Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.090
Cevap
118
Favori
553.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zamaneking

Bugün üşenmedim Ankara, İstanbul, İzmir deki toyota bayii lerini Toyota C-HR için aradım.
    sorduğum sorular
    1) araç ne zaman satışa sunulacak
    2) hangi fiyattan satışa sunulacak.
    3) donanımlar nasıl olacak
    4) ön sipariş verebiliyor muyuz.

cevaplar

1) genel olarak satış için Kasım 15 i işaret ettiler. aracın eylül ayında seri üretime geçeceğini kasım da satışta olacağını belirttiler ( sadece bir satış bayisi eylül * ekim gibi satışa sunulur dedi) bir tane bayi de ekim de ön sipariş açılabilir dedi.
    2) hangi fiyattan satışa sunulacağını bilmediklerini fakat tahmini olarak araç için başlangıç olarak 80.000 tl den kapı açılacağını tahmin ettiklerini söylediler ( aradığım nerdeyse bütün bayiler böyle düşünüyor ) üst donanım seviyesi cvt şanzıma bir aracın 95.000 tl gibi bir rakama alınabileceğini söylediler ( bir bayi nissan QQ fiyatları ile hemen hemen aynı olur dedi. fiyat konusunda QQ referans alınabilir dendi. donanıma göre 80.000 -120.000 arası bir fiyat beklentisi var bayilerin.
    3) donanımların nasıl olacağı konusunda net bilgileri yok malesef. safety sense donanımı sunulup sunulmayacağı konusunda da bilgileri yok ( muhtemelen makyajlı corolla daki gibi sunulmayacak dedi bir bayi).
    4) ön sipariş ekimde açılabilir dedi bir bayi. bir bayi ön sipariş olarak değilde bizim bayiye ayrılan araç sayısı 10 dur mesela dedi. siz öncelikli olursunuz kaporo bırakırsınız biz de o doğrultuda sizi öncelikli kılarız dediler.

sonuç olarak aracı satın almak için KASIM ayı işaret ediliyor fiyat bandı da 80.000 tl den başlar deniliyor...

Alıntıları Göster
    Bayilerden edindiğin bilgiler iç açıcı değil maalesef...Genelde yeni çıkacak aracın fiyat tahminini, daha düşük fiyatla piyasaya sunulduğunda rağbet görsün diye yüksek tutarlar, zaten eldeki mevcut modelleri satmaktır öncelikleri. En azından ben öyle umuyorum. Tahminleri doğru ise CVT + 4x4 versiyonu 100 bini peşinen aşacaktır. 1200 cc 116 BG motor ve (Honda' nın ki kadar başarılı olduğunu varsaysak bile) CVT şanzıman için öyle bir bedel ödemek isteyeceğimi sanmıyorum. C-SUV larla rekabet etmeye çalışacaksa; mesela VW, Tiguan' a C-HR dekinin eşdeğeri motoru layık bile görmediğini göz ardı etmeyelim, keza muhtemelen Seat Ateca' da da olmayacak...

Hülasa, yakın fiyatlar sözkonusu olursa, QQ-Sportage-3008 vs yi ezip çok yüksek satış rakamlarına ulaşabilmesine pek ihtimal vermiyorum. Çok beğendiğim Evoque' un köşeli hatlarını andıran 3008 i de heyecenla bekliyorum...C-HR ve 3008 aklıma yatmazsa sonraki seçeneklerim CX-3 ve Vitara olacak galiba...

• Seat Ateca; Tiguan ile ortak C-SUV platformu, 1.0 Eco TSI 115HP 200Nm motoru, donanım seçenekleri ve söylenene göre uygun fiyatıyla kesinlikle dikkat çekecektir.

