Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.090
Cevap
118
Favori
553.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkatimi çeken bir nokta; B segmenti Yaris'de arka tavan lambası yok diye biliyorum ama sorumsuzluk imajını biraz değiştirip bu B-SUV araca arka tavan lambası koymuş Toyota.

Bir diğer konu; zannedersem aerodinamik kaygıdan uzaklaşıp görsel bir dış tasarıma gidilmiş. Aracın rüzgar direnç katsayısına bakmak lazım.

1.2T ve 1.8 hibrit motoruyla, iç-dış görselliği ile ve güvenlik donanımıyla Avrupai bir araç olmuş. Özellikle akaryakıt fiyat ve vergi avantajı ile Ingiltere için ideal bir araç.

Türkiye pazarına her zamanki gibi eksik donanım ve yüksek fiyatla sunulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 28 Haziran 2016; 19:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak ben beğendim...belki zamanla alışırım diyebileceğim tereddüt ettiğim bir iki nokta; vites topuzu, arka kapı içeriden üst tarafının çok kapalı olması, bagaj hacmi gibi...sunroof , cam tavan vb. seçenekleri nasıl olacak acaba? Ayrıca bagaj hacmi kaç litre açıklandı mı, bana sınıf ortalamasından bile biraz küçük gibi geldi?
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2283372/1fe02c33-3c4a-4878-8b82-25791ee56728.jpeg
    https://forum.donanimhaber.com/store/20/01/09/20010936c14e3cbce28d44ba78fdbd8d.jpeg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 28 Haziran 2016; 21:13:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

Genel olarak ben beğendim...belki zamanla alışırım diyebileceğim tereddüt ettiğim bir iki nokta; vites topuzu, arka kapı içeriden üst tarafının çok kapalı olması, bagaj hacmi gibi...sunroof , cam tavan vb. seçenekleri nasıl olacak acaba? Ayrıca bagaj hacmi kaç litre açıklandı mı, bana sınıf ortalamasından bile biraz küçük gibi geldi?
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2283372/1fe02c33-3c4a-4878-8b82-25791ee56728.jpeg
    https://forum.donanimhaber.com/store/20/01/09/20010936c14e3cbce28d44ba78fdbd8d.jpeg

Bagaj 370 litre. Cupe tasarım genç bekarlar yeni evli çiftler için ideal. Benim endişem bu iç mekan ın ve donanımların tr de satışa çıkacak versiyon da bazı şeylerin eksik kalması. Bu aşağıda ekli foto Toyota Türkiye 4 saat önce paylaşmış. Yani iç mekan görüntüleri yok. O yayınlanan görüntüler Amerika versiyonu. AB versiyonu Nasıl olacak acep. Bu arada sunroof ya da moonroof ilk etapta yok. Bunu daha önceki sayfalarda tartışmıştık.
    Bu mesaja eklenen görseller:

C-HR Toyota Ana Konu

• Fotolardan anlayabildiğim kadarıyla beklediğimden daha kaliteli bir iç mekan göreceğiz, arka koltuk diz mesafesi de endişe edildiği gibi dar olmayacak sanırım, bagaj küçük görünüyor ki tasarım gereği fazlasını beklemiyordum zaten. Standart versiyonunda daha basit ve kalitesiz bir iç mekanla karşılaşabiliriz, yarı deri döşeme filan olmayacaktır diye düşünüyorum...

Genel manada içim ısındı, umarım o itici bulduğum tonda mavi şeritler Hybrid vs özel versiyonlarda olur...Fiyat odaklı tavrım devam ediyor, F/P kriterlerime uyarsa talibim!...
  • Bu araba uygun fiyatlı olmaz.. Yani o bsuv ucuz olur biraz daha yorumu yapmayın, Honda HRV ye 90000 lira yazıyorsa gayet toyota da yazar o rakamları.. Konsolda da bmw gören bir ben miyim acaba ?
  • carplay olacak mi acaba

• Roque_Jn R kullanıcısına yanıt
    Honda, HRV için 17 bin gibi bir satış hedefi açıklamadı, en önemli nokta burası; satacağı birkaç bini geçmez, isteyenle bahse girerim. Zaten HRV Meksika' da üretiliyor olması nedeniyle % 10 vergi dezavantajıyla o fiyatlara sunulabiliyor...Japonya üretimi olması nedeniyle aynı dezavantaja sahip dizel CX-3 e bugün trafikte rastladım, hatları pek albenili göründü gözüme. Muadillerini hemen her firmanın alt sınıf araçlarda sunabildiği vasat denebilecek benzinli motoruyla C-HR kesinlikle CX-3 ün üzerinde bir fiyata konumlandırılmamalı...

