Şimdi Ara

C++ Builder 3.0 ile Excel dosyalarını nasıl okur yazarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. C++Builder 3.0 ile Excel'de istediğim sheet'in istediğim kolonu ve satırına nasıl yazarım ve nasıl ordaki bilgiyi okurum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Yanlız unutulmamalıki elimde sadece C++ Builder 3.0 professional var.

• Excel dosyalari nasil formatladigina gore degisir... Tam olarak emin degilim, ama bu dosyalari normal text dosyasi gibi acip okuyabiliyorsun sanirim?
  • Aslında Excel dosyalarını Text gibi açabilseydim sorunu çözerdim ama excel dosyalarım text olarak açılamıyor. Ayrıca bu Excel dosyalarının formatıyla ilgili bir değişiklik yapamam çünkü bu dosyaları bir cihaz oluşturuyor.
  • bunun tersini yaptigim var, ama excel hic acmadim.. normal data'yi sutunlar halinde yazarak dosyayi xls olarak save edince excel bu dosyalari taniyor..

excel dosyalarini acip onlari text olarak saklama secenegi var, yani program baslamadan once doyalari teker teker acip onu text'e cevirebilirsin ama sanirim bu da programlama mantigina pek uymuyor.. yani hersey otomatik degil.

Microsoft forumlarina bakmani tavsiye ederim, kesin bir yolu vardir. Bu isleri daha cok VB ile yapiyorlar ama C++ icin de API olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.