C-HR için çok rekabetçi fiyatlar olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    Safety Sense standart diye biliyorum ben. Rakiplerine göre bir tık daha üst seviye duruyor. Tabi ki gördüğümüz görsellere göre söylüyorum bunu

• Bagaj hacmi hakkinda sayisal veri yok galiba benim auris ten bir tık buyuk olmasini isterim. En bos versiyonuna cvt sanziman konursa araca talip olurum ancak fiyat 80 lerden basliyorsa otomatik 90 lardan baslayacaktir. aracin arge giderlerini ilk 17.000 kisiden cikarmaya mi calisicaklar anlamadim. Baslangic 80 de cok hayallerimi yikti. :)

• 3008 benim de aklımda ama C-HR daha genç daha spor duruyor. 3008 daha aile arabası gibi. 3008 'in içi C-HR'a göre daha lüks görünürken ,3008 mesela kia Sportage'dab daha alçak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemocancem

Bagaj hacmi hakkinda sayisal veri yok galiba benim auris ten bir tık buyuk olmasini isterim. En bos versiyonuna cvt sanziman konursa araca talip olurum ancak fiyat 80 lerden basliyorsa otomatik 90 lardan baslayacaktir. aracin arge giderlerini ilk 17.000 kisiden cikarmaya mi calisicaklar anlamadim. Baslangic 80 de cok hayallerimi yikti. :)

Bayi çalışanları Toyota c-hr nin fiyatı konusunda umarım yanılıyordur temennisinde bulunmak istiyorum :). (Bagajın 370 litre olduğunu sanırım 4. Kez yazıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamaneking -- 29 Haziran 2016; 22:17:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayconot

Safety Sense standart diye biliyorum ben. Rakiplerine göre bir tık daha üst seviye duruyor. Tabi ki gördüğümüz görsellere göre söylüyorum bunu

Safety sense corolla da sa standart gibi 300 dolar etiket fiyatı var fakat Türkiye de satılacak corolla nın hiçbir donanım seviyesinde Safety sense olmayacak. Bunun nedeni nedir öğrenmek lazım. Aynı durum C-hr için yaşanabilir. Avrupa'ya satılan c-hr lerde Safety sense standart olabilir. Bize gelince "ayetel kürsi"

• quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

Bayilerden edindiğin bilgiler iç açıcı değil maalesef...Genelde yeni çıkacak aracın fiyat tahminini, daha düşük fiyatla piyasaya sunulduğunda rağbet görsün diye yüksek tutarlar, zaten eldeki mevcut modelleri satmaktır öncelikleri. En azından ben öyle umuyorum. Tahminleri doğru ise CVT + 4x4 versiyonu 100 bini peşinen aşacaktır. 1200 cc 116 BG motor ve (Honda' nın ki kadar başarılı olduğunu varsaysak bile) CVT şanzıman için öyle bir bedel ödemek isteyeceğimi sanmıyorum. C-SUV larla rekabet etmeye çalışacaksa; mesela VW, Tiguan' a C-HR dekinin eşdeğeri motoru layık bile görmediğini göz ardı etmeyelim, keza muhtemelen Seat Ateca' da da olmayacak...

Hülasa, yakın fiyatlar sözkonusu olursa, QQ-Sportage-3008 vs yi ezip çok yüksek satış rakamlarına ulaşabilmesine pek ihtimal vermiyorum. Çok beğendiğim Evoque' un köşeli hatlarını andıran 3008 i de heyecenla bekliyorum...C-HR ve 3008 aklıma yatmazsa sonraki seçeneklerim CX-3 ve Vitara olacak galiba...

Umarım güzel bir lansman fiyatı gelir. @tayconot siz ve ben alıcıyız bir iki kişi daha bize katılabilir. Biraz da indirim alırız. Bu aracı fiyatından ötürü satın alamazsam çok üzülürüm :)

Safety Sense denen Zımbırtının benzerleri günümüzde ki bir çok arabada standart olarak var . Arkadaşımın Renegade'in de ki çarpışma uyarı sistemi bir kaç defa kaza yapmayı engelledi mesela. Renegade önünüzde bir araç aniden hız keserse hemen sesli uyarı verip fren yapıyor.
    Demem o ki bu güvenlik sistemleri artık standart birşey . Toyota da markanın yeni yüzü olarak C-HR I piyasaya sürüyorsa bu ülkede bu olmasın demez bence .

• quote:

Safety Sense denen Zımbırtının benzerleri günümüzde ki bir çok arabada standart olarak var . Arkadaşımın Renegade'in de ki çarpışma uyarı sistemi bir kaç defa kaza yapmayı engelledi mesela. Renegade önünüzde bir araç aniden hız keserse hemen sesli uyarı verip fren yapıyor.
    Demem o ki bu güvenlik sistemleri artık standart birşey . Toyota da markanın yeni yüzü olarak C-HR I piyasaya sürüyorsa bu ülkede bu olmasın demez bence .

Yılda 35.000 sattığı corolla ya nede çok gördü ki Safety sense donanımlarını. !!!!

Toyota Safety Sense

1. Toyota Safety Sense:
    Bu sistem de kompakt modeller ile orta ve üst sınıf modellerde değişkenlik gösteriyor.
    Toyota Safety Sense C bir kamera ile lazerli radarı birleştirerek ölçümlerini yapıyor, bu sayede aşağıdaki 3 asistan güven içinde çalışabiliyor:

-Pre-collision System (PCS): PCS yani çarpışma önleyici sistem bir kameranın ve lazer radarının aracın önündeki engelleri tarayıp analizlerini yapması ilkesi ile çalışıyor. Sistem tehlike sezerse sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Eğer sürücü uyarıyı dikkate alıp frenleme yaparsa, fren şiddetinin yeterliliğini tespit edip, eğer yetersiz olacağına hükmederse fren şiddetine destek verebiliyor. Eğer aracın hızı 30 km/sa altındaysa aracı kazalardan %100 oranında koruyabiliyor.

– Lane Departure Alert (LDA):LDA yani yol çizgilerini algılayan sistem kamerayı kullanarak beyaz ve sarı yol çizgilerini takip ederek aracı yol çizgilerinin içinde tutmaya çalışıyor.

– Automatic High Beam (AHB):AHB yani otomatik uzun kısa far ayarı karşıdan gelen araçlara göre uzun ya da kısa farı açan asistan.

Toyota Safety Sense P ise farklı olarak 2 ek özelliği daha beraberinde getiriyor.

– Pedestrian Pre-Collision System: Sistem aracın kamerasını kullanarak 11 ile 80 km/sa hızları arasında aracın yayalara çarpmasını engellemeye çalışıyor.

– Dynamic Radar Cruise Control (DRCC): Sistem aracın çevresindeki araçları algılayarak hızlanma ve yavaşlama hareketlerini otomatik yapıyor.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Ateca 1.0 TSİ da otomatik vites olmayacak, o bakımdan dikkat çekmiştim...
  • tayconot kullanıcısına yanıt
    3008 in Sportage dan alçak olması tercih sebeplerimden birisi olur. C-HR nin Mokka ve Juke' dan alçak olmasının tercih sebebim olması gibi...Yeni aracım yerden biraz yüksek olsun istiyorum ama Mokka' da olduğu gibi ''Leylek'' hissi güvensizlik duygusu oluşturuyor bende, yol tutuş vs...
    Açık konuşmak gerekirse, aramızda işi en zor olan sensin. Hem yüksek kalite istiyorsun hem de ucuz olmasını bekliyorsun...

Ben iç mekanı çok kaliteli olmasa da olur, fiyatı makul olsun derdindeyim, yine de fiyat limitimi senden daha yüksek tutuyorum...

Tayconot ise kalite beklentisini çok yüksek tutuyor, piyasaya sunulduğunda tatmin edici bulmayacağını tahmin ediyorum...

Hayırlısı bakalım...
  • Safety Sense konusunda benim bir komplo teorim var;

Otonom fren sistemi düşük hızlardaki arkadan çarpmaları %38 oranında azaltıyor (http://www.euroncap.com/en/press-media/press-releases/study-confirms-high-effectiveness-of-low-speed-autonomous-emergency-braking-aeb/ ). Demek ki, bu hasarlı kazaların azaltılması istenmiyor Türkiye'de. Bunu kimin istemediği tahmin edilebilir.

