Şimdi Ara

bütün programlar excel ile açılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
29.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yanlışlıkla birşeyler yaptım ve bütün programlar excel formatında açılmaya çalışıyor.bu durumu nasıl eski haline getirebilirim.Yardım derseniz çok sevinirim.

• Sorununuz; ".EXE" uzantılı programları direk çalıştırdığınızda mı oluyor, yoksa bunların kısayollarını çalıştırma girişiminizde mi?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TA2DF

Sorununuz; ".EXE" uzantılı programları direk çalıştırdığınızda mı oluyor, yoksa bunların kısayollarını çalıştırma girişiminizde mi?.
    masaüstündeki bütün program hısayollarını calıştırırken oluyor.bs player,outlook,babylon,nero hepsinde aynı.biryerdeki ayarları değiştirdim herhalde ama bulamadım.bütün programları excel ile aç diye değiştirdim herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulfstarmec

masaüstündeki bütün program hısayollarını calıştırırken oluyor.bs player,outlook,babylon,nero hepsinde aynı.biryerdeki ayarları değiştirdim herhalde ama bulamadım.bütün programları excel ile aç diye değiştirdim herhalde.

Alıntıları Göster
    Bu mesaj donanımhaber yönetiminin olumsuz yönlendirmesi sebebiyle silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Temmuz 2015; 12:45:06 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Dosya Yöneticisi vasıtası ile programları direk ".EXE" uzandılı dosyalarından çalıştırmayı deneyin. Sorunsuz çalışmaları durumunda, ".LNK" uzantılı (Kısayol) dosya ilişkisi bozulmuştur. Düzeltmek için, aşağıdaki kod satırlarını fare ile kopyalayarak boş/yeni bir metin belgesine yapıştırın ve ".REG" uzantılı olarak kaydedin... Ardından, kaydettiğiniz dosyayı çalıştırın;

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk]
    @="lnkfile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214EE-0000-0000-C000-000000000046}]
    @="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214F9-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{00021500-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew]
    "Command"="rundll32.exe appwiz.cpl,NewLinkHere %1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]
    @="Kısayol"
    "EditFlags"=dword:00000001
    "IsShortcut"=""
    "NeverShowExt"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\CLSID]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\Offline Files]
    @="{750fdf0e-2a26-11d1-a3ea-080036587f03}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\{00021401-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\DropHandler]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\PropertySheetHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\PropertySheetHandlers\ShimLayer Property Page]
    @="{513D916F-2A8E-4F51-AEAB-0CBC76FB1AF8}"

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Alıntıları Göster
    JPG dosyalarını JPG olarak açıyor word dosyalarınıda word olarak açıyor.ama dediğim gibi program kısayollarını tıklayıp açmaya çalıştığımda excel olarak açmaya çalışıyor ve bu dosya biçimi tanınmıyor diye hata veriyor.ayarları değiştirdiğimi biliyorum ama nasıl olduğunu hatırlayamıyorum.sağ tıkladığımda birlikte açta yok ordan yapıyım.yardım edebilecek varsa sevinirim.

• quote:

JPG dosyalarını JPG olarak açıyor word dosyalarınıda word olarak açıyor.ama dediğim gibi program kısayollarını tıklayıp açmaya çalıştığımda excel olarak açmaya çalışıyor ve bu dosya biçimi tanınmıyor diye hata veriyor.ayarları değiştirdiğimi biliyorum ama nasıl olduğunu hatırlayamıyorum.sağ tıkladığımda birlikte açta yok ordan yapıyım.yardım edebilecek varsa sevinirim.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Temmuz 2015; 12:45:45 >

• quote:

Alıntıları Göster
    denedim şimdi arkadaşım cdeki kurulum dosyalarından açmayı.gene aynısı oldu excelde açmaya çalıştı.
  • quote:

denedim şimdi arkadaşım cdeki kurulum dosyalarından açmayı.gene aynısı oldu excelde açmaya çalıştı.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Temmuz 2015; 12:46:23 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bazı sistem dosyalarının dosya ilişkileri tablosu, kayıt kütüğünde "EditFlags" değeri tanımlaması ile son kullanıcıdan gizlidirler. Bu nedenle, "Klasör Seçenekleri" -> "Dosya Türleri" seçeneklerinde görünmezler... Dolayısı ile, görünür kılınmadan ve/veya kayıt kütüğünde elle değişiklik yapmadan da yapılandırılamazlar.

