Şimdi Ara

Butik Çekimleri için Body + Lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım iş yerine ait bir e-t,caret istemiz var. Şimdi oraya ürünlerin fotoğraflarını çekip atacağız. Daha önceden benim Nikon D5000 + 18-55 makinem ile yapıyorduk çekimleri ancak şundan sonra şirkete makine alacağız.

Öncelikle ben kafamdaki makineleri yazayım size. Lens olarak Tamron 17-50 düşündüm. Bütçemiz çok fazla değil. Sizden ricam bu kombinasyonları ve/veya bu değerlerdeki farklı kombinasyonlar hakkında bana fikir ve öneri vermeniz.

1. Nikon D7000 + Tamron 17-50
    2. Nikon D5200 + Tamron 17-50
    3. Nikon D5100 + Tamron 17-50

Diğer ekipmanlar ile de iligli bilgi vereyim. Çekimler stüdyo ortamında yapılacak. 3x400 wat paraflash setimiz var. Bir tane de Fon perdemiz. Çekimi yapılacak ürünler %99 Tekstil ürünü olacak ve canlı manken üzerinde çekilecek. Kalan %1 lik kısımda çanta ve aksesuar olur.

Birkaç açıklama da ha yapmak istiyorum müsaadenizle.
    Nedne Nikon ? E nikon kullanıyorum, Canon biraz soğuk geliyor bana. Kalitesinden vs değil. 5D Mark II den başka Canon kullanmam gibi geliyor.

Neden bu Modeller ? Yani bütçeyi en falza D7000 ile 4.000 TL ye kadar zorlayabilirim. Muhtemelen 2.000 -2,500 civari bir bütçe için talep geleck. O civarlarda da bu modeller mantıklı geldi bana.

Fikirlerini paylaşan/ paylaşmayan konuyu okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

• Bu benim şahsi düşüncem, sizi yanıltmasın. Sonuçta stüdyo ortamında ve yeterli ışık altında çekeceksiniz ve afiş vs. değil, sadece internet sitesine koyacaksınız. Bu şartlar altında D7000'den alacağınız sonuç ile D5100'den alacağınız sonuç arasında çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Ama tabiki bütçe elveriyorsa ve yurtdışından alma imkânınız varsa D7000 hatta D7100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

Bu benim şahsi düşüncem, sizi yanıltmasın. Sonuçta stüdyo ortamında ve yeterli ışık altında çekeceksiniz ve afiş vs. değil, sadece internet sitesine koyacaksınız. Bu şartlar altında D7000'den alacağınız sonuç ile D5100'den alacağınız sonuç arasında çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Ama tabiki bütçe elveriyorsa ve yurtdışından alma imkânınız varsa D7000 hatta D7100.

Peki lens için ne söyleyebilir siniz?
  • Merhaba,

Bahse konu olan iş için geniş açı bir lensten ziyade zoom aralığı olan bir lensin daha doğru olacağını düşünüyorum.
    Dolayısıyla; Nikon 16-85mm vr, Nikon 18-200mm vr ve Tamron 18-270mm vc (pzd olmayan) lenslerinden birini tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzmania

Merhaba,

Bahse konu olan iş için geniş açı bir lensten ziyade zoom aralığı olan bir lensin daha doğru olacağını düşünüyorum.
    Dolayısıyla; Nikon 16-85mm vr, Nikon 18-200mm vr ve Tamron 18-270mm vc (pzd olmayan) lenslerinden birini tavsiye ederim.

Peki neden ?
  • ürün çekiminde "odak" yapabilmek daha önemli olsa gerek diye düşünüyorum. önerdiğim lenslerin odak gücü ve mercek kalitesi üst düzeydir..
  • quote:

ürün çekiminde "odak" yapabilmek daha önemli olsa gerek diye düşünüyorum. önerdiğim lenslerin odak gücü ve mercek kalitesi üst düzeydir..

Bu bağlamda söylediğiniz lenslerden 50mm de en iyi sonucu 1685mm veriyor. Ancak ciddi bir rakamı var. :)

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=672&Camera=614&Sample=0&FLI=3&API=1&LensComp=660&CameraComp=614&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=1

http://www.fotografium.com/urun/nikon-16-85mm-f3-5-5-6g-ed-vr-af-s-dx-lens.aspx

Sanırım netlikte problem yaratmayacak daha uygun fiyatlı bir lense yönelmem gerekecek. Eğer yukarıdaki karşılastırmalar karar verdirecek derecede doğru ise 18-55 kit lens 17-50 den daha iyi sonuçlar veriyor ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabii bütçe kısmı ayrı bir konu. genel itibariyle bir adet 18-55mm (vr siz olanının optik kalitesi daha iyidir) ve bir adet 55-200mm vr lensleri de oldukça kaliteli sonuçlar vermektedir. bu iki lensin fiyatının düşük olması bazı kişileri yanıltıyor ama son derece kaliteli sonuçlar vermekteler..

17-50mm yi hiç kullanmadım, onun için de iyi şeyler söylenmekte ama bu lensi güzel kılan asıl şey sanıyorum f değerinin düşük olması.. siz ışık altında çalışacağınız için düşük f değerine para harcamaktansa optik kaliteye para harcamak daha doğru gibi geliyor..
  • quote:

tabii bütçe kısmı ayrı bir konu. genel itibariyle bir adet 18-55mm (vr siz olanının optik kalitesi daha iyidir) ve bir adet 55-200mm vr lensleri de oldukça kaliteli sonuçlar vermektedir. bu iki lensin fiyatının düşük olması bazı kişileri yanıltıyor ama son derece kaliteli sonuçlar vermekteler..

17-50mm yi hiç kullanmadım, onun için de iyi şeyler söylenmekte ama bu lensi güzel kılan asıl şey sanıyorum f değerinin düşük olması.. siz ışık altında çalışacağınız için düşük f değerine para harcamaktansa optik kaliteye para harcamak daha doğru gibi geliyor..

Diyafram açıklığı konusunda sonuna kadar haklısınız. Zaten dediğiniz gibi ren düşük 8-11 gibi değerler kullanıyorum. 17-50 nin keskinliği ile ilgili yazılanlardan yola çıkarak o lensi düşündüm. Bütçe gerçekten de çok kısıtlayıcı oluyor. Yoksa bende isterdim 5D mark III + 24-70 lens kullanmayı. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukdeniz

quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

Bu benim şahsi düşüncem, sizi yanıltmasın. Sonuçta stüdyo ortamında ve yeterli ışık altında çekeceksiniz ve afiş vs. değil, sadece internet sitesine koyacaksınız. Bu şartlar altında D7000'den alacağınız sonuç ile D5100'den alacağınız sonuç arasında çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Ama tabiki bütçe elveriyorsa ve yurtdışından alma imkânınız varsa D7000 hatta D7100.

Peki lens için ne söyleyebilir siniz?

Vallahi lensi çok methettiklerini duydum. Bende de Sigma 17-70 DC var. Alternatif olarak düşünebilirsiniz.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74166226 buraya bi bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.