Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hkn_DR , dekstra Daha Az
2 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 15 Misafir (9 Mobil) - 6 Masaüstü11 Mobil
5 sn
988
Cevap
63
Favori
118.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 2023 modeller de ek vergili olarak geldi çünkü elektrikli araçlar için %40 ek vergi uygulaması geçen sene başladı. Bu sene içten yanmalı ve hibritleri de içine alacak şekilde genişletildi.

Yani teşvik sonrası Atto 3'ün %54'lük bir vergi avantajı olacak ama bunun ne kadarını tüketiciye yansıtacaklar, ne kadarını cebe indirecekler hep birlikte göreceğiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKA_33 kullanıcısına yanıt

Günaydın,Bence hükümet diğer araçlarda da bir miktar ötv indirimine gidip fiyatları orantılayacak diye düşünüyorum.Bu yüzden de aracını satıp almayı düşünüen varsa bence aracı bu aylarda yani ötv indirimi dillendirilmeden satıp 1,2 ay kadar parayı başka birşeyin üstünde tutmakta fayda var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbuğ -- 7 Ekim 2024; 11:5:15 >
  • berbuğ kullanıcısına yanıt

Ötv indirimş kuvvetle muhtemel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dallamos D kullanıcısına yanıt

Yok ek vergili onda birşey yok. Ama onlar tescil ederken aynı zamanda muhafiyet alıyorlar. Ben öyle düşünüyorum. Son satış aşamasında indirim giriyor ceplerine diye düşünüyorum.

• VethekBK V kullanıcısına yanıt
    Teşvik çıkmadan muafiyet filan alamazlar hocam, ülkemizde gümrük işi fazlasıyla sıkı, o konuda şüpheniz olmasın.

Hayrlısı olsun haklarında ben beklemedim daha fazla zarar edemezdim açıkçası paradan togg aldım. 100k fazlasıyla zarar ettirdiler bana sağolsunlar.

• Yalan doğru bilemiyorum ama araba habercisi.com diye bir sitede BYD Atto 3 ün 1.590 TL yerine 1.390TL ye satılacağı konusunda haber yapmış. Benim tahminim de bu yönde hatta 0 faizli 300K kredi için alış fiyatını 1440 yaparlar bir önceki fiyattan tam 200K indirimli olur gibi geliyor.

• Nakserman N kullanıcısına yanıt

Yine başlamış herkes rakam yazmaya . %40 ek vergi kalkacak yani 200.000 lira indirim olacak demek hiç mantıklı değil

• Nakserman N kullanıcısına yanıt
    Bence öyle olmayacak ya fiyatı değişmez.. Yada en iyi ihtimal 1. 500 bin TL olur oda en iyi ihtimal.. Daha aşağı olursa şaşırırım :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla ekstra % 30 luk indirim 207.000 tl civarlarına geliyor.Bence bunu bir şekilde faydalandıracaklar.Bu direk indirimde olabilir veya 500,600 sıfır faiz 12 ay kredi vb birşeyde olabilir.Togg indirim yapamıyor ama 700.000 tl nin 1 yıllık yükünü göğüslüyor mesela.700.000 kredinin yıllık kendilerine yaklaşık 270.000 gibi bir yükü var sonuçta.

• Birde arkadaşlar kullanan kişiler cevaplarsa sevinirim.

Araçta togg daki bibi tv izleyebileceğimiz bir platform olabiliyormu.

Araçta kendi üzerindeki bir navigasyon ile rota planlaması yapılabiliyormu.Yani şuraya gideceğim ama şurada enerjin biter vb planlama.Togg daki gez uygulaması benzeri yani.

Şuanlık sanırım internete sadece telefon üzerinden bağlanılıyor tıpkı bir tablet gibi.Bir hat şimdilik takılamıyor diye biliyorum.

Geçmişe dönük tüm verileride göremiyoruz sanırım.Son 50 km veriyor.

Bunlar kafama takılanlar.Kullanan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim.

Merhaba,

— ileride güncelleme ile geleceği söylendi

— yurtdışında bu özellikle açık ama bizde nav komple kapalı

— güncelleme ile telefon bağlantısı üzerinden kontrol özelliği gelecekmiş

— son 50km ve kümüle şeklinde tüketim bilgisi var sadece

Hocam şu anki satış fiyatından direk gümrük vergisini düştüğümüzde 1.590/1.54=1.032 TL yapıyor. Bu fiyata KDV + ÖTV + Bayi karı dahil.

Hadi indirimi tam yansıtmadılar, bir kısmını cebe attılar desek bile en kötü ihtimalle 1.150 - 1.200 civarı olmalı Atto 3 fiyatı. Bunun üzerindeki her fiyat açgözlülüktür, vergi indirimini cebe atmaktır.

Benim hesabıma da göre Nakit 1.250 tl çıkıyor.Dediğiniz gibi bu fiyatın üstü satılmak istenirse fazla para ekstra kâr olarak birilerinin cebine girecek demektir.Şurda az bir zaman kaldı.Ama çok iddalı rakamlar ve hedefler açıklıyorlar.Demekki bu rakamları düşünecekler sanırım.yılın son gününe kadar toplam 10.000 adet satacağız diyor.İddalı bir rakam.Bu rakama 50 günde ulaşmayı hedefliyorlar.

• Bugun test sürüşü için bayiye gittik. 2023 model araçların onaylar çıkmamış. Plaka çıkartamadıkları için hepsi çine geri gönderiliyormuş.

Herneyse test sürüşüne çıktım. Araç benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. rejenerasyon frenlemesi oldukça yetersiz. araca biraz fazla gaz verince direksiyon aşırı kötüleşiyor kendini sağa sola atıyor aşırı kontrolsuz bi durum oluşuyor.
    Aracın süspansiyoları aşırı yumuşak. Gövde sürekli hareket halinde yaylanıyor, yatıyor sürekli bi hareket halinde. Virajlarda aşırı bi güvensizlik oluşturuyor. 1.2milyondan fazla etmeyecek bir araç olduğunu deneyinlemiş oldum. (Elektrikli araçlarda)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Bugun test sürüşü için bayiye gittik. 2023 model araçların onaylar çıkmamış. Plaka çıkartamadıkları için hepsi çine geri gönderiliyormuş.

Herneyse test sürüşüne çıktım. Araç benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. rejenerasyon frenlemesi oldukça yetersiz. araca biraz fazla gaz verince direksiyon aşırı kötüleşiyor kendini sağa sola atıyor aşırı kontrolsuz bi durum oluşuyor.
    Aracın süspansiyoları aşırı yumuşak. Gövde sürekli hareket halinde yaylanıyor, yatıyor sürekli bi hareket halinde. Virajlarda aşırı bi güvensizlik oluşturuyor. 1.2milyondan fazla etmeyecek bir araç olduğunu deneyinlemiş oldum. (Elektrikli araçlarda)
    Enteresan bir yorum şu ana kadar böyle bir yorumu hiç görmemiştim araç hep olumlu anlatılıyor denemekte fayda var demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanMaths -- 9 Ekim 2024; 21:25:51 >

• Aracı hazirandan beridir aktif kullanıyorum, Rejeneratif frenlemenin yetersiz olduğu konusunda haklı olabilirsin ama aracın yol tutuşu ve süspansiyonlarının rahatlığı ile ilgili düşüncelerin gerçeği yansıtmıyor. Aracı 5 aydır test etmiş biri olarak beni hayal kırıklığına uğratan şeyler bir türlü gelmeyen sim kart desteği, i-pedal olmaması, kamp modu veya evcil hayvan modunun olmaması, aracın kameralarının kayıt yapmaması gibi şeyler. Bunlarında ileride geleceğini umarak sabırla bekliyorum.

• GokhanMaths kullanıcısına yanıt
    Benim 1 yıldır takibimde olan bir araçtı. Onlarca youtube videosu izledim, yorumlar okudum.
    1 tanesi bile rejenerasyonun yetersiz olduğunu,
    Direksiyonun hissiyatsız olduğunu vurgulayıp Fazla gaza basınca direksiyonun kendini sağa-sola vurduğunu,
    Sürekli süspansiyonun yumuşak olduğunu vurgulayıp aracın sürekli salınım halinde olduğundan bahsetmemiş. belki zamanla alışabilecek bir durum ancak direksiyon tam bir facia.

Kesinlikle test sürüşü yapmadan karar vermeyin derim.
    Fiyatı 1.250m civarında olursa şirketimiz için değerlendircem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Ekim 2024; 23:37:26 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Niye beğenmediğiniz arabayı almak için fiyatın düşmesini bekliyorsunuz? Madem vasat madem kötü almayın. Gidin başka araç alın.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.