Şimdi Ara

C++ blackjack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Keyfe keder kendimi gelistirme cabasi icerisindeyim, game designer olma hayalleri pesinden kosmaktayim. Onumdeki ilk engel BlackJack!

Bildigimiz gibi oyun bir kurpiyer ve en az bir oyuncu arasinda geciyor. C++ kullanarak, once bi kod iskeleti olusturmak istiyorum. Sonra artik icine dosemeye baslayacagim.

Sizden dilegim, bana yardimci olmaniz. Fikirlerinize ihtiyacim var!

Tesekkurler, iyi forumlar...

• yardımdan kasıt ne ? kodu yazıp verelim mi nedir? google orda, buradan alacağın yardımla hiçbişey olmaz
  • öyle bir mesaj yazılmış ki hiç bişey anlamadım.

daha önceden yazılımla uğraştığını varsayarak , yazıyorum.
    52 elemanlı bir dizi tanımla.
    kartları karıştırmak için , 52 tane kartın var bunları bir listboxa yada o tarz bi veri alabilen bişeye aktar.sonra bu listboxda rastgele bi index belirlet.belirlediğin indexteki elemanı dizinin ilk elemanına eşitle ve liste deki elemanı sil.sonra başka sayı belirlet dizinin ikinci elamanına eşitlet v.s

şimdi bu algoritma sayesinde 1 kartın 2 defa seçilmesi problemini çok hızlı bir şekilde çözdük.diğer türlü bir kart seçersin bu kart önceden seçildimi falan diye döngülerle uğraşarak algoritmanın yaptığı işi uzatırsın.

neyse biraz dağınık yazdım ama blackjack tarzında rastgele sayıların önemli olduğu yazılımlarda sana şu lazım.
    rastgele sayı üretme 2 şekilde olur.
    ilki ürettiğin sayıdan başka da üretebildiğin durumlar(torbadan topu çekiyorsun sonra torbaya geri atıyorsun)
    ikincisi ürettiğin sayıdan başka üretmemen gereken durumlar(torbadan topu çekiyorsun sonra geri atmıyorsun, işte bu kartların dağılım algoritması olacak)

gibi... baya dağınık yazdım anlayan olur işallah.

bu arada ben lisedeyken blackjack de kendi kart sayma algoritmalarım üzerine çalışmıştım. ondan ilgim var biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {engineer} -- 15 Şubat 2013; 22:24:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    C.S. v1.5 CFG ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.