bu kadar iddialı başlık atmamın sebebi oyunlarda yaşadığımız özellikle laptopların donma, takılma sorunlarının temelli çözümüdür.
yapacağınız tek şey ekranınızın ışığını biraz kısmak
dx11 destekli dirt2 oyununda ekran ışığını biraz kıstığım vakit takılma olmadan 28 fps ile süper oynuyorum.
daha önceden ışık sondayken takılma oluyordu son driverları ve bios u yenilememe rağmen
deneyin replerimi verin :D
birde burdan site yöneticilerine sesleniyorum bu başlığı sabitleyebilir misiniz? böylesine önemli bir sorunu çözdüğüm için sitedeki en yüksek rütbelerden birini istiyorum
bu arada arkadaşlar ekranın ışığını kıstım sorun devam ediyor diyorsanız bir iki kademe daha düşürmenizi tavsiye ederim.
hatırlarsanız birçok forumda "şarj adaptorunu çıkardım oyunları süper oynamaya başladım" gibi cümleleri çok duymuşsunuzdur.
bunun nedeni şarj adaptörünü çıkardığınızda ekran ışığının otomatik olarak kısılmasıdır.
ekran ışığının ekran kartı performansıyla bi alakası yok.rastlantıdır , başka şeyi de kapamışsındır vs ekran ışığı arka aydınlatmadır aslında , normal ampul gibi bişi yani , onu kontrol eden sistem yok bile denebilir.
adaptör çıkınca bilgisayar hızlanıyosa bilgisayarın güç seçenekleri yanlış yapılandırılmıştır , adaptör takılıyken güç korumada , takılı değilken yüksek performanstadır.
sizin yaptığınız her bilgisayarda olmaz çünkü mantıklı açıklması şudur.Adaptörler standart olduğu için bazı bilg watt değerleri yetmiyo.Bilg. yeterli güç gelmezse bilg. tam performanslı çalışmaz.ekran parlaklığını kısınca güç tüketimini azaltmış oluyosunuz.Ve işlemci ve ekran kartına daha fazla güç kalıyo.
Ne alakasi var ekran parlakligiyla ilk defa sizden duyuyorum boyle birseyi
sayın arkadaşlar herşey full ayarda hiçbirşeyi kapatmadım ekran kartıda ve güç seçenekleride high performance ayarda ancak bu zamana kadar en son driverları ve biosu yüklememe rağmen , sürekli bir takılma oluyordu bende birçok forumda gördüğüm gibi adaptörü çıkartıp öyle oyunu açtım (forum gezenler bilir) oyun gayet akıcı olmaya başladı daha sonra tesadüf eseri adaptör takılıyken oyunda ekranın ışığını kıstım gözlerimi yorduğu için, birde baktım ki adaptörü çıkardığımdaki şekilde oyunda bir takılma söz konusu değil fırsatım olursa video da eklerim. böyle acer gibi güç seçenekleri sorunlu bilgisayarlarda ekran ışığının artması daha fazla güç kaybına bu da takılmalara yol açıyor ben zaten yazımın başında dedim takılma sorunu olan bilgisayarlarda işe yarar böyle bir sorununuz yoksa anlaşılmaz zaten insanları pilde oyun oynamaktan kurtamış oluyoruz ayrıca deneyen yorumlarını yazsın bir zahmet eğer sadece bende oluyorsa servise götürcem ama diğer insanların ki düzeliyorsa kimsenin servise gitmesine gerek yok burada yararlı olacağını düşündüğüm bir bilgiyi paylaşıyorum tamam mı arkadaşlar
ekrankartın tümleşikmi ? haricimi ? modelini öğrenebilirmiyiz ?
acer 6530G turion zm-84 işlemci 4 gb ddr2 512 mb mobility hd 3650 anakarttan dolayı 8x görüyor normalde bu kadar kasmaması lazım
Ne alaka.Ekran parlaklığıyla güç tüketimi ve pil konusuna katkı sağlar
denk gelmiş olmalı.yoksa ışığın performansla alakası yok
turkey2008abc'la aynı şeyi ben de düşündüm.ama parlaklığın en yüksek haliyle en düşük hali arasında olsa olsa 2-3W fark olur.60w harcayan laptopun 90w adaptörü varken pek olası değil bu 3wattın sınırı zorlaması. ayrıca adaptörün akım sınırlı olup olmadığını bilmiyoruz , büyük olasılıkla da değildir.böyle bi yetersizlik durumu olsaydı ekran parlaklığı değişken olurdu , işlemciye gelmeyen güç ekran aydınlatmasına da gelmezdi. özetle , başka bişi vardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme