asp.nette datagridim var ve bu datagridin seçtiğim satırın mesela 3 kolonundaki bilgileri almak istiyorum ama yapamadım yardım ederseniz sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: hackf
asp.nette datagridim var ve bu datagridin seçtiğim satırın mesela 3 kolonundaki bilgileri almak istiyorum ama yapamadım yardım ederseniz sevinirim
DataGridView'ın Properties'inden selected özelliğini FullRowSelected yapın ve Eventlerinden SelectedChange gidip tıklamanız istediğinizi yapmanızı sağlayacaktır.
Şuan aklımda kalan böyle , bulamadım derseniz resim ile de anlatırım.
şimdi hocam asp.net te daragridview değil datagrid dir ve selected özellği yok
quote:
şimdi hocam asp.net te daragridview değil datagrid dir ve selected özellği yok
Pardon dostum aklım oraya gitti. Kullanmadığım bir şey olduğundan aklıma gelmedi. Hemen bakıp yardım edeyim.
quote:
Bu arada aklıma gelmişken. DataGrid'in mi var ? GridView mu var yoksa DataList mi ? Çünkü DataGrid diye bir nesne yok zaten Asp.Net'te.
Arkadaşım ben pek kullanmıyorum GridView. Daha çok tercihim Repeater kullanmak fakat senin için repeater da yaptığım yöntemlerin benzerini yaptım çatır çatır çalıştı. Güzel de bir nesne aslında. Ben şimdi burada açıklayacak kadar duramam. Acil çıkmam gerekiyor. Onun için sana açıklayacı link buldum. Bu linki vericem ama şunu hatırlatmak isterim. Burda commandName commandArgument görüceksiniz. Eğer bir yere ulaşmak istiyorsan Asp.Net'te her zaman linkButton kullanmanı tavsiyelerim. DataList koy ama içine linkButton koy. Repeater yap içine LinkButton koy. Elinden geldiğince kullanmanı tavsiyelerim. Form gibi tıklayıp erişme izni vermiyor çünkü pek asp.Net. Neyse ben linki vereyim orada gayet güzel anlatmış. Bir bak istersen. Bende ordakinden fazla pek bir şey anlatmazdım heralde.