C-HR tanıtılırken, yüksek satış hedefleri değilde ''Kalite-Elitizm'' vurgusu yapılmış olsaydı, bu sözlerine hak verirdim; 90-100 binden başlayan fiyatlarla farklılık arayan az sayıda kişiye hitap ederdi o zaman...

Şimdi ne desek boş, zaman gösterecek. Burada en ciddi taliplilerinden biri yine de benimdir. Bakmayın atıp tutanlara; ''Hem premium kalitesinde olsun, hem başlangıç 70 bin olsun'' diyenler, ya kalite, yahut fiyat hüsranıyla ilk uzaklaşanlar olacaktır...

• Arka koltuk camı çok dar ve sıkıcı.
    Fiyatı uçuk olur, Türkiye'de ki donanımları meçhul.

• *Baktıkça insan alışıyor. İnternette baktığım sayfalardan çıkardığım sonuca göre Toyota iç mekan için ayrı bir tanıtım hazırlıyor. Bu gördüklerimiz Avrupa'da ki bazı bayilerin sınırlı sayıda gazeteciye, blogger'a yaptığı ön gösterim.

*Bir kaç güne kadar daha adam akıllı videolar , fotoğraflar gelecektir. Ardından donanımlar açıklanacaktır diye tahmin ediyorum .

*Kahve- turuncu gibi olan renk güzel duruyor. Trafikte ki sıkıcı beyaz ve siyah araba monotonluğunda farklı bir duruşu olacaktır. Siyah tavan kırmızı yada koyu mavi gövdeyi merak ediyorum. Fazla renk seçeneği sunulacağı önceki iletilerde yazılmıştı.

*Yeni jantlarda benim hoşuma gitti açıkcası.

*dashboardda ki mavi şerit'in bmw elektrikli serileri çağrıştırması normal. Çoğu firma elektrikli araçlarında mutlaka "elektrik mavi " rengi kullanıyor. Rengin adı o ; elektrik mavi:)
    * benim gibi bekar yada tek çocuklu çekirdek aileler hedef kitle olduğu için arka yaşam alanı çok da dert değil ki bana ferah geldi/ arka camların ufaklığını saymazsak.
    * neden ülkemizde Toyota C-HR'ın düşük donanımlı halinin satılacağını düşünüyorsunuz anlamadım. Bu görsellerde gördüğümüz her donanım bizde de satışta olacaktır bence
    * bu görüntüler Amerika için değil. Amerikalılar bizim gibi ufak araçlara binmekten hoşlanmıyor. Adamlarda benzin sudan ucuz olduğu için hayvani araçları almak koymuyor. Artı düşük vergiler vs. C-HR Avrupa için üretildi.

• Güzel tanıtım videolarının geleceği kesin

https://youtu.be/T9SxSPlFlq4

• C-HR Toyota Ana Konu
  • Bence araç harika olmuş. Toyota'nın göze hitap eden ender modellerinden. Yerden yüksek bir araç düşünecek olsaydım/olursam listemde ilk sırada olur. Rakipleri HRV ve CX-3'ten çok daha şık ve kaliteli duruyor. Juke isimli hilkat garibesiyle karşılaştırmıyorum bile, bu aracı Juke'la karşılaştırmak benim gözümde C-HR'a hakaret etmek gibi olur. Ayrıca arka kapı tasarımını ilk gördüğümde "Citroen'in DS4'te yapmış olduğu hatayı (arka camların açılamaması) acaba Toyota da yapar mı" diye düşünmüştüm ama çok şükür fotoğraflardan böyle bir hataya düşmedikleri görülüyor. Umarım düzgün bir fiyatla gelir ve yollarda bolca C-HR görürüz.
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da ön satışlar eylülde başlayacak. Teslimatlar yıl sonunu bulacak der.