Daha önceki mesajımda verdiğim kayıt (Registry) ayarları ".LNK" uzantılı "Kısayol" dosyalarına ilişkin idi. Şimdi aşağıda vereceklerim ise, ".EXE" uzantılı program dosyalarına ilişkin;

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.exe]
    @="exefile"
    "Content Type"="application/x-msdownload"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.exe\PersistentHandler]
    @="{098f2470-bae0-11cd-b579-08002b30bfeb}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile]
    @="Uygulama"
    "EditFlags"=hex:38,07,00,00
    "TileInfo"="prop:FileDescription;Company;FileVersion"
    "InfoTip"="prop:FileDescription;Company;FileVersion;Create;Size"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\DefaultIcon]
    @="%1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open]
    "EditFlags"=hex:00,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command]
    @="\"%1\" %*"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\runas]

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\runas\command]
    @="\"%1\" %*"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex\DropHandler]
    @="{86C86720-42A0-1069-A2E8-08002B30309D}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex\PropertySheetHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex\PropertySheetHandlers\PifProps]
    @="{86F19A00-42A0-1069-A2E9-08002B30309D}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex\PropertySheetHandlers\ShimLayer Property Page]
    @="{513D916F-2A8E-4F51-AEAB-0CBC76FB1AF8}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shellex\PropertySheetHandlers\{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}]
    @=""

• quote:

Alıntıları Göster
    yaptım arkadaşım maalesef gene aynısı oluyor excelle açmaya çalışıyor.
  • quote:

yaptım arkadaşım maalesef gene aynısı oluyor excelle açmaya çalışıyor.

Alıntıları Göster
    ta2df arkadaşım birdaha anlatsana verdiğin komutları metin belgesine kopyala yapıştır yapıcağım.peki nasıl farklı kaydedeceğim.uzantı .txt yi nasıl değiştireceğim.
  • quote:

ta2df arkadaşım birdaha anlatsana verdiğin komutları metin belgesine kopyala yapıştır yapıcağım.peki nasıl farklı kaydedeceğim.uzantı .txt yi nasıl değiştireceğim.

Alıntıları Göster
    ".TXT" uzantısını ".REG" yapmalısın.. Ancak, sanırım bilgisayarında "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" ayarı aktif olduğu için, uzantıları göremiyorsun!. Kapatmak için; "Denetim Masası" => "Klasör Seçenekleri" => "Görünüm" sekmesi "Gelişmiş Ayarlar".

quote:

Orjinalden alıntı: gulfstarmec

• quote:

".TXT" uzantısını ".REG" yapmalısın.. Ancak, sanırım bilgisayarında "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" ayarı aktif olduğu için, uzantıları göremiyorsun!. Kapatmak için; "Denetim Masası" => "Klasör Seçenekleri" => "Görünüm" sekmesi "Gelişmiş Ayarlar".

quote:

Alıntıları Göster
    denetim masasında klasör secenekleri yok maalesef.farklı kaydet dediğimde .txt uzantısından başka seçenek gelmiyor.uzantıyı başka nasıl değiştirebilirim.

• quote:

denetim masasında klasör secenekleri yok maalesef.farklı kaydet dediğimde .txt uzantısından başka seçenek gelmiyor.uzantıyı başka nasıl değiştirebilirim.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Temmuz 2015; 12:47:21 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

http://****.com/files/84210740/reg.rar.html

senin için hem lnk hem de exe dosya tipleri için reg dosyalarını oluşturdum
    üstteki linkten indirip rar dosyasının içinde görebilirsin ikisini de.

yıldız olarak görünenler r a p i d s h a r e yazacaksın

quote:

Sanırım, Denetim Masanız "Kategori" görünümünde?... "Klasik Görünüm" e geçiş yapar iseniz, görebilirsiniz. Aslında kategori görümünde iken de görebilirsiniz; "Görünüm ve Temalar" a tıklamanız yeterli olacaktır. Açılan yeni menüde görebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

http://****.com/files/84210740/reg.rar.html

senin için hem lnk hem de exe dosya tipleri için reg dosyalarını oluşturdum
    üstteki linkten indirip rar dosyasının içinde görebilirsin ikisini de.

yıldız olarak görünenler r a p i d s h a r e yazacaksın

quote:

Sanırım, Denetim Masanız "Kategori" görünümünde?... "Klasik Görünüm" e geçiş yapar iseniz, görebilirsiniz. Aslında kategori görümünde iken de görebilirsiniz; "Görünüm ve Temalar" a tıklamanız yeterli olacaktır. Açılan yeni menüde görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    indirdim programı arkadaşlar.açmaya çalışıyorum ama ''kayıt defteri düzenleme yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmı diyor'' şimdi napabilirim.

• quote:

indirdim programı arkadaşlar.açmaya çalışıyorum ama ''kayıt defteri düzenleme yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmı diyor'' şimdi napabilirim.

Alıntıları Göster
    bu arada office kaldırıp tekrar yüklemey denedim ama program ekle kaldırda excel de acılmaya çalışıyor :(( yani mevcut office de silemiyorum.aynı şekilde sistem geri yüklemeyi denedim oda xcelde açılıyor.
  • quote:

bu arada office kaldırıp tekrar yüklemey denedim ama program ekle kaldırda excel de acılmaya çalışıyor :(( yani mevcut office de silemiyorum.aynı şekilde sistem geri yüklemeyi denedim oda xcelde açılıyor.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Temmuz 2015; 12:49:45 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    mesut arkadasım gpedit.msc windows tarafından bulunamıyor diyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.