Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bi süre sonra alışıyor insan hocam bu konuda yazarın bi sözü var "Bütün karakterlerin yarım hikayesini anlatmaktansa, karakterlerin yarısının bütün hikayesini anlatmak olduğunu hissettim ve bu yolda yürümeyi tercih ettim.
  • Hey gidi hey, Kitaplara 2012 sonbaharında başlamıştım, 2012 Kasım'da 4. kitabı okudum. 2013 Temmuz ayındada son kitabı okudum, o zaman 2014 sonu yada 2015 başı gibi 6. kitap çıkar deniyordu. Neredeyse 3 yıl oldu hikayeyi ana hatları dışında unuttum. Baştan başlasam gene unutucam. Dizi kitabı geçtiği için diziyide çok izlemek istemiyorum artık spoiler vereceği için hikayeden.

Lanet şişko paraya sattı mis gibi seriyi.
  • ultralisan kullanıcısına yanıt
    Güldürdün hocam . Bence yazar paraya satmamıştır seriyi çünkü normalde de maddi durumu gayet iyiymiş ailesi de zenginmiş, bide adam yaşlı ne yapsın o kadar parayı diye düşünüyorum ben. GRRM nin ortalama kitap çıkarma süresi ise 5 yıldır hocam bunu da göz ününde bulundurmak gerekir.
  • ultralisan kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen sattığını düşünmüyorum. Daha önce de yazdım bunu ama bu balon çok dönüyor internette. GRRM para için seriyi sattı diye. Ancak adamın paraya ihtiyacı yok. Zaten varlıklı biri ve iyi bir yazar. Tek kitabı ASOIAF değil. Ayrıca yaşlı biri. Zamanının azaldığını biliyor ve para için kitabı geç çıkarmayı düşünmüyordur. Kitabı bitirmeye çalışıyordur diye düşünüyorum.
    Ayrıca zaten çok titiz olduğu biliniyor. Bazen bitirdiği kitabın yarısını yeniden yazdığı oluyormuş. Aklına bir şey geliyor, onu değiştiriyor. Sonra ona bağlı olarak çoğu karakterin hikayesini değiştiriyor.

Ki şöyle bir şey de var. Kitap okurları kitabı okuyacak zaten. Ayrıca diziyi de izleyecek. Çünkü dizi de güzel. Ancak dizi izleyenler belki meraktan okuyordu kitapları. Dizi kitaptan önce final yaparsa hiçbiri okumaz kitapları. Yani dizi kaç para verir böyle bir durumda bilmiyorum ama kitap satışından çok zarar eder. Ayrıca dizi bittikten sonra kitapları çıkarırsa ve kitapların hazır olduğu ortaya çıkarsa çok büyük itibar kaybı yaşar.

Benim tahminim hala oyalandığı. Bir türlü bitiremedi kitapları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• by-ko kullanıcısına yanıt
    Zamanında dizi için teklif geldiğinde, dizi kitaptan önce bitecek şeklinde bir anlaşma sözleşme olabilir.

İlk kitap 93 yılında çıkmış sanırım, 23 yıldır bu seriyi kitaplardan okuyan adama ağır küfürdür bu yaptığı. Şimdi o adam neden sonunu diziden öğreniyor? diziyi izlemese bile sağdan soldan görecek, duyacak.
  • Şu son olarak matematikçilerin araştırması da var ya, iddia ediyorum arkadaşlar Martin, Tyrion'ı öldürecek, demedi demeyin. Editlersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan

Zamanında dizi için teklif geldiğinde, dizi kitaptan önce bitecek şeklinde bir anlaşma sözleşme olabilir.

İlk kitap 93 yılında çıkmış sanırım, 23 yıldır bu seriyi kitaplardan okuyan adama ağır küfürdür bu yaptığı. Şimdi o adam neden sonunu diziden öğreniyor? diziyi izlemese bile sağdan soldan görecek, duyacak.

Diziyle kitabın sonları farklı olur zaten, yazar blogunda kendisinin öldürmeyeceği,yaşayan karakterlerin dizide öldüğünü söylemişti.

Ve ilk kitap 97'de çıktı
  • Dizinin bu sezonunun da bizim bildiğimiz şeylerden oluşacağını düşünüyorum çoğunlukla.
    Asıl sezon sonunda öylece kalırız gibi geliyor hiç bir tahminimiz olmadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janejonce

Dizinin bu sezonunun da bizim bildiğimiz şeylerden oluşacağını düşünüyorum çoğunlukla.
    Asıl sezon sonunda öylece kalırız gibi geliyor hiç bir tahminimiz olmadan.

Bu sezon tamamen bağımsızlar sadece kitapta işlenmemiş son kısımları (4. kitap Nehir Toprakları ve Demir Adalar sahneleri) işleyecekler. Kalan diğer her konu bağımsız.
  • Nerede kaldı kitap? Yok mu bir haber? :D

• 4.kitap bitti.

Brienne bölümleri dışında hiç sıkılmadım. Tyrion,Dany,Bran,Arya ve Jon (çok az),Davos yok diye önyargıyla başlamıştım ama beklediğimden çok daha iyiydi.

Kitabın en iyi kısımları Dorne ve Demir Adalar'da yaşanan olaylardı.Dorne'da ki bölümler çok sürükleyiciydi.Dorne'da ki son bölümü okuduktan sonra (Kuledeki Prenses) 2 dk kendime gelemedim.Doran Martell zeki bir adam olduğunu tekrar gösterdi.

Demir Adalar daha da sürükleyiciydi.
    Özellikle Kral Şurası'nın olduğu kısım çok iyiydi.

