Şimdi Ara

c++ da hata!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    #include<stdlib.h>
    #define MAXPHONE 10

int phonebookFL(char [][]);

int main () {

char phone;

phonebookFL(phone);

system("pause");

return 0;

}

int phonebookFL(char phone[][]) {

int i;
    int x;
    int y;

for(i=0;i<MAXPHONE;i++){

printf("Please enter the First Name");
    scanf("%d",&x);
    printf("Please enter the Last Name");
    scanf("%d",&y);
    printf("Please enter the Phone");
    scanf("%d",&phone[x][y]);

}

}

• Arrayleri karıştırmışın baya bence baştan öğrenmeye çalış bir kitaptan.
  • x,y yi int diye değilde char diye tanımlasan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SharpShoooterr -- 12 Mayıs 2011; 22:39:20 >
  • ödevin orjinali aşağıda verildiği gibi ancak ben bilgimle boyle yapabildim ve teslim tarihi yarın.Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler (kısıtlı

zamanda öğrenebildiğimiz bu arkadaşım vaktim olsa öğrenirim buraya da danışmam ; ancak ben biliyor olsam ve yardıma ihtiyacı olan biri yardım istese tenkitten önce

yardımcı olmayı yeğlerdim. sonuçta burası forum ve herkesin bildikleri paylaşılarak bu forum bugün türkiyenin en faydalı forumu oldu.)

yardımcı olanlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum..

A sequential access file "phonebook.txt" has 10 records, each of which contains FIRST NAME, LAST NAME, and PHONE NUMBER of a person.
    Write a C MAIN function to accomplish the following tasks.
    . Declare an array of structures A which will hold the records of
    "phonebook.txt" file.
    . Store "phonebook.txt" file into the array of structures A.
    . Search the array of structures A for the FIRST and the LAST NAME of a particular person which will be read from the standard input.
    . If the search is succesful, it will print FIRST NAME, LAST NAME and PHONE NUMBER of the person being searched, otherwise, it will print "NOT FOUND".

Create an input file "phonebook" with at least 10 records to test the
    program.
    A sample record of "phonebook" file may contain the data fields as shown below:

Mehmet Demirci 2346675

• yokmu yrdımcı olabilecek biri yav :(
  • 1- fonksiyonu tanımlarken içine char tipinde 2 boyutlu bir dizi gelecek demişsin ama "phone" bir dizi değil sadece char tipinde bir değişken.

2- printf("Please enter the First Name");
    scanf("%d",&x);
    printf("Please enter the Last Name");
    scanf("%d",&y);

bu kısımda isim soyisim girin demişsin ama x ve y yi char tipinde değilde int tipinde yapmışsın.

3- ayrıca fonksiyondan int değer dönecek (int phonebookFL(char [][]); ) demişsin ama aşağıda isim soyisim gibi bir char döndürmüşsün.

4- son olarak fonksiyon içinde çok boyutlu bir dizi tanımlarken şöyle yapman gerekir (int phonebookFL(char [][10]); ) 2. parantezin boyutu olması lazım. aşağıda da aynı şekilde. ve diziyi yazdırırken 2 tane for kullanmalısın.

for(i=0;i<MAXPHONE;i++){
    for(j=0;j<MAXPHONE;j++)
    printf("Please enter the Phone");
    scanf("%d",&phone[j]);

gibi...

• Şurada yazmış olduğum bir örneğe çok benziyor. Ama ben bağlı liste kullanmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48713663/tm.htm

Sen programı yazsan da ufak tefek hataları gidermemizi falan istesen tamam da bu şekilde yardım etmek çok zor.

Birde şu verilen ödevlere hastayım (Konuyu açan arkadaşla ilgisi yok.) Adam dosyaya kayıtları elle girecek ama program ile okuyacak. Ben onları kendim yazdıktan sonra yine kendim dosyadan okurum zaten. Ayrıca program derlendikten sonra dosyaya fazladan tek kayıt eklemek mümkün olmaz, program çöker.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.