Arkadaşlar bu konuda çok fazla bilgim yok ama araştırdığım kadarıyla büyük ekranlarda plazmanın lcd tvlere göre artıları var o yüzden 42" (106 ekran) bir plazma almayı düşünüyorum aklımda olan bir kaç tane model var bunları sizle paylaşıcam sizinde fikirlerinizi bekliyorum hangisini seçsem benim için daha iyi olacaktır bu arada maksimum harcayabileceğim para 4.000 ytl dir
bu arada bana en iyisi 3. olan gibi geldi siz ne dersiniz
Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar hangisini almamı önerirsiniz bu ürünlerden
Ben 2.yle 3.yü beğendim seçim senin ama
2 ile 3 arası bir fark göremedim. Eşdeğer olarak Vatan'da Siemens'in bir modeli var. Daha ucuz. Ayrıca LG 42PC1R (umarım modeli hatalı yazmamışımdır) var. Biraz daha pahalı. Bu arada, eğer ön planda kablo TV ve Digiturk gibi standart yayınlar izlenecek ise plasma daha iyi bir seçenek olacak gerçekten de.
Panasonic 42PV60
evet arkadaşlar genelde digiturk izleyeceğim ara sırada dvd film izlerim o yüzden plazma düşündüm
42PV60 sanırım belirlenen bütçeyi epeyce aşıyor değil mi?
maksimum 4000 ytl ye çıkabiliyorum arasında çok fark var mı panasonicle philips in birde panasonic markasına ben pek güvenemiyoum philips daha iyi gibi geliyor bana
Plasma için Panasonic iyi bir seçim olur.
quote:
Orjinalden alıntı: MadMax84
maksimum 4000 ytl ye çıkabiliyorum arasında çok fark var mı panasonicle philips in birde panasonic markasına ben pek güvenemiyoum philips daha iyi gibi geliyor bana
neden philips daha iyi geliyor kardes?
sony 3 lcd
al ve seyret sinema gibi
memnunum
ben lcd al derim ama plazma seçtiysen de panasonic 42pv60 tan şaşma
philips eskiden beri bu tv işinde var daha önceki televizyonlarımın hepsi ya philips yada sony idi bu yüzden philips e güveniyorum
ama dediğim gibi açıkçası bu işi de fazla bilmediğimden bir danışmak istedim forumu şöyle bir inceledim herkes panasonic hakkında iyimser ve iyi yorumlar yapılmış bu daha da aklımı karıştırdı
yalnız yine bir şeyi tam çözemedim bana önerdiğiniz ürün 1366 x 768p fakat benim baktığım philipste bu oran 1024 x 1080p bu durumdan dolayı 1080p olan daha iyi bir görüntü alırım diye düşünüyorum (yanılıyormuyum bilmiyorum :D )
lcd olayına gelince şu an için lcd tvler bütçemi oldukça aşıyor 42" bir lcd almaya kalksam en az 6000 - 7000 arası para gözden çıkarmam lazım oda mümkün değil
kullanan yada test eden arkadaş varsa şu philipsle panasonic arasında kararsızım kendimi zorlayıp panasonic alabilirim ne dersiniz
42pv60 kullanıcısıyım ve çok memnunum(aynı philipsi almayı düşündüm 1 saat inceledim ve vaz geçtim) . Sonuçta 1 defa alınacak bir mal için ucuza kaçmamak gerekli. Panasonic dünyadaki 3 plazma panel üreticisinden biridir (philips plazma panel üretmez). Ayrıca philipsde 1080p dedil 1080i çözünürlük var. Yorumlarımda dediğim gibi philipsde kontrasta nekadar yüklenirsem yükleneyim istediğim parlaklıkta bi görüntü alamadım, son olarak verdiği görüntü çok leziz gelmedi bana, keskinlik ayarlarıyla oynamak durumu değiştirmedi
anlıyorum ki kafan karışmış bence önce lcd mi plazma mı ona karar ver hangi kriterlere göre seçmen gerektiğini forumlardan bulabilirsin örneğin çok ışık alan bi odada seyredeceksen plazma ekranı çok parlama yapabilir lcd ler için öyle 6000 ytl felan vermene gerek yok 4000- 5000 arası iyi bi lcd alabilirsin eğer 37'' düşünürsen lg 37lc2r 3900 toshiba 37wl66 3300 bunlar da iyi lcd lerdir
quote:
Orjinalden alıntı: bilimadam
anlıyorum ki kafan karışmış bence önce lcd mi plazma mı ona karar ver hangi kriterlere göre seçmen gerektiğini forumlardan bulabilirsin örneğin çok ışık alan bi odada seyredeceksen plazma ekranı çok parlama yapabilir lcd ler için öyle 6000 ytl felan vermene gerek yok 4000- 5000 arası iyi bi lcd alabilirsin eğer 37'' düşünürsen lg 37lc2r 3900 toshiba 37wl66 3300 bunlar da iyi lcd lerdir
+1 ama LG 37lc2r bana göre toshibadan daha iyi bir seçim olacaktır(toshiba çok kumlu, hd yayınlarda bile)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme