Şimdi Ara

by@li - Stereo ve Sinema Sistemi - (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
7
Favori
21.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kanımca üstünde durulmalı. Sen bu aralar stereo ve plak işlerine fazla daldığın için sorun etmemişsin ama benim buralardan tanıdığım ali bu işin kökenine de inerdi.
    sıcaklar çok fena gerçekten. Daha önce de onkyo başlığında bahsetmiştim benim de avr özellikle acc. Stereo amfi ile birlikte kullanmaya başladığımdan beri çok ısınmaya başladı. Geçen gün filim izlerken baktım avr de iki fan var ama hiç devreye girmemişti o kadar ısınmaya rağmen.
    şu vodoo ürünleri ilginç gerçekten ali. Test kiti altandan sonra kime gidecek?
    Ben de denemek görmek hoşuma giderse almak isterim.
    Ama bu haftadan itibaren sisteme pek eğilemiyeceğim bayrama kadar.
    Aq cv8 alıp deneyebilirsem ne ala.
    fuatla görüştük geçen gün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar filtre olayı iyi fikir.
    ben şuna çok benzetiyorum. ne dersiniz?
    http://www.bright-use-x5.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

ısınma ve kilitlenme sorunları ilginç.
    kanımca üstünde durulmalı. Sen bu aralar stereo ve plak işlerine fazla daldığın için sorun etmemişsin ama benim buralardan tanıdığım ali bu işin kökenine de inerdi.
    sıcaklar çok fena gerçekten. Daha önce de onkyo başlığında bahsetmiştim benim de avr özellikle acc. Stereo amfi ile birlikte kullanmaya başladığımdan beri çok ısınmaya başladı. Geçen gün filim izlerken baktım avr de iki fan var ama hiç devreye girmemişti o kadar ısınmaya rağmen.
    şu vodoo ürünleri ilginç gerçekten ali. Test kiti altandan sonra kime gidecek?
    Ben de denemek görmek hoşuma giderse almak isterim.
    Ama bu haftadan itibaren sisteme pek eğilemiyeceğim bayrama kadar.
    Aq cv8 alıp deneyebilirsem ne ala.
    fuatla görüştük geçen gün

Havalar serinlemeye başladığında da aynı durum devam ederse çaresine bakarız. Çalıştırınca çok ısınıyor. Sürekli kullananlar ve tavanda kapalı alanda kullananlar bence dikkat etmeli. Arada bir kontrol etsinler bence. Fan tarafı çok ısınıyor.

Test kiti için sırada bekleyenler olabilir. Sahibiyle irtibata geçebilirsin. Kim alacak tam olarak bilmiyorum. Bayrama kadar test edemeyeceksen şuanda almanın anlamı yok. Bayramdan sonra alsan daha iyi olur. Hem tatilde rahatlıkla test edersin. Hoşuna giderse alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

arkadaşlar filtre olayı iyi fikir.
    ben şuna çok benzetiyorum. ne dersiniz?
    http://www.bright-use-x5.com/

Filtre olayı iyi fikir deyip altınada başka bir ürün koymuşsun Cantan, burada bir dalga mı söz konusu ne? Anlamadım açıklık getirir misin?
  • Est. dalga sözkonusu olabilir mi? ben sadece tasarruf yapmadığına inandığım bir cihazın (sakın ola almayın!!!)'da fişe takılıp kullanılmasıyla
    p.f.l filtereninde sadece fişe takılarak kullanılmasını benzettim.
    bu tasarruf cihazının içinde devrelerde filtre gereken yerlere takılı olan1nF, 0,47uF-250VAC değerlerde kon.dör takılıdır. tam mucize işler yapıyor siteye bakınca. elektrik tasarrufu niyetine hikaye normalde, aman ha. (yüksek harmonik dalgalar ve/veya bir amplinin tedir alınmazsa 20.000Hz. den yüksek frekansları çekip C sınıfı ampli gibi çalışmasını engellemek için kapasitor kullanılır. )
    amaaa
    lütfen dikkat

şebeke filtrasyonu ve fişe direk takılmasıyla p.f.l filtreyi benzettim sadece. iç yapısı nedir bilmiyorum. bilmeden görüş belirtmiyorum. bu cihazı bizlere tanıtırlarsa sevinirim sevgili @by@ali .

kusur ettiysem özür dilerim.
  • quote:

Est. dalga sözkonusu olabilir mi? ben sadece tasarruf yapmadığına inandığım bir cihazın (sakın ola almayın!!!)'da fişe takılıp kullanılmasıyla
    p.f.l filtereninde sadece fişe takılarak kullanılmasını benzettim.
    bu tasarruf cihazının içinde devrelerde filtre gereken yerlere takılı olan1nF, 0,47uF-250VAC değerlerde kon.dör takılıdır. tam mucize işler yapıyor siteye bakınca. elektrik tasarrufu niyetine hikaye normalde, aman ha. (yüksek harmonik dalgalar ve/veya bir amplinin tedir alınmazsa 20.000Hz. den yüksek frekansları çekip C sınıfı ampli gibi çalışmasını engellemek için kapasitor kullanılır. )
    amaaa
    lütfen dikkat

şebeke filtrasyonu ve fişe direk takılmasıyla p.f.l filtreyi benzettim sadece. iç yapısı nedir bilmiyorum. bilmeden görüş belirtmiyorum. bu cihazı bizlere tanıtırlarsa sevinirim sevgili @by@ali .

kusur ettiysem özür dilerim.

Linkini verdiğiniz cihazın hiç bir işe yaramadığını biliyorum. Hatta öyle bir cihazın işe yarayıp yaramadığı ile ilgili soru sormak ve bilgilendirmek amacıyla konu açmıştım. Belki hatırlayan vardır.

Öyle bir linki altına yapıştırınca olumsuz düşündüm. Bak bu linkteki ürün bir işe yaramıyor, PLF de öyle dermişsiniz gibi algıladım. Afedersiniz esas yanlış bir laf ettimse ben sizden özür dilerim.

• est. @by@ali,
    bahsettiğin topiği biliyorum. hatta sizin açtığınızı hatırlasaydım onuda eklerdim yazıma.
  • quote:

est. @by@ali,
    bahsettiğin topiği biliyorum. hatta sizin açtığınızı hatırlasaydım onuda eklerdim yazıma.

• Bende NAS icin kullandigim 750'lik bir apc ups vardi, simdi bir tane de 2200'luk aldim. 750'i iptal edip tum sisteme 2200'luk ups'i bagladim.

Benim sistemimde ses'e negatif etkisi olmadi.

Boyle birsey koruma amacli dusunulebilir gibi gozukuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

.... Çalıştırınca çok ısınıyor. Sürekli kullananlar ve tavanda kapalı alanda kullananlar bence dikkat etmeli. Arada bir kontrol etsinler bence. Fan tarafı çok ısınıyor.

gün aşırı bazen her gün akşamları iki film arka arkaya izlediğim oluyor,tw9000 de herhangi bir kilitlenme yada kapanma yaşamadım.(evde klima yok)
    Bir de bu modeller eski yada günümüz bazı modelleri gibi fan kısmı arkada değil önü açık olduğu sürece sıkıntı olmaması lazım çünkü soldan alıp sağ taraftan havayı veriyor.
    Bir tek 3D film izlerken Oppo nun kumandasının kullanımında bazen zorlanıyorum onun sebebi de 3D gözlüklerin projeksiyonla IR ile haberleşmesi, doğal olarak
    IR ile çalışan kumandalar bazen çakışabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Bende NAS icin kullandigim 750'lik bir apc ups vardi, simdi bir tane de 2200'luk aldim. 750'i iptal edip tum sisteme 2200'luk ups'i bagladim.

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=sua2200i

Şükrü bey çok düşündüm ve hala düşünüyorum ama net bir karar verebilmiş değilmi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Bende NAS icin kullandigim 750'lik bir apc ups vardi, simdi bir tane de 2200'luk aldim. 750'i iptal edip tum sisteme 2200'luk ups'i bagladim.

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=sua2200i

Şükrü bey çok düşündüm ve hala düşünüyorum ama net bir karar verebilmiş değilmi.

Ani bir voltaj inip cikmasi karar vermenizi hizlandirabilir, (bakiniz benim tecrubem) ,

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

.... Çalıştırınca çok ısınıyor. Sürekli kullananlar ve tavanda kapalı alanda kullananlar bence dikkat etmeli. Arada bir kontrol etsinler bence. Fan tarafı çok ısınıyor.

gün aşırı bazen her gün akşamları iki film arka arkaya izlediğim oluyor,tw9000 de herhangi bir kilitlenme yada kapanma yaşamadım.(evde klima yok)
    Bir de bu modeller eski yada günümüz bazı modelleri gibi fan kısmı arkada değil önü açık olduğu sürece sıkıntı olmaması lazım çünkü soldan alıp sağ taraftan havayı veriyor.
    Bir tek 3D film izlerken Oppo nun kumandasının kullanımında bazen zorlanıyorum onun sebebi de 3D gözlüklerin projeksiyonla IR ile haberleşmesi, doğal olarak

Serdar temiz havayı içeri alan tarafta sorun yokta çıkış tarafı çok ısınıyor. Senin evde raylı camları açınca dışarıdan gelen hava tam projektöre çarpıyor bence onun etkisi büyük.

Benim evde pencereyi açınca bile projektöre gram dahi dışarıdan gelen serin hava gelmiyor. Gündüz pencereleri kapatıp ışık geçirmez perdeleri indirince sıcaktan içerisi dehşet bir hal alıyor. Biz bile bunalırken epsonu hiç düşünemiyorum bile.

Epsonu rahatlatmak için belki mini bir vantilatör koyup serinletirim diye düşünüyorum. Of yaa hep masraf hep masraf.

Kumandanın 3D'de cevap vermemesi yada geç cevap vermesi normal bütün oppolarda aynı. Dediğin gibi frekans çakışması oluyor.

• quote:

quote:

quote:

Serdar temiz havayı içeri alan tarafta sorun yokta çıkış tarafı çok ısınıyor. Senin evde raylı camları açınca dışarıdan gelen hava tam projektöre çarpıyor bence onun etkisi büyük.

Benim evde pencereyi açınca bile projektöre gram dahi dışarıdan gelen serin hava gelmiyor. Gündüz pencereleri kapatıp ışık geçirmez perdeleri indirince sıcaktan içerisi dehşet bir hal alıyor. Biz bile bunalırken epsonu hiç düşünemiyorum bile.

Epsonu rahatlatmak için belki mini bir vantilatör koyup serinletirim diye düşünüyorum. Of yaa hep masraf hep masraf.

Kumandanın 3D'de cevap vermemesi yada geç cevap vermesi normal bütün oppolarda aynı. Dediğin gibi frekans çakışması oluyor.

Ali abi benim oda 3 mt 5.5 mt bir ısınıyor aklın durur yazın izlemek mümkün değil gece bile çünkü pencerenin oldugu duvarda perde perdeyi açınca pencere mecburnkapaniyor içeri hava gelmiyor birde epson soba gibi ısı üretin ce var anla durumu . Klima takmak lazım dış cephede mantolama var diye bulasmiyorum durum böyle oluncaya 3 aylık yaz sinema keyfimazaliyor kısın 2 film 3'filmmhatta tv bile projeksiyona alışmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 31 Temmuz 2012; 11:39:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu seviyedeki bir sistemin odasına klima şart artık hem daha sessiz ve serin bir ortamda müzik/film daha güzel olur
  • Yaz ya ne yapacaksiniz eve kapanip film izleyip. Cikin disarlarda dolasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Yaz ya ne yapacaksiniz eve kapanip film izleyip. Cikin disarlarda dolasin

Altan'cım sahura kadar vakit geçmiyor dolaş dolaş nereye kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

quote:

Ali abi benim oda 3 mt 5.5 mt bir ısınıyor aklın durur yazın izlemek mümkün değil gece bile çünkü pencerenin oldugu duvarda perde perdeyi açınca pencere mecburnkapaniyor içeri hava gelmiyor birde epson soba gibi ısı üretin ce var anla durumu . Klima takmak lazım dış cephede mantolama var diye bulasmiyorum durum böyle oluncaya 3 aylık yaz sinema keyfimazaliyor kısın 2 film 3'filmmhatta tv bile projeksiyona alışmıştım

Aynen öyle Eray, benim evde de projektör güneşin direkt olarak temas halinde olduğu duvarda. mantolama var ama bu sıcakta manto değil kürk giydirsen ne fayda. Yine sıcaktan ölüyorum içeride.

Benim salon yaklaşık 40-50 m2 civarında, pencere açtığımda ise havada uçuşan tozlar doluyor içeriye gıcık oluyorum, açmasam yanıyorum.

Kilitlenme sorunu epsona giden hdmi kabloyu oppodan çıkartıp direkt olarak sp32 ye bağlayınca oluşmaya başladı. sp32 kapanıp açılınca genelde epson kilitleniyor hıımmmmmmmm şimdi mesele anlaşıldı yaaa :)

Akşam eve gidince önce epsonun filtresini kontrol edicem sonrada hdmi bağlantısını eski haline geri alıcam. sanıyorum kilitlenme sorunu düzelecektir. Hay Allah aklıma şimdi geldi.

SertaçS,

Ev benim olsa bir sn bile düşünmem klima almayı. Seneye kendi evime taşınacağım için (inşallah) kiralık eve masrafa değmez. Eve taşınmadan önce (kiralama aşamasında) klima vardı ancak ev sahibinin hanımı usta getirip bir gecede klimayı söktürüp götürünce böyle kalakaldım. Kiralamış bulunduk cayamadıkta kışın ortasıydı zaten.

Altan, biz senin gibi sosyetenin göbeğinde oturmuyoruz canım Beylikdüzünde nereyi gezicen her yer bomboş devasa büyüklükte cadde ve sokaklarla dolu. Hep birbirinin aynı yerler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

quote:

Aynen öyle Eray, benim evde de projektör güneşin direkt olarak temas halinde olduğu duvarda. mantolama var ama bu sıcakta manto değil kürk giydirsen ne fayda. Yine sıcaktan ölüyorum içeride.

Benim salon yaklaşık 40-50 m2 civarında, pencere açtığımda ise havada uçuşan tozlar doluyor içeriye gıcık oluyorum, açmasam yanıyorum.

Kilitlenme sorunu epsona giden hdmi kabloyu oppodan çıkartıp direkt olarak sp32 ye bağlayınca oluşmaya başladı. sp32 kapanıp açılınca genelde epson kilitleniyor hıımmmmmmmm şimdi mesele anlaşıldı yaaa :)

Akşam eve gidince önce epsonun filtresini kontrol edicem sonrada hdmi bağlantısını eski haline geri alıcam. sanıyorum kilitlenme sorunu düzelecektir. Hay Allah aklıma şimdi geldi.

SertaçS,

Ev benim olsa bir sn bile düşünmem klima almayı. Seneye kendi evime taşınacağım için (inşallah) kiralık eve masrafa değmez. Eve taşınmadan önce (kiralama aşamasında) klima vardı ancak ev sahibinin hanımı usta getirip bir gecede klimayı söktürüp götürünce böyle kalakaldım. Kiralamış bulunduk cayamadıkta kışın ortasıydı zaten.

Altan, biz senin gibi sosyetenin göbeğinde oturmuyoruz canım Beylikdüzünde nereyi gezicen her yer bomboş devasa büyüklükte cadde ve sokaklarla dolu. Hep birbirinin aynı yerler.

Abi perla Vista var dön dolaş sinema salonları benim epson kadar bile yok

Köşede mado var otur otur zaman geçmiyor

• Abi perla Vista var dön dolaş sinema salonları benim epson kadar bile yok

Köşede mado var otur otur zaman geçmiyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.