Şimdi Ara

büyük fare imleci problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. cpu z i açıyorum bir süre sonra takılmalar başlıyor ve fare imleci (ok) kocaman oluyor. ve pc kilitleniyor. aşağıdaki linkteki topicte disorderpunk hocamın dediği gibi bende de everst ve cpu z te oluyor lütfen yardım edin kardeşlerim. oc tan değil tüm oc ları geri çektim yine oldu. format attım durduk yere yine oldu.

http://forum.donanimhaber.com/m_35341935/tm.htm

• Hocam bu sürücüyle düzelmişti diyeceğim ama onu da yapmışsındır kesin.
  • yok hocam hangi sürücü olduğunu bilmiyorum google dan aratıyorum çıkmıyor. tam olarak ne yazmam gerekiyor google a?
  • Catalyst 10.4 ya da üzeri versiyon sürücü yükleyelim hocam, sen bunu kesin denemişsindir... Bir kaç önceki versiyon sürücünün birinde düzelmişti bu fare imleci dalgası sizde başka bi' durum yoksa...
  • zaten 10.4 kurulu şuanda önceden 10.6 yı kurmuştum da şu sıcaklıklar 4-5 derece daha düşük oluyor 10.4 te muhabbeti bir de ms yüzünden 10.4 e dönmüştüm. 10.4 te oluyormuş maalesef

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=132605

10.6 ya dönüp sonucu buraya yazayım.
  • 10.6 da yemedi arkadaşlar
  • AMD forumunda elemanın biri bios güncelle demiş anakarta, aklıma gelen olasılıkları yazıyorum, sen bilemediysen ben hiç bilemem.
    1. Cpu-Z son çıkan 1.55 mi ? Sistem 64 bit se Cpu-Z' de 64 bitlik sürüm olsun. Başka sürümlerini deneyelim eğer oysa.
    2. Anakartın yonga sürücüsünü yükleyelim. Link
    3. Windows Update deneyelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim dostum ekran kartı driver ından olduğuna emin oldum. driver sweeper la güvenli modda temizledim 10.6 yı. en son mesajımdan bu yana cpu z in sekmeleri arasında dolşıyorum sürekli kapatıp yenidewn açıyorum. sorun yok. ancak 10.2 hotfix denedim o da yemedi. bu adi radeon un yüzünden anakartımdan şüphelendim. bir de ramlaer mi bozuldu dedim ama çok şükür değilmiş. belki windows un yeni güncellemeleri adi radeonun sürücüleri ile çakışıyordur. belki yeni hotfix çıkarırlar.

edit: ekran kartı his hd5970
    os win7 64 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 31 Temmuz 2010; 14:11:47 >
  • Ahh XX' i kaldırdım XX' i kurdum derken sweeper kullanmışsındır sandım hocam. Şimdi Windows' un sürücüsüyle mi çalışıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Ahh XX' i kaldırdım XX' i kurdum derken sweeper kullanmışsındır sandım hocam. Şimdi Windows' un sürücüsüyle mi çalışıyor ?

10.4 kaldrırken de driver sweeper kullandım ve sonra 10.6 kurdum ama yemedi. evet şuanda driver yok 800x600 çözünürlükte mesajları okumak için kaydırma çubuğunu bir sağa bir sola kaydırıyorum ne yapcam ben böyle mi kullancam? adi radeon a

• arkadaşlarım dostlarım yardıma bekliyorum. ooppss hocam, leon-x hocam, hedevilcate hocam, fero01 hocam, riqimaru hocam, sagopa, kolera, silahsız kuvvet, dj mic check, pesimist ayla, ceza, ayben, kadıköy gansta hepinizi bekliyorum.
  • Hocam yedekleme vs derdin yoksa XP kur. Nvidia için win 7 sürücülerinde de saçma sapan problemler mevcut. (ilgili konu)

Bence service pack ile sorunsuz hale gelir ancak Windows 7, diğer microsoft OS'larda olduğu gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Hocam yedekleme vs derdin yoksa XP kur. Nvidia için win 7 sürücülerinde de saçma sapan problemler mevcut. (ilgili konu)

Bence service pack ile sorunsuz hale gelir ancak Windows 7, diğer microsoft OS'larda olduğu gibi...

