İyi akşamlar. İkinci el Siemens nofrost bi dolap aldım soğutma sıkıntı yok ama motor hep dırrr diye çalışıyor hiç elektriği kesip stop etmiyor. Bugün biraz dinledim içindeki fan duruyor onda sıkıntı yok az bekleyip tekrar çalışıyor. Rezistansta da sıkıntı yok fan durunca rezistansı ısıtıyor. Tek sorun motor neden hep çalışıyor. Normal bi dolapta motor 15 20 dk yarım saat basar sonra stop eder. Buzdolabı baya kurcaladım ama birşey bulamadım. Üstte elektronik kartı var altta da çevirme ısı ayarlı. Öyle fazla çalışıp gereğinden fazla dondurma filan da yapmıyor. Niye durmuyor anlamadım. Günde 2 3 kw elektrik yiyor bazen ölçüyorum elektrik sayacını. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Buzdolabı motoru hiç durmuyor?
-
-
Eğer dolabınız inverter motorlu ise durmaması normaldir. Buzdolabı, klima kompresörleri en çok elektriği dur kalk yaptıkları esnada harcar. Bu yüzden hiç durmayan, soğutma ihtiyacına göre en düşük ve yüksek çalışma konuma otomatik geçen inverter kompresörler geliştirilmiştir. Yeni tip buzdolabı, klima v.b. cihazlarda inverter motor kullanılır. Eğer kompresör inverter değilse dolabınızda ısı kaybı çok fazladır. Yada soğutma gazı eksilmiş olabilir. Siz önce dolabınızın modelini internette aratıp yada servise sorarak motoru inverter mı değil mi onu öğrenin
-
Gazı eksilmiştir ya da kılcal tıkanmış olabilir. Motor yanmadan bir baktırın bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yorumunuzu okudum da
bende Arçelik 574560 EB modeli var
bu da öyle sürekli çalışıyor
çalışma prensibi 15-20 dakika çalışıyor
5 dakika dinleniyor tekrar çalışıyor durmak yok düzen hep böyle
serviste danıştığım bi kaç kişide normal dedi
derece 8 -18 ayarlı
ölçtüğümde içerisi de 5.6 derece de görünüyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim beko günlük 2,5-3kw elektrik harcıyordu yaz aylarında.Bu ölçümü wattmetre ile yapıyordum.Sonra manuel ısı ayar potunu çıkardım,iki tane soket geliyor buna.Soketin biri çıkmış gibi birşey olmuş.Soketi sıcak silikonla yerine yapıştırdım,montajını yaptım.2-3 gün boyunca test ettiğimde günlük tüketim 1,3kw civarına düşmüştü.
Buzdolabınıza wattmetre bağlayıp günlük sarfiyatı kontrol edin.Günlük 2,5-3kw görüyorsa sıkıntı vardır.
Buzdolabının sürekli çalışmasını etkileyen parçalardan biride ntc ısı sensörüdür.İç ortam sıcaklığını ölçerek elektronik karta komut gönderiyor.Ntc bozulduysa yanlış ölçer ve kompresörü devamlı çalıştırır.
-
4 senelik dolap aldığımdan beri böyle çalışıyor
ölçme imkanım olursa denerim
içini ölçtüğümde 5.8 falan çıkmıştı
Fatıra döneminde yazında 4-5 gün evde kaldık 90 liralık fatura geldi
Arada çat çat ses geliyordu şimdi yapmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selam no frost buz dolabı yarım saat 45 dakka calısır en ıyı ayar 3 numara yazın ben 2 de kullanıyom yeterli.. fazlası kasar. dolab uzun calısır.. dolab hıc durmaz ıse hıc ama termık ve role sınden olur stop etmez oda dolabın arkasında motorun da 3 gırıslı pırızlı yere takılı kutu gıbı bırseyın ıcınde.. termık role takım hepsı bır olarak tek parcada olur kımısınde 2 parcalı olur yapboz gıbı.. komle degıstırın kafanız ağımasın.. o ıse yaramassa ondan olur genelde dolabın ıxınde numara var cevrılen dugme 1 den 5 max yazan yuvarlak o ıcınde elektoronık kart arızalıdır ama o bozulmaz kolay kolay dedımı yapınca dolaba 5 6 saat ızın verın bır gun yada sogusun 1 gun yada dugmeyı cevırınce assa alıp stop edıcektır sarıza gıderılmıs olcaktır ıstedıgınız ayarda alabılıraınız artık.. BIRDE SENSOR OLAYINA DIKKAT GENELDE DOLABIN BUZLUKTA 2 SENSOR OLUR MODELE GORE DEGISEBILIR.. BIRI SOGUK KONTROL EDER DIYERI REZISTAN SOGUKLUGUNU BUNLARI TAKIP YERLESTIRIKEN IZGARANIN ENUSTUNE ORTA YERE KOYUP CIRTLAYINIZ NE SOGUK BORUYA DEGSIN NEDE SICAK REZISTANSA DEGSIN PETEKLERIN USTUNDE DURSUN SICAK SOGUK ORDAN ALGILASIN YOKSA DEDIM YERLERIN USTUNE TAKILIRSA KAFASI KARISIR SOGUTURKEN RESIZTANS SICAK VERIRSE SENSORDE USTUNDE OLURSA DOLAB SOGUMUYOR MANISANA GELIR UZUN CALISIR BUZLANMA VESAYRI OLUR KANALLAR BUZ OLUR TIKANIR. ISLERI KARISIR HEPSI BU KADAR BY...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X