Şimdi Ara

bütün mal varlıgımı eşimin üstüne devretmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar 5 aylık evliyim esimle cok ii geciniyoruz arada kavgalaramız oluyor ufak tefek hepsi o ama gecen sen sinirlenince ne yaptını bılmıosun dedi hakreret ediosun git evden falan diosun araba alıcakdık benim üzerime olsun dedi güldü cok zoruma gitti ben kurus bisi beklemedim ona hiçbirsey yok üstüme evimin esyaları var nasıl tüm haklarımı esimin üstüne devredebilirim bi 20 milyarlık esyam var ne yapmam lazım ögrenebilirmiyim.

• Devretme kardesim. Birkaç cocugunuz olsun birbirinizin sinirlarini ogrenin bi 10 yil sonra devredersin gerekirse. Sen bilin tabi ama. Yas kaç?Birde severekmi evlendiniz ne kadardir tanıyorsun eşini? Yatagini sıcak tutan es tatlı gelir simdilik herseyini kabul edersin ama yarin ne olur bilinmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim malla mulkle işim olmaz yokda sadece devretmek istiyorum evet severek evlendık hemde cok 5 yıllıkda cıkmıslıgımız var hala seviyoruz birbirimizi ama iste etti laf sinirlerimi bozdu sadece sebep o madem istiyor komple hersey onun olsun bunun için ne yapmam lazım bi bilsem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Devretme kardesim. Birkaç cocugunuz olsun birbirinizin sinirlarini ogrenin bi 10 yil sonra devredersin gerekirse. Sen bilin tabi ama. Yas kaç?Birde severekmi evlendiniz ne kadardir tanıyorsun eşini? Yatagini sıcak tutan es tatlı gelir simdilik herseyini kabul edersin ama yarin ne olur bilinmez.

Güven olmazsa evlilik olmaz ki

• aynen kardesim :( saglık olsun biz alıskınız bosver allah herseyi bilir ben alındım madem böle bişi dedi alsın onun olsun.ne diyim bosver
  • Ahh turbocum bu bünye neler yaşadı bi bilsen, güvenin olusmasi zor yikilmasi çok kolay.

Ama arkadaşın durumu farklıymis biraz alınmis. Al kizin gonlunu olsun bitsin ozaman. 5 yil cikmissin daha ne olsun.

• Eşyaları devredemezsin. Ancak ruhsatı ve tapusu olan şeylerin varsa devir olur. Ev, araba yada arsa falan. Evin eşyaları ortak olarak düşünülür diye biliyorum.

Ayrıca ev, araba ister senin üstünde olsun ister eşinin, Allah göstermesin yarın boşanma durumunda evlilik sonrası edinilen mallar eşit bölüşûlüyor. Sadece evlilik öncesi almış olduğun evin yada araban varsa onları devredebilirsin.

Araba alacakmışsın madem onu eşinin üstüne yaparsın işte gönlü olur.

Bu arada ben 6 yıllık evliyim, sana tavsiye sakın eşine sinirli anında "git evden" falan deme hocam. Eşin gülerek söylemiş ama bu durum onda yine de bir tedirginlik yapmış gibi geldi bana. Kadınlar genelde tartışma anında fevri davranır, ne dediğini bilmez ancak erkeğin tavrı ve duruşu net olmalı. Sözlerini her zaman iyice düşünerek sarfetmelisin. Bu eşini sana olan güvenini kuvvetlendirir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vigilant

Eşyaları devredemezsin. Ancak ruhsatı ve tapusu olan şeylerin varsa devir olur. Ev, araba yada arsa falan. Evin eşyaları ortak olarak düşünülür diye biliyorum.

Ayrıca ev, araba ister senin üstünde olsun ister eşinin, Allah göstermesin yarın boşanma durumunda evlilik sonrası edinilen mallar eşit bölüşûlüyor. Sadece evlilik öncesi almış olduğun evin yada araban varsa onları devredebilirsin.

Araba alacakmışsın madem onu eşinin üstüne yaparsın işte gönlü olur.

