuz. Buna şükür diyeceksiniz, Allah beterinden korusun.

• Geçen de yola kütük düşmüştü bacak kalınlığında. Aracı durdurup kütüğü kaldırmıştım. Allah korumuş. Ya araç savrulsaydı.

• Sizin lastikler sanıyorum Nokian Powerproof ya da Wetproof. Önce reflekslerini sonrasında arabanın alt yapısı ve lastikleriniz sayesinde daha büyük bir kazadan kurtulmuşsunuz. Çok geçmiş olsun.

• Çok hızlı gidiyormuşsunuz . Bu seferlik ucuz atlatmışsınız.

• İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@cmfalper hocam ben de sizin gibi düşünüyorum, muhtemelen farkederek sağa geçti. Keşke bir dörtlü yaksaydı ya da en azından fren yapmasaydı da bana da kaçacak yer kalsaydı diyorum videoyu her izleyişimde :)

@kartalus Çok teşekkür ederim hocam, gerçekten ucuz atlattık. Lastiklerim Nokian zLine serisi idi. Gürültülü olması haricinde genel olarak memnunum. Dediğiniz gibi lastik ve araba faktörü kazayı bu kadar ucuz atlatmama vesile oldu.

@kkvan hızlıydım ancak çok da hızlı değildim aslında, o esnada 140 km/h ile gidiyordum. Kaza ve yaşanan savrulma sonrasında arabayı topladığımda hızım 90 km/h'e düşmüştü.

• @The Division Bell Hocam servisten aradılar ve sol ön salıncakta yamulma olduğunu, bu sebeple salıncağın da değişmesi gerektiği söylendi. Umarım direksiyon sisteminde bir şey çıkmaz.

Kazadan hemen sonra yazlık/kışlık değişimi yaparken şöyle bir fotoğraf çekmiştim.

• talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Sadece salincakla yırttıysan verilmiş sadakan varmış derim. Ama sen ustune basa basa direksiyon kutusunu iyice kontrol edin diye belirt. İlk etapta gormezden gelinebilecek ufaklikta bir hasar varsa bile zamanla cok cabuk giderek buyur o ariza. Nalet bir parcadir bu.

Sonradan cebinden degistirmek zorunda kalma yani. En ufak bi ariza dahi varsa talimat ver degişsinler yenisiyle.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.