Bir yandan Victarion Dany'yi tavlamaya çalışıcak diğer yandan Quentyn Dany'nin yanına gidecek

Brienne bölümlerinin sıkıcı olmasının sebebi ise;
    Sansa'yı araması ama bizim aynı zamanda Sansa'nın da olduğu bölümleri okumamız ve haliyle sansa'nın nerede olduğunu bilmemiz. Boşa çırpındığını biliyorduk yani Brienne'nin.

Yalnız genel olarak 4 kitapla ilgili Petry Baelish hakkında sorum var;

Neden Jon Arynn'i öldürdü ? Taht için mi ? Catelyn için mi ? (ölmeden önce) Yoksa başka sebebi mi var ? Aslında sürekli taht için planlar yapıyor ama Catelyn'i de sevdiğini söylüyor.

Birde bu Bran kuleden düştükten sonra yatağında öldürmeye çalışanda mı Petry'dı ?

Benim anladığım kadarıyla;

Jon'u öldürdü, Robert Ned'e el olmayı teklif edicekti. Aynı zamanda Lysa Cat'e mektup yazıp kocasını Lannister'lerin öldürdüğünü söyledi.Bunun üzerine Ned olayı araştıracaktı, aynı zamanda Petry Bran'i öldürtmeye çalıştı (lannister'lere ait olan hançerle). Böylece Lannister ile Stark'lar arasında savaş çıkacaktı. İsyanlar başlıcaktı.

Doğru anlamış mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 20 Nisan 2016; 14:34:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

4.kitap bitti.

Brienne bölümleri dışında hiç sıkılmadım. Tyrion,Dany,Bran,Arya ve Jon (çok az),Davos yok diye önyargıyla başlamıştım ama beklediğimden çok daha iyiydi.

Kitabın en iyi kısımları Dorne ve Demir Adalar'da yaşanan olaylardı.Dorne'da ki bölümler çok sürükleyiciydi.Dorne'da ki son bölümü okuduktan sonra (Kuledeki Prenses) 2 dk kendime gelemedim.Doran Martell zeki bir adam olduğunu tekrar gösterdi.

Bir yandan Victarion Dany'yi tavlamaya çalışıcak diğer yandan Quentyn Dany'nin yanına gidecek

Sansa'yı araması ama bizim aynı zamanda Sansa'nın da olduğu bölümleri okumamız ve haliyle sansa'nın nerede olduğunu bilmemiz. Boşa çırpındığını biliyorduk yani Brienne'nin.

Neden Jon Arynn'i öldürdü ? Taht için mi ? Catelyn için mi ? (ölmeden önce) Yoksa başka sebebi mi var ? Aslında sürekli taht için planlar yapıyor ama Catelyn'i de sevdiğini söylüyor.

Birde bu Bran kuleden düştükten sonra yatağında öldürmeye çalışanda mı Petry'dı ?

Jon'u öldürdü, Robert Ned'e el olmayı teklif edicekti. Aynı zamanda Lysa Cat'e mektup yazıp kocasını Lannister'lerin öldürdüğünü söyledi.Bunun üzerine Ned olayı araştıracaktı, aynı zamanda Petry Bran'i öldürtmeye çalıştı (lannister'lere ait olan hançerle). Böylece Lannister ile Stark'lar arasında savaş çıkacaktı. İsyanlar başlıcaktı.

Doğru anlamış mıyım ?

Hançer olayına girmeyeyim diğer kitapta ortaya çıkacak. Ama imkanı yok tahmin edemezsin.

Serçeparmak güç için yaptı her şeyi. Yaptığı hamlelerle çok küçük bir toprağın ve keçilerin lorduyken 7 krallığın en güçlü lordlarından biri oldu.
    Catelyni elde etmek istiyor muydu cevap veremem. Ama onu elinden aldıkları için starklardan nefret ettiğini söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

4.kitap bitti.

Doğru anlamış mıyım ?

Hançer olayına girmeyeyim diğer kitapta ortaya çıkacak. Ama imkanı yok tahmin edemezsin.

Serçeparmak güç için yaptı her şeyi. Yaptığı hamlelerle çok küçük bir toprağın ve keçilerin lorduyken 7 krallığın en güçlü lordlarından biri oldu.
    Catelyni elde etmek istiyor muydu cevap veremem. Ama onu elinden aldıkları için starklardan nefret ettiğini söyleyebilirim.

Eyvallah hocam sağolun. Böyle söyleyince şimdi merak etmeye başladım

Şimdi başlıyım en iyisi 5.kitaba

• Çıkar artık şu kitabı be adam.

• George amca hala kitabı çıkaramadı dizi bile 6.sezona başladı birader ölmeden çıkart şu iki kitabınıda...

• Martin bir tane daha Arianne POV'u yayınladı.

Aegon almış Fırtına Burnu'nu. Gerçek kral geliyor.

• Şişko arada bir konferansda iki gram kitabı okuyor sonra devam sessizliğe.
  • Öküzün teki bu george. 20 yılda bir seriyi bitiremedi. Ne okuduğumu unuttum son kitapta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 14 Mayıs 2016; 13:29:00 >
  • Madem seriyi bitirmeyecektin zamanında, dizi çekilmesi için kitap haklarını neden satarsın ki HBO'ya? Dizinin finalini izledikten sonra kitapların ne yazık ki pek bir tadı kalmayacak.

• dizinin hiçbir bölümünü izlemedim kitaplarını da okumadım olay ne kim ne hiçbir şey bilmiyorum yani.kitaplarını alıp okumak istiyorum ama kalan kitapları bekliyorum doğrusu.yani seri bitsin öyle başlayayım diyorum tarzım o çünkü hani bir şey olur kitap çıkmaz yarım kalmasın diye.ama ses seda yok kitaplardan.sizce ne yapmalıyım ?

• 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.