Arkadaslar semasını vermıs oldugum sistemde hublarda herhangı bır arıza gorunmemekte, ancak bılgısayarlar ne agdan bırbırlerını gormekte nede ınternete baglanabılmekte
bütün önerilere açığım
yardımlarınızı beklıyorum
öncelikle tavsiyem modem'i kontrol etmen + ağ içerisinde network tester denen cihazla kabloları kontrol etmen bunları denedin mi. cevabını bekliyorum
bnece ilk olarak direk modeme baglı olan huba bir tane bilgisayar bagla orda internete girmeye çalış eger orda bir sorun yoksa diger bi hub noktası na git ve orda bi ping testi yap modeme ulaşmaya çalış dhcp inde bi sorun yoksa sistemin otamatik olarak çalışması lazım
sorun hubların toplandığı merkez hub'da olması büyük ihtimal. iç networkte bağlantı kurulabilmesi için modeme çıkmak gerekmediği düşünülürse ihtimal kuvvetleniyor. tamam modeme çıkmak gerekmiyor,ama ip modemden alındığı için kyardibinin dediği gibi dhcp ile ilgili bir sorun da olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Endimiyon
öncelikle tavsiyem modem'i kontrol etmen + ağ içerisinde network tester denen cihazla kabloları kontrol etmen bunları denedin mi. cevabını bekliyorum
modem ve ağ içerisindeki kablolarda herhangi bir sorun yok butun baglantılar testerla tarafımdan kontrol edildi modem de calışıyor hatta her bir huba labtop baglıyarak herbır hubıda kontrol ettım herhangı bır sorun yasamadım ancak butun sıstemı birlikte calıştırınca sorun cıkmakta
quote:
Orjinalden alıntı: jorkayef
sorun hubların toplandığı merkez hub'da olması büyük ihtimal. iç networkte bağlantı kurulabilmesi için modeme çıkmak gerekmediği düşünülürse ihtimal kuvvetleniyor. tamam modeme çıkmak gerekmiyor,ama ip modemden alındığı için kyardibinin dediği gibi dhcp ile ilgili bir sorun da olabilir.