Şimdi Ara

Buzlu/Sert karlı yolda araba kullanmak[Gittim-Geldim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim Allah'ın izni ile gidip geldim sağ sağlim.

Yarın öğleden sonra işim dolayısı ile biryere gidecem ama yol hep yokuş,viraj ve kar yaklaşık 5-6 santim tutmuş ve buzlamış yani sertleşmiş.
    Şantiyeye benim gitmem gerekiyor o yoldan,sizlere sorum nelere dikkat etmem gerekiyor ? Yanıma ne alayım(kum zincir vs. Gerekli mi)

Edit:Araçta kar lastiği takılı araba e250 4 çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 17 Aralık 2016; 19:56:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yol tamamen kar kaplı bir yolsa yolun başında zincirleri tak öyle git, zaten şantiye dediğine göre temiz bir yola denk gelmen pek mümkün değil gibi

yani lastiğinin kışlık veya yazlık olması çok da mühim değil, zincir yerine palet de takabilirsin varsa, bir de zincir takılıyken mümkün olduğunca yavaş sür
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Şantiye dediğim 2 tane ev yapıyorum onlar. Yollar asfalt ve yolu düzenli olarak makinrler açıp tuzluyordu. Aşırı yağıştan dolayı buz tutmuş açmamışlar herhalde tam bilgim yok. Geçen hafta gittiğimde de kar yağıyordu ama tertemizdi yollar.

Zincir almak şart oldu anlaşılan. Asr esp vs. Açık olsa mı iyi kapalı olursa mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Augsburg

Şantiye dediğim 2 tane ev yapıyorum onlar. Yollar asfalt ve yolu düzenli olarak makinrler açıp tuzluyordu. Aşırı yağıştan dolayı buz tutmuş açmamışlar herhalde tam bilgim yok. Geçen hafta gittiğimde de kar yağıyordu ama tertemizdi yollar.

Zincir almak şart oldu anlaşılan. Asr esp vs. Açık olsa mı iyi kapalı olursa mı ?

patinaja çok kalırsan ve asr açık olursa, bu şekilde de aracı zorlarsan baskı balatayı yersin, diğer türlü bu sistemlerin açık olması her zaman daha iyi
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Anladım. Zaten nerden kapandığını bile bilmiyorum :) Devirsiz kullanın diyorlar ama aracımda vites kolu yok. Direksiyon arkasındaki kulakçıklar da tam anlamıyla yönetimi bana vermiyor.
    Ek olarak araba 4 tekerden çekişli olduğu için rahattım biraz ama buz olayı beni çekindirdi.

• quote:

Yarın öğleden sonra işim dolayısı ile biryere gidecem ama yol hep yokuş,viraj ve kar yaklaşık 5-6 samtim tutmuş ve buzlamış yani sertleşmiş.
    Şantiyeye benim gitmem gerekiyor o yoldan,sizlere sorum nelere dikkat etmem gerekiyor ? Yanıma ne alayım(kum zincir vs. Gerekli mi)

Allahını kitabını seviyosan kar lastiği takmadan çıkma. İstediğin şekilde sür arabayı araç kızaklamaya başlarsa ne yaparsan yap nafile.
    Kendi canını düşünmüyorsan millete zarar verme yeter.
    Bide
    Bide frene sakın ani müdahelede bulunma okşayarak bas. Ona göre takip mesafeni ayarla.
    Düşük devirde seyret. Asr yi kapat. Esp önemli.
    Dört çeker kullandığın için bi adım öndesin ama kar lastiği yoksa naylon poşet gibi olur o lastikler haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 15 Aralık 2016; 19:04:06 >

• Scorpion28 kullanıcısına yanıt
    Kar lastiği mevcut zaten arabada. Onun dışında başka birşeye gerek var mı diye açtım konuyu :) Gerçi bilgi vermemişim yukarda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kış lastiği takılı, 4 çeker araçla fazla strese gerek yok. Ani gaz, fren ve direksiyon hareketi yapmadan sakin bir sürüş yapın yeter.

• uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için :) Ben yine ne olur ne olmaz zincir de takayım karlı yola girince.

• Tam otomatik arabada baskı balata olmaz zaten.
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    7 g tronic ler tam otomatik mi ? Ben tam olarak tam otomatik yarı otomatik kavramlarını bilmiyorum da.
    Sürerken az gaz vererek süreyim başka yapacak birşey de yok anladığım kadarı ile. Rampada virajlar var dönerken inşallah kaymaz oraları atlattım mı gerisi rahat zaten.

• Doğu bölgesi ise:Muş,Ağırı,elazığ gibi takman gerekli.
  • Marmara bölgesi hocam. Yani çok kasmaya gerek yok kar lastiği yeterli mi diyorsunuz ? Yol kenarlarında 30 santim civarı kar var.

• A B Cla da kullanılan 7g-dct çift kavrama
    C E S de kullanılan 7g-tronic tam otomatiktir.
    Arabada kar modu yok mu acaba kullanma kılavuzuna falan baksanız.
    Patinaj çekip kalkmazsa 2 de kalkmayı deneyebilirsiniz ama benzinli zaten tork dizel kadar olmadığı için rahat kalkacaktır.

• Bende şunu ekleyim zincir yerine kar paleti kullanırsanız çok daha rahat olur. Takması çıkarması çok kolay ve aynı ise yarıyor.
  • quote:

Anladım. Zaten nerden kapandığını bile bilmiyorum :) Devirsiz kullanın diyorlar ama aracımda vites kolu yok. Direksiyon arkasındaki kulakçıklar da tam anlamıyla yönetimi bana vermiyor.
    Ek olarak araba 4 tekerden çekişli olduğu için rahattım biraz ama buz olayı beni çekindirdi.

anti patinaj devreye girince araba yürümüyor bazen, direksiyondan menüde aşağılarda esp var hiç yürüyemediğiniz zamanlarda kapatırsanız araç yürür
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Araç 2.2 dizel,benzinli değil. Kar modu göremedim kitapçıkları yok bende aracın önceki sahibi kaybetmiş. E ve s yazan bir buton var ortada kol dayamanın önünde. Başka bir buton göremedim :)
    Neyse allaha emanet çıkacaz yola inşallah birşey olmaz belki şansıma yolu açarlar yada buz erimeye başlar yarına kadar :)

• darkboyy D kullanıcısına yanıt
    Anladım,audi ve bmw lerde genelde buton oluyordu mercedes biraz daha farklı bir sistem yapmış anlaşılan :) Teşekkür ettim bilgi için.

• Efective kullanıcısına yanıt
    Oto aksesuarcılarda mevcut mudur acaba ? Zincire göre daha mı iyi gider onu kullanırsam ?

• Mevcuttur. Ben internetten aldım daha kullanmadım fakat kullananlar zincire göre çok daha kullanışlı olduğunu ve bir farkı olmadığını söylüyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.