Şimdi Ara

Bursa Çevreyolunda Trafik Kazası Geçirdim - Edit: Araç İçi Kamera Videosu Eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle yükler taşıyan kamyonetlerin en sol şeritte ne işi var?

• Oncelikle gecmis olsun , hocam sendede hata var , önündeki adam frene basmış sağa kaçmış sen tepki vermemişsin paletleri görene kadar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EFAE9B29C

Oncelikle gecmis olsun , hocam sendede hata var , önündeki adam frene basmış sağa kaçmış sen tepki vermemişsin paletleri görene kadar .
    Konu sahibine geçmiş olsun da size katılmamak mümkün değil....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun acaba sizin farların ayarı biraz aşağıda mi kalmış daha yukarıda olsaydı sanki biraz daha önceden fark edebilirdiniz .

• Çok geçmiş olsun hocam.

• Tesekkur ederim, ancak araç orta şeride geçtikten sonra fren yapmaya başladığı için önemsememiştim. Büyükşehir trafiğinde şerit değiştirdikten sonra fren yapanla oldukça sık karşılaşıyoruz çünkü.

• Far ayariniz bence cok asagida. Zaten siz yoldaki cismi gordukten sonra frene asilsaniz bile arac duramaz.

100 km hizla giderken 35-36 m de durabilen arabada bence 70 m far uzunlugu olmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Tesekkur ederim, ancak araç orta şeride geçtikten sonra fren yapmaya başladığı için önemsememiştim. Büyükşehir trafiğinde şerit değiştirdikten sonra fren yapanla oldukça sık karşılaşıyoruz çünkü.

Evet sende haklısın ne kadar dikkatli olsakta bi süre sonra çevreye adapte oluyoruz , tekrardan geçmiş olsun

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Hocam aracimda otomatik far yuksekli ayarli led far sistemi bulunuyor ve kisa farlarin menzili yaklasik 35 metre civarında olmasi lazim (ben biraz arttirdim ustelik menzillerini  )

140 km/h ile giderken (benim kazamda) saniyede yaklasik 39 metre yol aliyoruz. Tehlikeyi farkedip refleks gostermemiz yaklaşık 0.5 saniye sürse tehlike ile karşılaştığımız ilk 19.5 metre boşa gecmis oluyor :)

Dediginiz gibi yasal kisa far menzili 70 metre olsa boyle bir kaza kesinlikle yasanmazdi. Ancak bu durumda da karsi taraftan gelen araçlarin farlari gözümüzü çok rahatsiz edecektir.

Aslinda en iyisi gece vakti 100 km/h yi gecmemek ama öyle de yol bitmiyor iste :)

• Egea istemeden tuzaklamış. Geçmiş olsun, trafikte benzer refleks gösterebilecek kaç kişi vardır bilmiyorum. Ucuz atlatılmış.

• Geçmiş olsun, refleks başarılı Mercedes e göre oldukça ucuz atlatılmış neyse ki size birşey olmamış araç işi can sıkıcı olsa da çözülür bir şekilde. Aynısı daha düşük hızda yaklaşık 90km/s arkadaşın bahsettiği gibi koca bir kütük olarak çıkmıştı karşıma ve sol şeridin tam ortasında neyse ki sağ şerit boştu kendimi atabilmiştim.

• Yanlış anlamayın ama farlarınız uzağı yeterli göstermiyor, ayrıca 140 kmh yüksek bir hız, önünüzdeki arabanın üzerine doğru hız kesmeden gidiyorsunuz yada çok az hız kestiniz.. kaçmak için malesef zamanınız yoktu.. arkamdan sizin gibi gelenler adeta kıçıma yapışacak gibi gelenler neye güvenerek boşalttığım şeride giriyor derdim.. hep bundan korkarım.

Cana gelceğine mala gelsin.. geçmiş olsun. Üzmeyin mal işte yaptırırsın olur biter

Bu arada orjinal ledi söküp yerine 15k osram led koymanıtavsiye ederim. İnsanlar çok güveniyor fabrikasyon ledlere ama malesef lumenleri çok kısa.. sende 35m kısa lumen varken mesela bende 60m kısa lumen var.. sağ odakta 90a kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 10 Aralık 2020; 2:40:59 >
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt

Hocam benim aracımda far eğimi %1 ve farların yerden yüksekliği 70 cm. yani farın bitiş noktası 70 metre. Geceleri karşıdan gelenin gözünü almadan 70 metre ilerisine kadar rahat görüyorum, en azından 120 km hızla giderken önde bir cisim görüp frene basarsam cisime kadar araç durmuş olur.

