Şimdi Ara

Zabıtalar trafik kontrol yapabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz önce ekmek almak için çıktım evden, arabayla gittim. Yanıma da sadece 2 lira aldım telefonumu, ev anahtarımı, cüzdanımı falan bile almadım. Sadece arabanın anahtarını ve 2 lirayı aldım.

Yolda giderken yolda logar kapağı boşluğundan kurtarmak için arabayı sola çevirip sağa çevirdim arabayı arkamdaki zabıta aracı "55 EK sağa çek" dedi megafondan.

Çektim sağa falan, "Ehliyet var mı? O nasıl araba kullanmak?" falan diye girdi muhabbete.

"Kasis vardı ondan kurtardım aracı, ekmek almaya gidiyorum. Eğer ehliyet soracaksanız eşimi arayayım ehliyet üzerindeki bilgileri versin bana evde bıraktım yanıma bir şey almadım." falan dedim.

Yok ehliyetini alacaktın, yok bu ne sorumsuzluk falan diyince benim gözüm döndü. Her şeyi göze aldım o sırada ve hakaret haricinde ağzıma geleni söyledim.

Sonra işin ciddileştiğini anladı "Tamam ama bundan sonra ehliyetinizi yanınızda taşıyın." dedi bende bastım gittim.

Öncelikle zabıtalar ne zamandan beri trafik kontrolü yapabiliyor?

2. olarak şöförlük hayatım boyunca ehliyetim hep yanımdaydı 1 gün almayı unuttum onda da çevrildik, bu nasıl bir şans size sormak istiyorum.

• Sehir icinde trafik kontrolu yapabiliyor zabita. Ken trafik falan yaziyor uzerlerinde araclarinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep öyle denk gelir hocam. Aman dikkat edin. Parayı unutun o ehliyeti unutmayın

Hem polis aracında "trafik" yazmayan araçlardakiler bile sizi sorgulayamaz. Tabi kurallar böyle ama durdururlarsa sizi başka ekibe sevk ederlerdi. Zabıtalarda böyle bir olay yok o ayrı bir olay. Herkesin her işe karışmasından çıkan bir olay.
  • yapabilirler. denizli de kaldırıma park edenlere yazıyorlar.
  • Bende İlk Defa Sizden Duydum Hiç Denk Gelmedim Açıkcası.
  • Zabıtanın bu islere karıştığını da ilk defa gördüm.
    Olay Samsun'da mı oldu? Samsun'da ise tam olarak nerede?

• Zabıta trafik adlı bir birim var ve trafiğin işleyişinden onlar da sorumlu bildiğim kadarıyla.
    Trafiğin aksatan araçlar, hatalı park vs. onların da ilgi alanı diye biliyorum.
    Ama direkt ceza kesmeyip, düzenledikleri ceza makbuzları trafik polisleri tarafından ceza haline getirilmekte diye duymuştum. Fahri trafik müfettişleri gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Zabıtanın bu islere karıştığını da ilk defa gördüm.
    Olay Samsun'da mı oldu? Samsun'da ise tam olarak nerede?

İstanbul'da oldu da araç 55 plaka hocam
  • Kaldirima park cezasi kesmislerdi bana

Yer istanbul, bir kac sene once

• Valla bu ülkede herkes her şeye burnunu sokuyor. Ben bunu bir kere daha anladım bugün.
  • yapmaya yetkileri var hocam, düne kadar siyasi sebeplerle(belediyeye bağlılar) zabıta teşkilatı pasif takılırdı ama şimdi bizde varız diyorlar, özellikle iktidarın başka belediyenin başka olduğu illerde, yani yaşadığım şehir gibi belediye bdp li iktidar akp li zabıta teşkilatı mhp li olursa ortalık bayağı karışıyor, düşene vurmak serbest bu dost canlısı ülkede, belediye başkanı hapiste yıllardır(burda memurum bdp li başkan geldiğimde hapisteydi hala hapiste heralde akpnin suriyede çok raharsız olduğu o kimyasal bombalardan bikaçını buralara atıp milyonları öldürdü?? doğu ilindeyim yarısı mhp li(azeri) yarısı bdpli bir şehir) neyse uzatmayayım..zabıtamız çalışıyor geçen apartmanın önünde ölü bi köpek vardı aradım aldılar, sabah işe giderken baktım ölmüş, biri heralde arade dedim önemsemedim akşam mesai çıkışı baktım hala orada üstünde birsürü sinek, muhtemelen öldüğünün farkına varılmamıştır dedim ben ardım (burada ölüm sıradanlaşmış heralde kimse sallamıyor kokan köpeği) alıştık buralara napalım :)

