Şimdi Ara

C# Client-Server ip sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler,donanımhaber e yeni üye oldum herkese merhaba :)

Küçük bir proje için C# üzerinden bir pc den başka bir pcye veri aktarmam gerekti.Aramalarımda C# ile server-client uygulamalarını gördüm birkaç makale okudum ve kodları denedim.Yazılan kodlarda sunucu ip adresi olarak localhost ip adresi girdiğimde hiçbir sıkıntı yaşamadan mesajları gönderebildim.Ancak hem ip adresi kısmına kendi ip adresimi yazdığımda hem de başka bir arkadaşıma programı atıp denettirdiğimde yine benim ip adresime erişirken sıkıntı yaşadım.

Sizlere sormak istediğim konu bu sorunumun nedeni modemimden kullandığım portu açmamam olabilir mi?
    Bu yöntem dışında iki pc arasında nasıl bir bağlantı sağlayabilirim?
    Şimdiden hepinize teşekkürler :)

• porta bakın ayrıca güvenilk duvarına da bakın
  • Cevabınız için teşekkürler.Güvenlik duvarını kapattım bağlanmaya çalıştığım portu da açtım ancak yinede bağlanamadım aklınıza başka birşey geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fk617

Cevabınız için teşekkürler.Güvenlik duvarını kapattım bağlanmaya çalıştığım portu da açtım ancak yinede bağlanamadım aklınıza başka birşey geliyor mu?

porttan kasıt port yönlendirmedir gerçi programın kodlarını görmeden de bişey demek doğru olmaz ama
  • fk617 F kullanıcısına yanıt
    Modeminizde 80 ya da 8080 portunun açık olması ile alakalıdır diye düşünüyorum bunları açarak dener misiniz? Hem TCP hem de UDP olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 19 Nisan 2015; 20:47:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.