Öncelikle herkese iyi forumlar. C'de dosyalama üzerinde çalışıyorum fakat yapamadığım bir kısım var.Şöyle ki:
Filmlerin isimlerini,kategorilerini,puanı ve yıllarını kullanıcıdan alıp dosyaya kaydediyorum ; fakat kullanıcıdan girdi almadan programın kendi içinden 1 den itibaren saymasını istiyorum.Örneğin:
Film adı:Leon Kategori:Suc Yili:1994 Puani:8.6
diye girildiğinde programin oluşturduğu text dosyası:
void tumliste(void)//Dosyadaki tüm bilgilere ulaşımı ve listelenmesini sağlayan fonksiyon { int i; dosac(); fseek(fp,0L,0); fread(&kayit,sizeof(struct ogrenci),1,fp); while(!feof(fp)) { yaz(); fread(&kayit,sizeof(struct ogrenci),1,fp); } fclose(fp); }
Bu programa benzer kendimden bir şeyler katmak istedim ayrıca öğrenmek için malumunuz deneye deneye hataları göre göre öğreniyor insan.Beceremedim sizin gibi bu konudan daha iyi anlayanlara sormak istedim. Burada fwrite() ve fread() ile kullanmış. Bunların kullanış biçimini anlayamadım tam olarak. Başka yerlerden de araştırdım ; fakat bir türlü oturtamadım.Sanırsam "fwrite() ve fread" fonksiyonları yapı şeklinde kaydediyor ve yazıyor.fwrite() girilen bilgileri yani girdiğimiz bilgilerin hepsini grup olarak yazıyor , fread() ile bunu database den grup şeklinde bulup okuyor(yanlışsam düzeltin lütfen ben bu şekilde anladım).