Şimdi Ara

C 180 - Cla 200 - E 180 Kararsız Kaldım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim 3 araçtan birini almayı düşünüyorum. Ama gerçekten modellerdeki kendi içinde var olan ufak pürüzlerinden dolayı çok kararsız kaldım ve buradan fikir almak istedim. Fiyatları 3 aşşağı 5 yukarı aynı zaten çok fazla bir fark yok aralarında. Araç tam anlamıyla aile aracı olmayacak çoğunlukla 2 kişi binilecek . Ama elbetteki bazen aile ile piknik we arkadaşlarla da takılacağız. Ama bu değildirki Cla 200 olmalı ya da olmamalı. Araçta konfor da arıyorum ve bu modelin önden çekişli sıkıntısı olduğunu elbetteki biliyoruz. Ayrıca arka koltuktaki diz ve kafa mesafesi çok az ve 1.80 ben kafayı eğmek zorunda kaldım bindiğimde. c 180 de ise hemen hemen aynı skntı var. arka koltuğa binildiğinde önden illa ki 3-5cm çekmek zorunda kalıyoruz. Ama tüm bunların dışında 3 model içerisinde gerçekten tasarım olarak çok önde oldğunu düşünüyorum ve gerçekten beğendiğim yolda gördüğümde dönüp baktığım bir araç Cla 200. Diğer bir model E 180 ise geniş ve rahat ama şanzıman sıkıntısı oldğnu duydum ve umuyorumki öyle değildir. Yakıt tüketiminde ise c180e göre daha fazla Cla 200 e göre daha az yaktığı yorumlarını aldım. c 180 de şöyle bir konudan müzdaribim araç artık çok fzla olmaya başladı ve doblo gibi oldu yüzü. Çok fazla performans peşinde değilim ve bir araç alırken değil satarken önemlidir. çok fazla değer kaybetmeyeceğim bir model olsun istiyorum. Bunlar benim izlenimlerim yanlş olan düzeltmek istediğiniz ve önerilerinizi bekliyorum. Özellikle aracı kullanan ya da kullanmış arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre0721 -- 21 Mayıs 2015; 20:19:00 >

• ben olsaydım c sınıfını alırdım,cla yakında makyajlanacaktır ,e serisinin ise seneye yenisi çıkacak.
    ama cla'yı görüntü olarak daha çok beğeniyorsan onu al,arkada oturanlar rahat etmiyorsa bu onların problemidir
  • djstardust D kullanıcısına yanıt
    CLA gerçekten makyaj yer mi yahu? Satın alma planlarım var ama 2-3 sene daha gider diye düşünmüştüm ben, şimdi alınsa satarken elden çıkarması zor ve kaybı çok olsun istemiyorum doğal olarak.
  • C serisi mantıklı, yok dersen e serisi. Cla bunların yanında düşünülecek araç değil. Hatta donanımlı c çok çok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana uzaktan baktığım dönem e serisi en mantıksızı geliyordu, fakat meselenin biraz içine girince hem kullanıcı profili hem de kalite olarak e çok daha üst, ve alt sınıflar eski kasa olunca göze hemen eski gelmeye başlasa da e 5 serileri çok kötü bir kasa periodu değilse, hele ki makyajlıları hala yoldaki güzelliğini koruyabiliyor.
    performans da önemsizse e, 3 ve c asla 5 ve e olamıyor. tabi o görüntüdeki bi aracın gitmesi de lazım, chip uygulamaları falna belki olabilir e ye
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Araçlar genelde 3. veya 4. yıllarında makyaj yiyor, satış stratejisi olarak yapıyolar bunu. CLA 2013'te çıktığı için muhtemelen 2016'da yada en geç 2017'de makyaj yiyecektir. Güncel 3 serisinde de olduğu üzere başarılı modellerin makyajı biraz daha geç oluyor ve çok ufak değişiklikler oluyor. Bu durumda CLA'ya 2016 sonu, 2017 başı gibi hafif bir makyaj geleceğini düşünüyorum.

CLA yolda oldukça dikkat çekiyor, özellikle AMG paket bu araçta çok şık duruyor. Arkası gerçekten dar ama arabayı bizim gibi genelde 2 kişi kullanacaksanız çok da problem değil. Araç oldukça sert bu arada, AMG versiyonundaki spor süspansiyonlarla yolda çok fazla geri bildirim alıyorsunuz, konfor arıyorsanız çok yaklaşmamanız gerekiyor. Sonuçta spor bir coupe model ve bugün gidip bir amg gt de alsanız amma sert araba yapıyolar dersiniz.

Forumda CLA alıp da ne biçim araba yapıyolar, mercedesle alakası yok diyenler var. Onları görünce aklıma gelen şey genelde lisedeyken kimya labımızda asılı olan "Ne aradığını bilmeyen ne bulduğunu anlayamaz" yazısıdır. Unutmamak lazım ki Mercedes tasarım şefi şirket tarihinde gelmiş geçmiş en genç yaşta tasarım direktörü olan insan(40 yaşında) o yüzden yeni tasarımları da yıllardır geride oldukları genç kullanıcılara yönelik tasarımlar.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nissan_juke -- 28 Mayıs 2015; 17:11:20 >

• Estetik anlamda soruyorsanz kesinlikle CLA. Dün benim aracım servisteydi, almaya eşim ve oğlumla gittik. Ben aracı alırken eşim ve oğlum CLA ile tur atıyorlardı. Bende W212 FL E180, eşimde W205 C180 AMG var. Faceliftte çok takılmayın, A serisi çok başarılı, minik bir makyajın ötesine geçmez. Neden almadın derseniz, sert süspansiyon (bel fıtığım var) ve arkası küçük. Yirmi yaş genç olsam yani bel fıtığım olmasa kesin alırdım. Hele kırmızı AMG si.

C, saydıkarınız içinde en yenisi. S' in altyapısını aldı. Teknolojik anlamda en iyisi. S' de başladı, siz araç dışında iken araca müdahale etmeye. Birkaç kişi yapar, yakında görmeye başlarsınız. Uygun donanımlı bir araçta pekçok şey mümkün ama satarkende aldıklarınızın hiçbiri kimsenin umurunda olmaz, cam tavan var mı, amg mi diye sorarlar. Varsa tamamdır, gerisi kimsenin umurunda olmaz. Arka koltuklardaki mesafe size yeterli gelir. Kullanımı keyiflidir, zaten yazdım, eşim kullanıyor. 2018 de facelift görür.

E, benim kullandığım araç. Konfor odaklı aldım, AMG filan da değil, nedenini de yazdım. Bu üçü içinde en konforlusu. Artı, konforu arttırmak için aldığım opsiyoların C ve CLA da muadili bile yok. Şanzıman sorunu demiştiniz,
    W212 kasada W212 250 CGI kardeşim pert etti, Şu an W212 FL 180 kullanıyuor, bende W212 FL 180 var, eşimin eski aracı W212 FL 180, eniştede W212 350 4matik var, hiçbirinde şanzıman sorunu yok. Hatta daha ileri gideyim, C ve CLA da da yok. Ne duydunuz yazar mısınız?.
    Kötü yönü, büyük araç, özellikle şehir içi kullanımda. Eşimin aracını o yüzden değiştirdik. Seneye kasa değiştirecek. Dışı C ve S arası olacağından arka hariç fazla fark olmasa da içi tamamen değişir. 9Gtronic (zaten bir kısım versiyonlaqrında şu anda bile var), S 'in altyapısı ve kabini gelir diye tahmin ediyorum.

Yakıt konusunda, CLA kuzende vardı, biz kullanmadığımız için sizi yanıltmayayım, CLA topiğinde arkadaşlar mutlaka yayınlamıştır.
    C eşimde, 8.5 lt/100 km, E ise topikte de yayınladım, 9.4 lt/100 km yakıyor. Bu tüketimler 10k üzeri km büyük çoğunluğu şehir içi kullanım tüketimleridir. Şehirler arası medeni kullanımla çok çok daha alta iniyor bilginiz olsun.

2. el anlamında kişisel fikrim bana en makulü E gibi geliyor, 17 yıldır Mercedews kullanırım, ilk defa kasa değişimi öncesi elimdeki aracı satmıyorum. Yeni gelen yüksek fiyatlı geleceğinden kayıp az olur diye düşünüyorum. C ile E aynı fiyat olmaz. Şu an kasa değişimi nedeni ile yakınlar.

Bunlar tabiki benim fikrim, alacak, kullanacak sizsiniz.
    Son karar size ait.

Edit: Yakıt bilgisi için açıklama ilave ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 28 Mayıs 2015; 20:24:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nissan_juke N kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel cevabınız için teşekkür ederim, alırsam zaten 2013 belki 2014 cla amg almayı planlıyorum. Arka koltuklar pek kullanılmaz zaten darlığı sorun değil, tipini beğeniyorum süspansiyon sertliğini biliyorum zaten spor araç alıyoruz olacak o kadar. Yaşımda genç sayılır bütçeme en uygun olanda zaten cla gibi duruyor.

ek olarak @orhansen hocamada ayrıntılı yorumu için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 29 Mayıs 2015; 0:36:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nissan_juke

Forumda CLA alıp da ne biçim araba yapıyolar, mercedesle alakası yok diyenler var. Onları görünce aklıma gelen şey genelde lisedeyken kimya labımızda asılı olan "Ne aradığını bilmeyen ne bulduğunu anlayamaz" yazısıdır. Unutmamak lazım ki Mercedes tasarım şefi şirket tarihinde gelmiş geçmiş en genç yaşta tasarım direktörü olan insan(40 yaşında) o yüzden yeni tasarımları da yıllardır geride oldukları genç kullanıcılara yönelik tasarımlar.

