Şimdi Ara

Burun eğriliği ve psikolojik takıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar burnumda hafif eğrilik var ve nefes almamı çok fazla etkilemiyor. Gittiğim doktorlardan bazıları ameliyat olman lazım derken bazıları gerek yok diyor. En son Üni hastanesinde bir hocaya detaylı muayene oldum çubukla burnun içine ilerlere falan baktı, sinüs tomografisi çekti ameliyat yapmayalım çok fazla bir değişim olmaz dedi. Temel kıstas geceleri ağzı açık uyumaymış, bu olmuyorsa burun görevini yerine getiriyordur dedi. Bende ağzı açık uyuma olmuyor, eğik tarafı üstte bırakıp uyuduğumda diğeri tıkansa bile nefes problemi olmuyor. Tek sorun gündüzleri bazen tam tıkanmasa da %20-25 civarı nefes alabiliyorum o delikten. Birde iki burun deliğinden eşit miktarda nefes alamazsın dedi hoca biri açık diğeri hafif kapalı olurmuş.

Özel hastanedekiler genelde ameliyat yapalım diyor ama hekimliğine güvendiğim 2 doktor aynen bunları söyledi. Ben bu durumu ciddi olarak kafaya takmış durumdayım 1 dakika bile aklımdan çıkmıyor. Doğal olarak hayatımı ciddi derecede etkiliyor uyku, yemek, sosyallik sorunlarım var.

Ne önerirsiniz bana arkadaşlar ameliyat olursam eğer öyle aman aman değişimler olmayacak nefeste, bir türlü de kafamdan atamıyorum.

• Ameliyat iyi bir şey değil önermem fakat 2 ay önce burun ameliyatı olduğum için söylüyorum psikolojik olarak çok rahatladım.
    Burnum kemerli ve sol taraf tıkalıydı.
    Şükür görüntüsünden şuan çok memnunum.

Sana gelince kafaya ciddi şekilde taktıysan ol kurtul.

Doktor seçimini kusursuz yapman gerekiyor ben 1 sene doktor araştırdım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 16:16:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Ameliyat iyi bir şey değil önermem fakat 2 ay önce burun ameliyatı olduğum için söylüyorum psikolojik olarak çok rahatladım.
    Burnum kemerli ve sol taraf tıkalıydı.
    Şükür görüntüsünden şuan çok memnunum.

Sana gelince kafaya ciddi şekilde taktıysan ol kurtul.

Doktor seçimini kusursuz yapman gerekiyor ben 1 sene doktor araştırdım.
    Benim estetik bir takıntım yok hocam olursam sadece içini düzelttireceğim. Sizin sol taraf hep tıkalı mıydı ameliyattan önce?
  • FreddyKinger kullanıcısına yanıt
    özellikle yatınca tamamen tıkanıyordu, bunaltıyordu baya. Son zamanlarda baya kafaya takmıştım bi yarım saat uyuyamıyordum tıkanıklıktan.

Doktorum ameliyat sonrası küçükken düşmüşsün kemik yapın çok farklıydı küçüklü/büyüklü gelişmiş kemiklerin dedi.

Yukarda ki arkadaşın bahsettiği şişlikler bende olmadı diyebilirim.
    Morluk çok hafif oldu 2 gün sonra geçti
    Ağrım hiç olmadı (en korktuğumda buydu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 11 Haziran 2018; 15:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

özellikle yatınca tamamen tıkanıyordu, bunaltıyordu baya. Son zamanlarda baya kafaya takmıştım bi yarım saat uyuyamıyordum tıkanıklıktan.

Doktorum ameliyat sonrası küçükken düşmüşsün kemik yapın çok farklıydı küçüklü/büyüklü gelişmiş kemiklerin dedi.

Yukarda ki arkadaşın bahsettiği şişlikler bende olmadı diyebilirim.
    Morluk çok hafif oldu 2 gün sonra geçti
    Ağrım hiç olmadı (en korktuğumda buydu)
    Yan yatıyorsanız eğer basınçtan dolayı üzerine yattığınız taraf tıkanıyor üstteki açık kalıyor bu normalmiş doktor söylemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de aynı durum var.Bir burnumdan tam olarak nefes alamıyordum.Küçükken kapıya çarpmıştım.Çok acımıştı ama gitmedim doktora.Korkuyorum hastaneden ameliyattan zaten.Sonra 1 ay önce sanırsam gittim doktora.Fazla bir şey yok dedi.Sonra işte tomografi çekildi neyse adı artık.Doktor burnumun kırık olduğunu sonra kaynamış olduğunu söyledi:D

Ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Sonra ben dedimki ameliyat olmuşken estetik de olayım bari.Çünkü normal hali değil.Normal halim olsa olmazdım galiba bilemiyorum.

Doktor fazla araştırmadım yakın çevremden birinin ameliyat olduğunu öğrendim bu yüzden güvenip gittim yoksa gitmezdim.

Sınavdan sonra 1 temmuzdan sonra yani bu konuyu daha detaylıca konuşacağım doktorla.Çünkü şimdi olamazdım.

Affedersiniz,bazen uyurken bu salya falan aktığı oluyor onla mı alakalı bilmiyorum.Ve sürekli bir tarafta baş ağrısı oluyor.

Doktor seçerken neye göre seçiyorsunuz?Gerçekten de bir sene geçmiyor mu?Ayrıca devlette olmayı planlıyorum sakata gelmez di mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burun konusunda benim de takıntılarım var. Küçükken mükemmel bir buruna sahip olup sonra bir kaç kaza sonucu ortasının şişik olmasını kabullenemedim daha. Ameliyat olanların tecrübelerini dinlemek isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.