Şimdi Ara

BURSLAR HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir lisans programında öğretim görecek olan üniversite öğrencisinin burs hakları nelerdir? Nerelere başvurabilir?Geri ödemeli, geri ödemesiz burs nedir? Hangi şartlarda verilir?
    Bilgili arkadaşları bekliyorum.Önemli konu.

• UP UP
  • hocam tercihler açıklandıktan sonra kykya e devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz.Duruma göre geri ödemeli veya geri ödemesiz burs alma hakkınız oluyor.Geri ödemeli çıkarsa faiziyle beraber mezunuiyetten 2 yıl sonra ödüyorsunuz.Eğer geri ödemesiz çıkarsa ünide not ortalaması yıl sonunda 2.00 altına düşerse geri ödemeli olarak değişiyor bursunuz.Özel vakıflarda burs veriyor onlarda ise bazıları karşılıksız bazıları geri ödemeli veriyor.Bazılarıda mülakata çağırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat122 -- 25 Haziran 2019; 20:40:41 >
  • murat122 kullanıcısına yanıt
    Hocam vakıfları nasıl kovalayabiliriz? Torpili olmayan biri için şans nedir? İyi bir sıralamayla üniversiteye girmek bir etken olabilir mi burs konusunda?
  • vakıflara başvurma opsiyonun şu şekilde: her vakfın belirli kriterleri var mesela bildiğim kadarıyla sütaş ilk 15.000'deki öğrencilere 600, diğer başarılı öğrencilere 400 TL burs veriyor. nef var, koç var, zorlu var. farklı kriterlere sahip oldukları gibi burs ücretleri de farklı biri 500 biri 300 vs. KYK bursuna gelince ödemeli ve ödemesiz olarak iki opsiyonu var. başvuru tarihinde başvuracaksın artık şansına hangisi gelirse. kim ne derse desin adaletli bi burs tarzı olduğunu düşünmüyorum. durumu kötü olup çıkmayan, parayla oynayıp ödemesiz çıkan tonla tanıdığım var. bursunu ilk ay iki katını alıyosun sonra o yılki fiyat neyse artık. ve diyelim ki ödemesiz çıktı ve ortalaman 2 nin altında otomatik olarak ödemeli ye düşünüyosun. bi de bunun kredi kartı yanı da var tabi. aslında kyk kredisi hakkında söylenecek çok şey var ama genel olarak bu kadar
  • Hocam ayrıntı bir soru olacak biraz ama sütaşın bursu için mesela ham sıralamaya mı bakılır yerleştirmedeki sıralamayamı? Sağolun bu arada
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Bazı sitelerde veya haberlerde falan çıkıyor listesi.Torpil önemli bir etken ama bence şansınız var.iyi sıralama çok önemli bir etken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    emin olmamakla birlikte yerleştirme sonucuna bakacaklarını düşünüyorum. ve her üniversite ve her bölüme vermiyorlar diye biliyorum hocam. ODTÜ, ANKARA, İTÜ, EGE, FIRAT ve bir kaç üniversite daha var ve mühendislik bölümleri çoğuda. sadece sütaş olarak düşünmeyin yine de. totale bakılınca kyk geri ödemesiz çıkması daha olası gibi duruyor
  • Anladim sağolun hocam Hamda 15 Yerleştirmede 18 civarı bir siralama bekliyorum sırf burs imkanı yüksek diye ODTÜ ITÜ de istemediğiniz bölüm yazilmaz heralde sansimi denemek istiyorum yinede vakıflar adına KYK geri ödemesiz çıkmaz gibi geliyor nedense hocam bu iste dediğiniz nedenlerden ötürü rant büyük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

• yök bursu bu sene de verilecek mi temel bilimler için
  • Hocam, mesela bir vakıf üniversitesine %25 ya da %50 yerleşsem hangi bursu alabilirim. Sanırım bazı bursiyerler sadece %100 burslulara burs veriyor
  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Örnek verecek olursam medipol de yüzde elli burslu bir yer yazdınız diyelim ve tüm tercihleriniz medipol o zaman medipol size bir yüzde yirmi beş burs daha veriyor siz yüzde yetmiş beş burslu gibi okuyosunuz. Bunu sağlayan bazı vakıf üniversiteleri var ancak ek olarak bursiyerler bu tarz yaklaşımlara burs veriyor mu bi bilgim yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.