Saygılarımla,

İnsaların CLA eleştirisi muhtemelen tasarımdan değil de, ülkemizde Mercedes denilince akla gelen "iç mekan rahatlığı ve süspansiyon konforu" nedeniyledir. Bilmeden, araştırmadan araç almaya meraklı bir millet olunca her Mercedes'i aynı tarz zannediyoruz, sonra şaşırıyor tabii insanlar

Mercedes'in gençlere yönelik araba yapmasının nedeni ise tasarım şefinin yaşının ötesinde bir durum takdir edersiniz. Ufak sınıflarda adet olarak daha fazla araç satmak mümkün ve şirketin de daha fazla araç satarak para kazanması lazım. Dolayısıyla daha önce var olmadığı sınıflara iddialı bir şekilde girmesi lazım, nitekim girdi de. Daha fazla araç demek sadece satışta değil, servis işinde daha fazla para demek.

• erciftci E kullanıcısına yanıt
    Kesilikle size katılıyorum, gelenekselliği bir kenara bırakıp satış rakamlarında global olarak geri düştükleri BMW'yi geçmek için onların uyguladığı stratejiyi takip ederek, sportif ve göze hoş gelen tasarımlara yöneldiler. Bu çaba yeni GLE coupe ve GLC coupe gibi modelleri birebir X6 ve X4 rakibi olarak çıkarmalarıyla ayyuka çıktı zaten

Her sınıfın en güçlü arabalarına rakip olacak araba yapıyolar esasen. Mesela Porsche 911'e rakip olarak AMG GT çıktı, arka ve yandan ne kadar benzediklerine hayret ettim. AMG GT4 modelini Audi A7 ve Panameraya rakip olarak düşünüyorlar. Aynı şekilde eğer yönetimden onay çıkarsa Audi TT rakibi olarak AMG GT'nin daha küçük bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyolar.

Her sınıfta kendilerine bir rakip belirleyip ondan daha iyi olmaya çalışmak hatırı sayılır bir azim gerektiriyor. Görünen o ki konforlu Mercedes düşkünü insanlarımızı yakın zamanda daha çok şaşırtacaklar.

• c 180 şuan da ihtimaller arasından çıktı. babamında beğenisiyle GLA 200 amg benzinli modelini de düşünüyoruz şuanda bilgisi olanlar dan haber bekliyorum.
  • Emredersiniz, hemen yazarım.
    Hatta isterseniz S ve CLS hakkında da yazayım. Bir bakmadığınız onlar kaldı, AMG GT derseniz, pek umrunuzda değil ama Sn Nissan Juke ve Sn Erçiftci bilgi verdiler. Size çok zahmet olacak ama GLA topiğini okusanız nasıl olur?.

http://forum.donanimhaber.com/m_79535447/tm.htm

Edit: Topik adresini ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 30 Mayıs 2015; 9:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

Emredersiniz, hemen yazarım.
    Hatta isterseniz S ve CLS hakkında da yazayım. Bir bakmadığınız onlar kaldı, AMG GT derseniz, pek umrunuzda değil ama Sn Nissan Juke ve Sn Erçiftci bilgi verdiler. Size çok zahmet olacak ama GLA topiğini okusanız nasıl olur?.

http://forum.donanimhaber.com/m_79535447/tm.htm

Edit: Topik adresini ekledim.

takılmanı doğal karşılıyorum ama içmdeki mercedes sevgisini bilemene imkan yok. bahsettiğiniz modelleri de düşünmüyorum ayrıca .

• Merhaba.büyük hevesle Hafıza paketi , akıllı Işık paketi , Şerit takip paketi , distronic plus , Becker map pilot hazırlığı , karartılmış arka kapı ve bagaj camları ekleterek aldığım CLA 200 AMG ARACIMDAN C serisine geçtim bu hafta.Dürüst olmak gerekirse Mercedese bindiğimi yeni hissettim.Kullanan birisi olarak şahsi fikrim CLA nın tek artısı tasarımı.Dikkatleri çekiyorsunuz tatmin oluyorsunuz ama gerisi yok.Almayı düşünen vs arkadaşlara en önemli tavsiyem binmeden denemeden kesinlikle almasınlar.Gidin CLA yı da deneyin C yi de 320 yi de A4 ü de vs vs sonra karar verin hangisi kafanıza yatarsa onu alın.Bu şekilde daha doğru olur.Ben denemeden almıştım.Şu an C den çok memnunum.Gerçekten bambaşka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.