• Geçen hafta Amasya da iken merkezde bulunan çarşının içinde dar sokaklarda Connect in içinde zabıtalar trafiğin akışını sağlıyorlardı. Ben de ilk kez zabıtanın trafiğe de el attığını o gün öğrenmiş oldum.
  • KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
    Belediyelerin Trafik Birimleri
    Madde 15- Belediye başkanlıkları; Karayolları Trafik Kanunu, bu Yönetmelik ve Kanuna dayanılarak çıkarılan diğer yönetmeliklerle verilen görevleri, Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca kurdukları trafik hizmetleri birimleri aracılığı ile yürütür.
    Bu birimler, belediyelerin iş kapasitesine göre “Belediye trafik şube müdürlüğü”, “Belediye trafik şefliği” veya “Belediye trafik memurluğu” olarak adlandırılır.
    Büyük illerde belediye trafik şube müdürlüklerine bağlı belediye trafik büro amirlikleri de oluşturulabilir.
    Bu birimlerde görevlendirilecek idari ve teknik personel sayısı, iş kapasitesine göre belediye başkanlıklarınca belirlenir.
    Belediyelerin Görev ve Yetkileri
    Madde 16- Belediye trafik hizmet birimlerinin görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda gösterilmiştir.
    Yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında;
    a) Yolun yapısını, trafik düzeni ve güvenliğini sağlayacak durumda bulundurmak,
    b) Yol ve kavşak düzenlemeleri yapmak,
    c) Trafiği düzenleme amacı ile,
    1) Trafik işaret levhaları,
    2) Işıklı ve sesli trafik işaretleri,
    3) Yer işaretlemeleri,
    Temin ve tesis etmek, bunların devamlılığını ve işlerliğini sağlamak,
    d) Trafiğin akışını kolaylaştırma, gereksiz durma ve duraklamaları önleme bakımından, trafik akımı programları ile toplu taşıma araçlarının kalkış varış ve ara durakları için zaman tarifeli programlar yapmak ve uygulamaya koymak,
    e) Karayolları yapısı üzerinde ve kenarında yapılan çalışmalarda Karayolları Trafik Kanununun 16 ncı maddesi ve bu maddesine göre çıkarılan Yönetmelik hükümleri uyarınca trafik düzen ve güvenliği için gereken tedbirleri almak, aldırmak ve çalışmaları denetlemek,
    f) Açık ve kapalı park yerleri (otopark) alt ve üst geçitler yapmak, yaptırmak işletmek ve işletilmesine izin vermek,
    g) Karayolları Trafik Kanununun 17 nci maddesinde sayılan ve belediye sınırları içerisindeki karayolları kenarında yapılacak veya açılacak olan tesisler için Yönetmeliğinde belirlenen şartlara göre izin vermek,
    h) Halkın trafik eğitimine katkıda bulunmak üzere; çocuk trafik eğitim parkları yapmak ve yapılmasına izin vermek,
    ı) Yaya ve taşıt yollarında yayaların ve araçların hareketlerini zorlaştıran ve trafiği tehlikeye düşüren, motorlu araçlar dışındaki her türlü engeli ortadan kaldırmak,
    trafik için tehlike teşkil eden ancak, kaldırılması mümkün olmayan engelleri gece veya gündüze göre kolayca görülebilecek şekilde işaretlemek,
    (Yol işgaline ilişkin Belediye Mevzuatı hükümleri saklıdır.)
    i)Yol yapısı veya işaretleme yetersizliği yüzünden trafik kazalarının vuku bulduğu yerlerde, yetkililerce teklif edilen tedbirleri almak,
    j) Karayolları Trafik Kanununun 22 nci maddesi (d) bendine göre tarım kesiminde kullanılanlar hariç il trafik komisyonlarından karar almak şartıyla motorsuz taşıtlardan gerekli görülenlerin tescilini yapmak,
    k) Karayolları Trafik Kanunu ve bu Kanuna göre çıkarılan yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmak.
    Belediyeler bu hizmetlerini; il ve ilçe trafik komisyonlarınca alınan kararlara da uyulmak suretiyle mahalli trafik zabıtası ile işbirliği ve koordinasyon halinde yürütürler.
    Belediyeler bu madde ile görev verilen hizmetlerin denetimi dışında, trafiği denetleyemez ve hiçbir halde trafik suç ve ceza tutanağı düzenleyemezler.
    Bu birimlerde hizmet gören personelden resmi kıyafetli olanlar özel işaret taşır.
    Trafik zabıtası ile belediye trafik birimleri arasındaki işbirliği ve koordinasyon esaslarına ilişkin diğer hükümler beldenin özelliğine göre bir protokolle belirlenebilir.