Bu arada ben 6 yıllık evliyim, sana tavsiye sakın eşine sinirli anında "git evden" falan deme hocam. Eşin gülerek söylemiş ama bu durum onda yine de bir tedirginlik yapmış gibi geldi bana. Kadınlar genelde tartışma anında fevri davranır, ne dediğini bilmez ancak erkeğin tavrı ve duruşu net olmalı. Sözlerini her zaman iyice düşünerek sarfetmelisin. Bu eşini sana olan güvenini kuvvetlendirir.

harıka yazmıssınız tesekkürler gerçekden sagolun .

• spawn_ kullanıcısına yanıt
    Sende sağol kardeşim.

• yapma hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim devir olayıları yeni aklınıza geldiyse evlilikte sözleşme yapmadınız ki genelde Türkler yapmaz böyle şeyler cahillikten veya bilmemezlikten teknik olarak mülkünün yarısına zaten ortak boşanırsanız talep edebilir üstüne böyle şeylere bence gerek yok...

• Bu devirde mi? Saçmalık..

• quote:

Orijinalden alıntı: spawn_

merhabalar arkadaşlar 5 aylık evliyim esimle cok ii geciniyoruz arada kavgalaramız oluyor ufak tefek hepsi o ama gecen sen sinirlenince ne yaptını bılmıosun dedi hakreret ediosun git evden falan diosun araba alıcakdık benim üzerime olsun dedi güldü cok zoruma gitti ben kurus bisi beklemedim ona hiçbirsey yok üstüme evimin esyaları var nasıl tüm haklarımı esimin üstüne devredebilirim bi 20 milyarlık esyam var ne yapmam lazım ögrenebilirmiyim.

Yapma, kadın milleti kural olarak boş konuşur.. Fazla önemseme hocam, hiçbir zaman mükemmel olmayacak.. Bu zorunda gitmesin. Devir işini unut, bir anlık boşluğuna geldiği için öyle davrandığını düşün. Araba al, kendi üstüne al.. Bu gibi şeylere kulağını kapat takma.. Biliyorum kolay değil ama böyle yaparsan rahat edersin. Eşini gözet ona hediyeler al jestler yap ama malvarligiyla ilgili mevzularda devir yapma..

• Sakın yapma öyle bir şey.
  • Hiçbir zaman öyle birşey yapmam.

Bana kalırsa boşan.
  • Evlilikte temel kural, asla karşılıklı hak takası yapmamaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: spawn_

benim malla mulkle işim olmaz yokda sadece devretmek istiyorum evet severek evlendık hemde cok 5 yıllıkda cıkmıslıgımız var hala seviyoruz birbirimizi ama iste etti laf sinirlerimi bozdu sadece sebep o madem istiyor komple hersey onun olsun bunun için ne yapmam lazım bi bilsem .

Kadınların en önemli özelliği kendi ettikleri lafa dikkat etmezler, gelir gönlünüzün ortasına ateşi basar geçerler; ancak sizin ağzınızdan kendilerine ters gelen bir şey çıktığında ömrünüzün sonuna kadar başınıza kakarlar.

Evliliğinize daha az sıkıntıyla/sıkıntısız devam etmek istiyorsanız kesinlikle daha soğukkanlı davranmalısınız. Emin olun ömrünüzün sonuna kadar bu şekilde devam edecek. Ha ben de çok soğukkanlı biri değilimdir.

Yalnız 'git bu evden' gibi bir tavır da baya ağır olmuş.

Düzenleme: Ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 11 Aralık 2015; 11:30:14 >

• yerinde olsam esinin telefon trafigine cok dikkat ederdim.. biraz daha mal varlıgı yaparsa seni bosar.. ama yabancıya gitmemesini saglayabilirsin..
  • hiçbir şeyi eşinin üstüne yapmamalısın.

ama eşine "git bu evden" demek çok ağır olmuş.

ha illa yapacaksan notere gideceksiniz beraber, arabayı devir edeceksin. ev veya arsa varsa da noterden devir alıp tapuya gideceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.