Bence sizde farlarınızda yükselme imkanı varsa yükselttirin. Merak etmeyin karşıdakinin gözünü almayacaktır.

• Hocam değer kaybıyla ilgili sana örnek olması için ; Ağustos ayında kaza yaptım ve Ford servis 10.800 TL Civarında bir fatura çıkardı. ve hemen sonrasında değer kaybı başvurusu yaptım e-devlet üzerinden eksper flan atandı. lafı uzatmayacağım. Değer kaybı olarak bana 1200 TL civarında para yattı.

Kazada karşı taraf SBM tarafından %100 kusurlu bulundu.

Videoyu izledim. Çok geçmiş olsun. Manevradan sonra aracı zor toplamışsınız verilmiş sadakanız varmış.

• Çok geçmiş olsun hızınız yüzünden Öndeki araç dörtlüleri de yaksa kurtaramazdınız hızınız yüzünden, Burada önemli olan hız limitleri,120 Km/s hız ile kurtarabilirdiniz..Hız aralarında ciddi farklar var manevra ve fren olarak..

Ben hep dikkat ederim sağa direk geçen araçla ilgili önde bir şey mi var diye, siz araç sağa geçer geçmez gaza yüklenmişsiniz...Sıkıntı orada bir nebze..

Öndeki araçta da çok büyük hata var sağa geçtin madem arkandakini düşün gaza bas ki kaçacak yeri olsun..Hem sağa geçiyor fren yapıyor bir de...Gaza asılsa arkasına geçebilirdiniz belki de..

Size bir şey olmaması sevindirici,Allah beterinden korusun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 10 Aralık 2020; 11:15:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@cmfalper hocam ben de sizin gibi düşünüyorum, muhtemelen farkederek sağa geçti. Keşke bir dörtlü yaksaydı ya da en azından fren yapmasaydı da bana da kaçacak yer kalsaydı diyorum videoyu her izleyişimde :)

@kartalus Çok teşekkür ederim hocam, gerçekten ucuz atlattık. Lastiklerim Nokian zLine serisi idi. Gürültülü olması haricinde genel olarak memnunum. Dediğiniz gibi lastik ve araba faktörü kazayı bu kadar ucuz atlatmama vesile oldu.

@kkvan hızlıydım ancak çok da hızlı değildim aslında, o esnada 140 km/h ile gidiyordum. Kaza ve yaşanan savrulma sonrasında arabayı topladığımda hızım 90 km/h'e düşmüştü.

Ben de Powerproof kullanıyorum sizinle aynı ebatlarda. Lastik seçimlerimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Sol kapılardaki sürtme izleri de sanıyorum parçadan oldu. Kapılarda sorun var mı?

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim lakin ben önümdeki aracın cismi görerek şerit değiştirdiğini düşünmüyorum, sadece şanslıydı. Çünkü videoyu tekrar izlerseniz aracın şerit değiştirmesi sinyal vererek toplam 3 saniye sürüyor. Yani tipik konforlu şerit değiştirme hareketinde bulunmuş, ani manevra yapmamış. Cismi gördüğü gibi de panikle frene asılmış hatta.

Dediğiniz gibi keşke en azından fren yapıp beni sıkıştırmasaymış ya da farkettiği gibi dörtlü yaksaydı ben de önlem alırdım. Sağlık olsun, yine de bununla ucuz atlattık.

• crazydange kullanıcısına yanıt

Hocam bu kötü oldu ya, ben bu arabayı satarken en az 5bin lira zarar edicem. Sizdeki rakama bakarsak belki ben dava açsam para dahi alamayacağım.

Şu an servisin söylediği son durum çamurlukta düzeltme kurtarmadığı için değişecekmiş buna ek olarak salıncak değişimi ve rot/balans ile yaklaşık 4300 TL tramer olacak araçta. Direksiyon sistemini de sordum bakalım oradan ne çıkacak..

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Far yükseklik ayarını alyen anahtar ile kendim yapıyordum zaten. Arabayı bi servisten alayım da diğer araçlar bana selektör atana kadar yükselteyim en iyisi  

• kartalus kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hocam, üstelik sizdekiler sessiz olan versiyon. Umarım bu duruma düşerek test etmek zorunda kalmazsınız tabi :)

Sol kapılardaki sürtme izlerini bez ile silince hepsi çıktı, kapılarda hasar/çizik olmamasına çok sevindim. Sanıyorum ki kauçuk malzeme kaportaya değince aynı plastik sürtmesi gibi iz bıraktı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.