< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi (4. sayfa)
-
-
Öndeki araba sağa kaçmış orası tamam.
Ama niye önü bomboş olduğu halde gereksizce fren yapıyor orasını anlamadım.
Fren yapmasaydı onun peşine siz de kolayca girecektiniz belki.
Muhtemelen "cisme bakma" refleksiyle frene basmış. Sanki o hızda giderken cismi görebilecek.
-
Geçmiş olsun yine iyi kurtarmışsınız, daha kötüsü de olabilirdi mal icin üzülmeyin yerine koyarsınız.
Arac ici kameranın onemini de anlatmis oldunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, tutanak tutuldu mu? Kamyondan değer kaybı isteyin kesinlikle. Direkt sigortasından isteniyor atık. Sürücü ile muhattap olmanıza gerek yok.
Evet hocam trafik polisi geldikten sonra kamyon sahibini bulduk, tutanak tutuldu %100 karşı taraf kusurlu bulundu.
-
Arkadaşlar bir avukatlık firmasından kazadan dolayı değer kaybı davası ile ilgili arandım. Beni arayan kişi %20 komisyon almak koşulu ile değer kaybı davası açabileceğim konusunda bilgi verdi.
Tabi daha araba onarılmadığı için değer kaybını belirlemek sağlıklı değil ancak aracın şu haliyle (çamurluk değişimi, sol ön salıncak değişimi ile yaklaşık 4300 TL tramer) değer kaybı ne kadar olur ve ne kadarlık bir dava açmam gerekir?
Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.
-
ESP yi unutmuşsunuz. Ne lastik ne arabanın altyapısı ESP olmasaydı fayda etmezdi.
-
Dava acilirken belirsiz alacak davasi olarak aciliyor, miktari bilirkisi tarafindan belirlenecginden ileride artirmak kosuluyla genelde 50 ya 100 tl ile acilir. Daha sonra bilirkişi incelemesi yapilir ve deger belirlenir, daha sonra dava degerini bilirkisinin belirlediği miktar ile islah edersiniz, karsi taraftan o para tahsil edilir.
Avukat hem sizden komisyon alacak hemde karsi taraftan vekalet ucreti.
quote:
Orijinalden alıntı: talhadogduEvet hocam trafik polisi geldikten sonra kamyon sahibini bulduk, tutanak tutuldu %100 karşı taraf kusurlu bulundu.
Hocam, kesinlikle değer kaybı isteyin. Bu insanlık hali değil, ihmal. Ya aşırı yüklendi ya da yük güvenliği alınmadı. Bunun sonucuna sizin katlanmamanız gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: talhadogduArkadaşlar bir avukatlık firmasından kazadan dolayı değer kaybı davası ile ilgili arandım. Beni arayan kişi %20 komisyon almak koşulu ile değer kaybı davası açabileceğim konusunda bilgi verdi.
Tabi daha araba onarılmadığı için değer kaybını belirlemek sağlıklı değil ancak aracın şu haliyle (çamurluk değişimi, sol ön salıncak değişimi ile yaklaşık 4300 TL tramer) değer kaybı ne kadar olur ve ne kadarlık bir dava açmam gerekir?
Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.
Hocam, mevzuat değişmedi ise mahkemeye gerek yok değer kaybı için. Eskisindi o. Siz direkt karşı tarafın sigortasına başvuruyorsunuz. Eğer tutarı beğenmezseniz sigortalar birliği mi neydi ona başvuruyorsunuz.
Fransız arabası böyle bir darbede şase bile büker.
-
Şu kazadan alman fransız ayrımı nasıl yapabildiniz hayret ediyorum.
O zaman ben de şunu diyeyim, kaza günü 308 yerine şu anda kullandığım Passat B8 olsaydı muhtemelen fotoğrafını attığım Mercedes gibi olacaktım. Çünkü Passat 308 kadar çevik değil
-
Hocam pandemi döneminde direk avukatlık firması ile mi çözsem yoksa kendim mi uğraşsam kararsız kaldım. Bir de ne kadar bir rakam alacağımı tam bilmediğim için şimdilik avukatlık firmasını tahmini bedel belirlemek ve süreci öğrenmek için kullanmayı düşünüyorum aslında
Sizce bu kazadan tahmini olarak ne kadar bedel kaybı alınır?
-
quote:
Orijinalden alıntı: talhadogduHocam pandemi döneminde direk avukatlık firması ile mi çözsem yoksa kendim mi uğraşsam kararsız kaldım. Bir de ne kadar bir rakam alacağımı tam bilmediğim için şimdilik avukatlık firmasını tahmini bedel belirlemek ve süreci öğrenmek için kullanmayı düşünüyorum aslında
Sizce bu kazadan tahmini olarak ne kadar bedel kaybı alınır?
valla Benim aracında 2700 TL oluşmuştu. Karşı rafsın sigortasına faturalar vs attım. 2700 istedim. 2500 verdiler. Siz de bu şekilde yapın isterseniz. 😁
-
quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
Sizin lastikler sanıyorum Nokian Powerproof ya da Wetproof. Önce reflekslerini sonrasında arabanın alt yapısı ve lastikleriniz sayesinde daha büyük bir kazadan kurtulmuşsunuz. Çok geçmiş olsun.Nokian wetprof bu lastikler ve henüz 2 sene olmadı.25 bin km de.nokian kadar kotu lastik görmedim.
Konu dışı ama focus 1.5 benzinli in performansı nasil acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
keşke bir dörtlü yaksaymış ama ALLAH beterinden korusun gelmiş geçmiş olsun. Bende böyle hız kesmeden gidiyorum bazen ben korktum ama iyi kurtarmışsın
-
ESP Hayat kurtarır lastik geçmiş olsun. Allah korumuş
Eski bir araç olsa esp olmadığı için kontrol den çıkıp Allah korusun büyük ihtimal zincirleme bir kaza olacaktı
-
Çok geçmiş olsun iyi refleks, öndeki araç sinyal verip geçiyor sakin sakin, keşke flasorleri yakıp frene basıp sizi yavaslatsaymis.
Takip mesafesi öndeki araç şeritten tam olarak çıkana dek korunmalı. Bizim ülkemizde öndeki araci kenara itercesine araç henüz şeritten çıkmadan yaklasiliyor bu kaza bir ders, ama mesela ondeki araç sağda da o dusen cisimlerin görüp sola doğru kırabilir çok daha ciddi bir kaza olabilirdi.
Siz siz olun önünüzdeki araç tam olarak şeritten çekinmeden takip mesafesini kapatmaya başlamayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 13 Aralık 2020; 1:39:43 >
Yine kaçacak yerin varmış sağında araba olsaydı geçmiş olsun en çok korktuğum ani refleksle manevra yapıp zincirleme kaza yapmak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X