Sistemin fiyatı atla deve değil, 400€ (1.300TL). Bazı ülkelerde 2017'de şehir içi otonom fren ve şerit takip sisteminin kanunen standart olması için çalışılıyor.

Insanın canı, malı değerlidir. Bu insanlara bunu layık görmeyenleri kınıyorum.

• Dışarıdan bu kadar farklı ve bilim kurgu filminden fırlamış gibi duran bir aracın iç mekanının da kaliteli olmasını bekliyordum aslında . Beklentimi de karşıladı chr. Sonuçta bir ferrari almadığının bir super car almadığımın farkındayım :) . Gösterilen iç mekan tatmin edici. Hatta dün yeni X1 ile yolculuk yaptım . Ortalama bir donanım seviyesindeydi. Chr bana daha yeni ve havalı geldi iç mekan olarak .

• quote:

Orijinalden alıntı: zamaneking

Bugün üşenmedim Ankara, İstanbul, İzmir deki toyota bayii lerini Toyota C-HR için aradım.
    sorduğum sorular
    1) araç ne zaman satışa sunulacak
    2) hangi fiyattan satışa sunulacak.
    3) donanımlar nasıl olacak
    4) ön sipariş verebiliyor muyuz.

cevaplar

1) genel olarak satış için Kasım 15 i işaret ettiler. aracın eylül ayında seri üretime geçeceğini kasım da satışta olacağını belirttiler ( sadece bir satış bayisi eylül * ekim gibi satışa sunulur dedi) bir tane bayi de ekim de ön sipariş açılabilir dedi.
    2) hangi fiyattan satışa sunulacağını bilmediklerini fakat tahmini olarak araç için başlangıç olarak 80.000 tl den kapı açılacağını tahmin ettiklerini söylediler ( aradığım nerdeyse bütün bayiler böyle düşünüyor ) üst donanım seviyesi cvt şanzıma bir aracın 95.000 tl gibi bir rakama alınabileceğini söylediler ( bir bayi nissan QQ fiyatları ile hemen hemen aynı olur dedi. fiyat konusunda QQ referans alınabilir dendi. donanıma göre 80.000 -120.000 arası bir fiyat beklentisi var bayilerin.
    3) donanımların nasıl olacağı konusunda net bilgileri yok malesef. safety sense donanımı sunulup sunulmayacağı konusunda da bilgileri yok ( muhtemelen makyajlı corolla daki gibi sunulmayacak dedi bir bayi).
    4) ön sipariş ekimde açılabilir dedi bir bayi. bir bayi ön sipariş olarak değilde bizim bayiye ayrılan araç sayısı 10 dur mesela dedi. siz öncelikli olursunuz kaporo bırakırsınız biz de o doğrultuda sizi öncelikli kılarız dediler.

sonuç olarak aracı satın almak için KASIM ayı işaret ediliyor fiyat bandı da 80.000 tl den başlar deniliyor...

"başlangıç olarak 80.000 tl den kapı açılacağını tahmin ettiklerini söylediler"
    "bir bayi nissan QQ fiyatları ile hemen hemen aynı olur dedi. fiyat konusunda QQ referans alınabilir dendi."

Uçmuş o arkadaşlarr
    Arcın QQ ile karşılaştırılması çoook yanlış, dış ölçüler yakın ancak sınıf ve iç mekan Juke vs. ile karşılaştırılmalı,
    kaldı ki motor seçeneklerine hiiç girmiyorum

Umarım size verilen rakamlar ve referanslar gerçekleşmez,
    yoksa 2017 satışları için verilen hedef/satış rakamları çoooook fantastik kalır

• Renklerle ilgili görsel bulan var mı?

• quote:

Renklerle ilgili görsel bulan var mı?

bence daha erken renk görselleri için.
  • İrfan 3448 İ kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin, araç Avrupa piyasası için üretilecek ya; belki tüm Avrupa için belirledikleri rakamdır o da biz sadece Türkiye için anlamışızdır...O durumda bir ihtimal hedefi tutturabilirler ...
  • