Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: CavaLieR-G , Nakserman Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
989
Cevap
63
Favori
118.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GSR2 onay/tescil işlemlerinden bir çok marka muzdarip oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 5 Ekim 2024; 10:52:0 >
  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt

Ona göre tedbirlerini alıcaklardı. Bu yasanın çıkacağını biliyorlardı. Önlem almazlarsa böyle olur. Mg mesela hemen açtı bayileri ayarladı kendini satışlara aynen devam ediyor. Araçlarınıda önceden tescil ettirdiğinden ordan da rahat etti.

• AliYazıcı A kullanıcısına yanıt
    Saklama kutusunu kullanıyorum, düşünmeden alın bence.
  • VethekBK V kullanıcısına yanıt
    Ben Bursa bayiine 14 Ağustos'ta 50.000 kapora, 16 Ağustos'ta tüm parayı yatırdım. 17-18 haftasonu, 19 Ağustos'ta gidip teslim aldım. İlginç.
  • smectite S kullanıcısına yanıt

Zaten sıkıntı bayilerin ta kendisinde. Ben tarihleri verdim size işte. Hatta teslim alanlarda vardı. Bakın teslim alıyor insanlar dememe rağmen yok mümkğn değil yok şöyle yok böyle gibi durumlara girdiler. Yani güvensizlik zaten burada var. Muhtemelen biraz satıyorlar biraz tescil ediyorlar. Öyle öyle hareket ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VethekBK -- 6 Ekim 2024; 1:24:30 >
  • 4 Kasımda BYD fiyatları açıklayacakmış. Eğer makyajlı Atto 3 1.4 milyona gelirse ekmek peynir gibi satar, bende alırım direk.
  • AKA_33 kullanıcısına yanıt

1.4 de fazla abi nabıyon allah aşkına zaten 1590 1.2 olması gereken

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Hocam yedirmezler bize o fiyata bir yanda Togg u baltalar derler diğer tarafta da aç gözlü distribütör var. Umarım yanılırım ama benim beklentim 1.4 m ye duyurulması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 6 Ekim 2024; 10:23:31 >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Avrupa'daki fiyatları biliyormusunuz bi bakın isterseniz.. Turkiyede şu anda 1.2 ye satılan arabalara bi bakın bide Atto 3 e bakın. mümkün mü 1.2 olması..?
    En düz benzinli arabalar bile neredeyse 1.2 ye satılıyor mümkün mü 1.2olmasi en önce onlar karşı çıkar haha. Attonun şu anki liste fiyatı 1.790 bunu unutmayın. Düşük fiyata satılmasını tek sebebi eldeki bütün atto 3 leri eritmek. Bunuda başarılar bitti kalmadı. Artık yeni modeller gelir ve minimum 1.6 da satılır.. 1.5 satılsa öpüp başımıza koyalım. Togg da bile şu anda hala olmayan getirilemeyen adaptid hız sabitleme ve şerit takip sistemine sahip bir aracı. Kusursuz ve hatasız bir işletim, sistemine sahip bir elektrikli aracı (mesela togg sistemi sürekli hata verip duruyor milletin imanı gevredi sürekli serviste ler ) basit sıradan dumduz bir benzinli araç fiyatına düşeceğini sanmak haksızlık olur.. Burası Türkiye 2025 de 2023 fiyatının bile altını duşunmek de çok iyimserlik olur malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 6 Ekim 2024; 11:26:55 >

• kamboc K kullanıcısına yanıt

Yerli üretim yapan Reno, Fiat, Toyota gibi yabancılar isyan eder yedirmezler hocam Clio fiyatına Atto 3 ü. Kapatıp gideriz derler hükümet göze alamaz böyle bir şeyi.

Hoca sizin hesaplamadığınız kısım o benzinli dediğimiz araçlarda %80 ötv üzerine %20 kdv ile %116 vergi var.

Atto 3de %10gümrük vergisi + %10ötv + %20kdv olcak. (Teşvik belgesi ile ekstra %40 gümrük vergisi kalkarsa)

şimdi oturup hesabınızı tekrar yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 6 Ekim 2024; 13:19:9 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Siz fiyatın sadece bu vergi oranları üzerinden mi hesaplanacagini zannediyorsunuz?

Ne diyeyim Allah gönlüne göre versin..
    Sizin bildiğiniz vergi varsa ekleyelim hocam
    Atto 3 ülkemize geldiğinden beri fiyatı aynı sayılır. Daha düşüğe sayılmadı ama daha yükseğe satıldı diye biliyorum. Yani siz bir sene boyunca aracın fiyatı sabit kaldı, vergi indirimi başladığında da sabit kalacağını düşünüyorsunuz. Zaten tüm hesaplamalarinizi normal fiyatı değil de indirimli fiyat üzerinden yapıyorsunuz. Araca zam gelir, vergi indirimi ile aynı fiyatlara denk gelir diye düşünüyorum. Ayrıca gümrük vergisi istisbasi belirli bir sayıda araç uretilince o kotanin %15i kadar gümrük vergisiz araç getirilebilir diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
    Diyorum ki sadece vergiler ile belirlenmeyecek fiyat... Türkiye de yaşıyoruz %130 enflasyon yaşıyoruz bir telefon olmus 100 bin..

Düşük vergileri bayiler veya ALJ kar oranlarını artırmak için kullanacak.. Fiyat yine yükselecek.. Piyasayı bukadar düşurmezler..
  • Hocam sen tüm piyasadaki dengeleri alt üst edecek, ülkemizde dünya kadar istihdam yaratan yabancı firmaları küstürecek, Togg u tamamen bitirecek bir fiyatla çıkacağını düşünüyorsan byd nin çok iyi niyetlisin diyorum sadece. Clio fiyatına atto 3 verilirse kim %80 ötv li Egea, i20, Clio hatta Corolla vs alacak o zaman? Togg direk biter zaten hükümet böyle bir şeye izin verir mi sence? Olay sadece kağıt üstünde yaptığın iyi niyetli hesaplamadan ibaret değil yani.

olması gereken 1.2 . üstü kazık. ama byd kazık atmaya çalışacaktır.

O zaman insanlar gider 1.640milyona hyundai ioniq 5, 1.791m a tesla model y alır.
    Demekki tamda o fiyat aralığında olacak :)
  • Arkadaşlar bu araçlar ülkeye geçen sene girdi. Yeni yılda daha yasa girmeden önce. Fakat bir kısmı tescil edildi bir kısmı edilmedi. Fiyatı 1 senedir aynı. Şuanda bekledikleride sadece gsr vs meselesi değil. Araçları biz 2023 te ülkeye getirdik meselesi. Bu işlemlere ek birde gsr mevzusu ortaya girince ağustosta sıkıntı yaşadılar. Şimdi maksatları bu araçlarında tescilini çıkarıp satıp 2024 lerle beraber hareket etmek. Ama bunun içinde ek teşvikleri bekliyorlar. Çünkü 2024 yılında soktukları ek vergili olacağı için teşvik almadan satış yaparlarsa 2024 modelleride 2023 fiyatına satmak zorunda kalırlar. 2023 olanlarda iptal edip 2024 alır 2023 ler ellerinde kalır. 2024 ün fiyatını yükseltirse cazibesi kalmaz. Ama 2024 ek vergiyle girdipinden 2023 modelde elde ettiği karı elde edemeyeceği için şuan beklemedeler. Togg un bir tık altında olacak rakam. Ama asla togg un v1 sürümünün altına düşmez. Buna göre şuandaki rakamı aynı tutarlar kampanyayı yıl sonuna kadar devam ettirirler. Ya da 1690-100.000 nakit indirimi derler.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.