Bursada Dfi Lanparty Ultra anakartı ve dual rami olan arkadaşlar benle irtibata geçebilirmi?ramlerim bu anakartta bi türlü çalışmıyor.başka bi dfi de denemek istiyorum.ramler çalışırsa anakartı iade edicem.çalışmazsa yeni ram alıcam.cevap bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: delibash2002
Bursada Dfi Lanparty Ultra anakartı ve dual rami olan arkadaşlar benle irtibata geçebilirmi?ramlerim bu anakartta bi türlü çalışmıyor.başka bi dfi de denemek istiyorum.ramler çalışırsa anakartı iade edicem.çalışmazsa yeni ram alıcam.cevap bekliyorum.
niye çalışmasın ya. başka anakartta dene çalışırsa anakartı değiştir. değiştirmene rağmen çalışmazsa demek ki anakart ile uyumsuz. bekleme yani!
başka anakartta çalışıyo.ama bu anakarttada başka ram çalışıyo.eger başka bi dfi bu ramleri çalıştırırsa anakartı değiştircem.çalıştırmazsa yeni ram alcam.
calismiyordan kastin ne sistem hic boot etmiyormu yoksa windowsa girerken mavi ekran filan mi veriyor eger boot etmiyorsa once sistemi tek ramle en ustteki sari slotu kullanarak boot etmeyi dene ram timinglerini outo dan cikar kendin ayarla bazen cok dusuk timingler verebiliyor ve windowsa gir sonra sistemi kapa turuncu slotlari kullanarak dual bir sekilde sistemini calistirabilmen lazim....
eger wine girerken mavi ekran hatasi ve restarlar yasaniyorsa ramlere 2,8-2,9 v vermeyi dene duzeliyor ben eski ramlerimde her iki sorunuda ayni sekilde yasamistim ve bu sekilde cozmustum hatta ilk geldii gun anakart ramleri filan bi gusel taktim calismayinca cok sinirim bozulmustu neyse kolay gelsin..
ramler sorunsuz tek çalışıyo(512).512x2 yapınca ne turuncularda nede sarılarda açmıyor.cmos reset falan hepsini yaptım onda sorun yok.