ah dostum ah xp 64 biti bir halta yaramaz .net famework bile yok doru düzgün uyumlu program da yok. 8GB ram var 32 bit kurmakta istemiyorum. yalnız anlamadığım nokta durup durduk yere oldu. yani sürücü filan değiştirmemiştim. durduk yere neden oldu anlamadım? yalnız bendeki problem farklı biraz: milletin mouse kürsörü büyüyünce çözünürlüğü değiştirdiklerinde düzeliyormuş ve masaüstünde aniden oluyormuş. bende cpu z bir süre çalıştıktan sonra oluyor. ve donuyor tek çözüm reset atmak. ancak diğer arkadaşların problemlerine benzer yanı pyun sırasında çok kısa süreli takılma olması bunu da verdiğim linkte bahsewdilen voltaj sıçramalarına bağlıyorum.

• 800x600 kullanıyorum demişsin de windows'un kendi sürücüsü yüksek çözünürlük kullanmana izin veriyor, oyunlarda da sorun çıkarmıyor. Sürücüye geri dön dediğinde çözülmesi lazım?

Radeonlarda windows sürücüsü yoksa bilemem tabi...
  • yok bende normalde olmuyor cpu z de oluyor. sizce bu dalgalanmalar normal midir? yani gpu usage biraz fazla salınım yapmış gibi ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

yok bende normalde olmuyor cpu z de oluyor. sizce bu dalgalanmalar normal midir? yani gpu usage biraz fazla salınım yapmış gibi ne dersiniz?

Afterburner ve Everest i aynı anda çalıştırın bakalım dalgalanmalar artacakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 31 Temmuz 2010; 22:43:21 >

• Anakartın P55 mi ? Eğer P55 anakartınız varsa bu kanıtlanmış bir çözüm, çünki anakart bios update ile bunun çözümü mevcut. Bu yöntemle aynı sorunu yaşayıp çözen çok.

Ati 9.12hotfix ile birlikte bu problem çözülmüştü. 9.11 ve altındaki driverlar yüklenmediyse gerçekten ilginç.

Driver a güzel bir temizlik, ve aynı zamanda rivatuner afterburner gibi programları da tamamen kaldırın. Yeni driver kurduktan sonra kesinlikle sıcaklık vs ölçen programları kurmayın. Bir süre deneyin.

Birden fazla monitör bağlandığı zamanda cursor büyümesi gözlenmiş 9.12hotfix driverından öncekilerde.

Hala sorun devam ediyorsa windows un kendi mouse cursor seçeneklerinden başka bir set seçin ve uygulayın. Komik gelebilir ama bu da bir çözüm :p

Kolay gelsin.

Verdiğin resme gelince, tipik rivatuner afterburner vs programların çakışması problemi. Çözümü basit, 1 tane program seçip sadece onu kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 31 Temmuz 2010; 23:28:09 >

• evet hocam p55 maximus iii extreme kullanıyorum. ya benim ki bir garip masaüstünde filan hiç sorun yok. sadece oyuna girince çok nadir ve çok kısa süreli olmak üzere ses takılıyor. yani eski winamp ı bile kasan bilgisayarlarda winamp takılıp sesin bir kısmını tekrardan çalardı ya aynı o olar oluyor. 1 kez çok kısa süreli. cpu z veya everst açmazsam masaüstünde filan hiç sorun yok. ya cpu z i açıp bir süre bekleyince oluyor yada 3 kez ardarda açınca 3. de kesin. imleç büyüyor ve makina donuyor. yani sizin cevap yazdığınız fx57 nin haberindeki durumdan biraz farklı. anakart update canımı sıkıyor hocam. şuan işlemci 4GHz ramler 2.2GHz stabil kullanıyorum. anakart bios update yaptıktan sonra bu oc değerlerine ulaşamam diye yapmak istemiyorum açıkçası. bios update dışındakileri bir deneyeyim olmazsa 64 bit vistaya geçeyim diyorum onda problem olmaz inşallah. hassasiyetinize teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

yok bende normalde olmuyor cpu z de oluyor. sizce bu dalgalanmalar normal midir? yani gpu usage biraz fazla salınım yapmış gibi ne dersiniz?

Afterburner ve Everest i aynı anda çalıştırın bakalım dalgalanmalar artacakmı?

hocam gece nöbetim var. o yüzden sabah devam edicem inşallah teşekkür ederim.

• Dostum ne oldu sonuç, bitirelim şu işi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.