• Merhaba,

"Trafik Zabıtası" olarak geçen ekipler mevcut. Gerektiği halde, trafiğe müdahale edebiliyorlar, ama gözlemlerime göre trafik polislerine oranla daha asabi ve dik başlı çalıştıkları dikkatimi çekmişti. İlk defa Kocaeli ilinde rastlamıştım, esnaf ile kavga ediyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Merhaba,

"Trafik Zabıtası" olarak geçen ekipler mevcut. Gerektiği halde, trafiğe müdahale edebiliyorlar, ama gözlemlerime göre trafik polislerine oranla daha asabi ve dik başlı çalıştıkları dikkatimi çekmişti. İlk defa Kocaeli ilinde rastlamıştım, esnaf ile kavga ediyorlardı.

Çok asabiler hocam ya,

Hiç anlayış yok, direkt koğuş ağası gibi hesap sorarak geliyorlar arabanın başına.

Ama biraz diş gösterince de hemen pısıyorlar oldukları yere. Mesela polis o kadar artist olmuyor ama polise diş çıkartmaya çalıştığınız an karakola çekiyorlar.

Tam bir laubali ve saygısız takımı olmuş bu zabıtalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Merhaba,

Çok asabiler hocam ya,

Hiç anlayış yok, direkt koğuş ağası gibi hesap sorarak geliyorlar arabanın başına.

Ama biraz diş gösterince de hemen pısıyorlar oldukları yere. Mesela polis o kadar artist olmuyor ama polise diş çıkartmaya çalıştığınız an karakola çekiyorlar.

Ben bu konuda motorize asayiş ekiplerini tek geçiyorum, onlar kadar laubali ve saygısızca itham edenleri yok.

• Onlar rollerini büyütüyor kardeş o yüzden artisler biraz
    Evet bende duydum bi kaç kez ceza yazdıklarını.Ama hiç başıma gelmedi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Merhaba,

Çok asabiler hocam ya,

Ben bu konuda motorize asayiş ekiplerini tek geçiyorum, onlar kadar laubali ve saygısızca itham edenleri yok.

O yunusları diyorsanız aynen katılıyorum.

Çok terbiyesiz oluyor o yunus polisler

• Zabitalar polis gibi ceza yaziyorlar.

• Bana da zabıtalar park cezası yazdı, aslında sulh mahkemesine basvursam mı diye dusunuyorum, cunku kanunen boyle bir hakları yok. Bir yandan da %25 indirimli ode 135 kurtul diyorum bakalım 1 hafta sürem kaldı. Tanıdık avukatı olan veya forumda avukat olan varsa cevap verse.

İlgilenenler için sunlar var..

http://www.kadikoy.bel.tr/haberDetay.aspx?haberID=559

http://www.usakcity.com/zabitanin-ceza-tutanagi-duzenleme-yetkisi-yok-h1111.html

http://www.opelim.net/forums/archive/index.php/t-80027.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.