Şimdi Ara

c# da datetime sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler Arkadaşlar bir sorununm var yardımcı olursanız sevinirim.
    Bir firma için program tasarlıyorum ve programda veritabanından bilgileri çekiyorum sonra belirli olayları yapıp geri veri tabanına kaydediyorum sorununm şu ki mesela veritabanından iş çekip seçiyorum sonra personel ve makina seçiyorum daha sonra işi başlatıyorum iş saati sql e yazılıyor 1 saat sonra işi duraklatıyorum durdur basıyorum yine saati kaydediyor 10 dk durduktan sonra işe devam ediyorum saat aynı kalıyor yani saat 10:45 de işi durdurdum 10:45 yazıyor fakat 10 dk sonra başlaya basınca yine 10:45 olarak kalıyor kod yapım şu şekilde

SqlConnection baglan = new SqlConnection("Data Source=(Local);Initial Catalog=MikroDB_V14_BASARANELLER;Integrated Security=true");

SqlCommand sqlCmd2 = new SqlCommand("isin_durus_saati", baglan);

sqlCmd2.CommandType = CommandType.StoredProcedure;

MessageBox.Show(frm.isEmriKodu);

sqlCmd2.Parameters.Add("@isEmriKodu", SqlDbType.VarChar, 50).Value = frm.ComboBox1.SelectedValue;
    sqlCmd2.Parameters.Add("@Durus_Baslangıc_Saati", SqlDbType.DateTime).Value = DateTime.UtcNow;
    sqlCmd2.Parameters.Add("@Durus_Nedeni", SqlDbType.VarChar, 50).Value = label2.Text;
    sqlCmd2.Parameters.Add("@Durus_Bitis_Saati", SqlDbType.DateTime).Value = DateTime.UtcNow;

baglan.Open();

sqlCmd2.ExecuteNonQuery();

baglan.Close();

buda ekran görüntüsü

https://store.donanimhaber.com/73/a0/35/73a035aad39e6eea0e5195c82b1eec7e.jpg

şimdiden yardımlarınız için saolun
     c# da datetime sorunu

• Kodunuzda zaten bu şekilde olmasını sağlamışsınız ki, farklı olma şansları yok.

sqlCmd2.Parameters.Add("@Durus_Baslangıc_Saati", SqlDbType.DateTime).Value = DateTime.UtcNow;
    sqlCmd2.Parameters.Add("@Durus_Bitis_Saati", SqlDbType.DateTime).Value = DateTime.UtcNow;

Başlangıç da bitiş de o anı kaydediyor, ne yapmak istediğinizi tam anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

Kodunuzda zaten bu şekilde olmasını sağlamışsınız ki, farklı olma şansları yok.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim şunu yapmak istiyorum bir işe başladım mesela saat 15:40 de başladığımda saati kaydetti sonra 50 dk sonra işi durdurdum diyelim o zaman duruş saati 16:30 olmasını istiyorum ama saat ilerlemiyor aynı kalıyor kod daki sorun tam nedir çözemedim yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sentigonn

quote:

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim şunu yapmak istiyorum bir işe başladım mesela saat 15:40 de başladığımda saati kaydetti sonra 50 dk sonra işi durdurdum diyelim o zaman duruş saati 16:30 olmasını istiyorum ama saat ilerlemiyor aynı kalıyor kod daki sorun tam nedir çözemedim yani ?

Yani sorun sanırım şu ki, başlangıcı da bitişi de aynı anda güncellediğin için, saat durmuş gibi görünüyor olabilir, başlangıç ve bitiş için farklı güncelleme yapmalısın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sentigonn

quote:

Yani sorun sanırım şu ki, başlangıcı da bitişi de aynı anda güncellediğin için, saat durmuş gibi görünüyor olabilir, başlangıç ve bitiş için farklı güncelleme yapmalısın

evet saat durmuş gibi görünüyor 1 saat sonrada 15 dk sonrada işi bitirsem başlangıçta bitişte aynı ikisi için farklı güncellemeyi nasıl yapabilirim peki bi bilginiz var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.