• Arkada şaft tüneli var. Umarım, 4x4 CVT ve 4x2 manuel olarak sunulmaz çünkü para kazanmak için Toyota Türkiye'nin ilginç hamleleri oluyor.

CVT şanzımanlı 4x2 model olursa üst donanım seviyesinde sunulacaktır. Fakat Toyota Turkiye'nin '4 teker 1 direksiyon' donanım seviyesine (Life) CVT eklenirse işte o zaman satış rakamları artar.

• Kahverengi C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu
    C-HR Toyota Ana Konu

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Arkada şaft tüneli var. Umarım, 4x4 CVT ve 4x2 manuel olarak sunulmaz çünkü para kazanmak için Toyota Türkiye'nin ilginç hamleleri oluyor.

CVT şanzımanlı 4x2 model olursa üst donanım seviyesinde sunulacaktır. Fakat Toyota Turkiye'nin '4 teker 1 direksiyon' donanım seviyesine (Life) CVT eklenirse işte o zaman satış rakamları artar.

Toyota öyle saçmalıklarını bir aşabilse satışlarda lider bile olabilir.

1.33 motor neden sadece manuel ve en düşük donanım? Bunun bile sadece otomatiği olsa ayda en az 1000tane artar satışları. Otomatik şart olan bir kişi 54bin'den 70bine çıkmak zorunda kalıyor. 57-58bine otomatik c segment olsa süpürür ortalığı.

Aynı 1.33'ün active advanced versiyonları da olmalı.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Donanım/fiyat saçmalığı yüzünden Yaris ve Auris'in satışları ortada (Corolla'nin yüksek satışları başka bir konu), bu da yetmezmiş gibi 2.5 motoruyla vergi dilimine takılan 230.000 liralık Rav4 Hybrid satış listesinde...

Toyota Türkiye distribütörünü anlamak zor. Kim, hangi akılla bunlari planlıyor merak eder insan.

• Bugün üşenmedim Ankara, İstanbul, İzmir deki toyota bayii lerini Toyota C-HR için aradım.
    sorduğum sorular
    1) araç ne zaman satışa sunulacak
    2) hangi fiyattan satışa sunulacak.
    3) donanımlar nasıl olacak
    4) ön sipariş verebiliyor muyuz.

cevaplar

1) genel olarak satış için Kasım 15 i işaret ettiler. aracın eylül ayında seri üretime geçeceğini kasım da satışta olacağını belirttiler ( sadece bir satış bayisi eylül * ekim gibi satışa sunulur dedi) bir tane bayi de ekim de ön sipariş açılabilir dedi.
    2) hangi fiyattan satışa sunulacağını bilmediklerini fakat tahmini olarak araç için başlangıç olarak 80.000 tl den kapı açılacağını tahmin ettiklerini söylediler ( aradığım nerdeyse bütün bayiler böyle düşünüyor ) üst donanım seviyesi cvt şanzıma bir aracın 95.000 tl gibi bir rakama alınabileceğini söylediler ( bir bayi nissan QQ fiyatları ile hemen hemen aynı olur dedi. fiyat konusunda QQ referans alınabilir dendi. donanıma göre 80.000 -120.000 arası bir fiyat beklentisi var bayilerin.
    3) donanımların nasıl olacağı konusunda net bilgileri yok malesef. safety sense donanımı sunulup sunulmayacağı konusunda da bilgileri yok ( muhtemelen makyajlı corolla daki gibi sunulmayacak dedi bir bayi).
    4) ön sipariş ekimde açılabilir dedi bir bayi. bir bayi ön sipariş olarak değilde bizim bayiye ayrılan araç sayısı 10 dur mesela dedi. siz öncelikli olursunuz kaporo bırakırsınız biz de o doğrultuda sizi öncelikli kılarız dediler.

sonuç olarak aracı satın almak için KASIM ayı işaret ediliyor fiyat bandı da 80.000 tl den başlar deniliyor...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.