Hepsinde mi var yoksa sadece işlek belirli yerlerde mi ?
olmayan yerler var. biraz daha ic taraflarda kaliyorlar.
Burda sadece 3,4 yerde var hepsinde yok yani
belirli yerlerde var zaten kameradan anlarsın
EDS olan ışıkta yeşilken geçtim ama yolumu kapatan sığır yüzünden ışığı geçtikten sonra 5 sn civarında beklemek zorunda kaldım. Bu süreçte aracın arkası kırmızı ışıkta veya EDS alanında kalmış olabilir, emin değilim. Ceza gelir mi acaba..
quote:
Orijinalden alıntı: Balliba
EDS olan ışıkta yeşilken geçtim ama yolumu kapatan sığır yüzünden ışığı geçtikten sonra 5 sn civarında beklemek zorunda kaldım. Bu süreçte aracın arkası kırmızı ışıkta veya EDS alanında kalmış olabilir, emin değilim. Ceza gelir mi acaba..
Kesinlikle gelir. Çünkü EDS tamamen bilgisayar kontrollüdür. Bilgisayar ise senin ne kadar geçtiğine basmaz direkt kayda alır. Ayrıca sarı ışıkta geçsen bile EDS bunu kayda alıyor. Çünkü yeşilden sonra yanan sarıda durmak mecburi.
bazen gelebiliyor bir tanıdığa gelmiş.. o yüzden eds olan yerlerde kırmızı yanmaya 5 saniye kala bile trafik varsa geçmezdi.
bursada bir kez insan kontrolünden geçip, bu tür durumlarda ceza iptal ediliyor
quote:
Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu
bazen gelebiliyor bir tanıdığa gelmiş.. o yüzden eds olan yerlerde kırmızı yanmaya 5 saniye kala bile trafik varsa geçmezdi.
Bu dediğini İstanbul'da yapabiliyorsa helal olsun, dünyanın hiç bir yerinde trafikte bu kadar acele eden insanların olduğunu düşünmüyorum.Daha yeşil yandığı an kornaya asılmaya başlıyor vatandaşlar, elleri korna üzerinde beklediklerini düşünüyorum bazen
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa Kesinlikle gelir. Çünkü EDS tamamen bilgisayar kontrollüdür. Bilgisayar ise senin ne kadar geçtiğine basmaz direkt kayda alır. Ayrıca sarı ışıkta geçsen bile EDS bunu kayda alıyor. Çünkü yeşilden sonra yanan sarıda durmak mecburi.
Nasıl iş bu böyle ya.. Yeşilköy'den havalimanı-e5 ayrımındaki ışıkta ilk sırada ben vardım. Yeşilin yanma süresi 10 sn., kırmızı 75 sn. Yeşil yandı, kalktım, karşımda cipin biri dikeylemesine durdu, önü tıkalı, benim yolumu da tıkadı. Mecburen onu bekledim yolumu açsın diye. Muhtemelen arkamdan kırmızı yanmıştır 10 sn. içerisinde. Bir kere yeşilden de çıkmış olduk, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
300 lira mı kitliyolardı
eds ne læ
quote:
Orijinalden alıntı: iamburak
eds ne læ
elektronik denetleme sistemi arabaların kırmızı ışıkta geçip geçmedigine bakıyor belirli miktarda para kitliyor
EDS leri tamamen bilgisayar kontorlünde olan sistemler değildir aslında. Kırmızıda geçtiğinizde görüntünüz bilgileriniz vs. operatör memurun önüne düşer cezayı o yazar. Türkiye'de dijital sistemlerin otomatik ceza kesmesi yasal olarak mümkün olmadığı için insan kontrolünden geçiyor hepsi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme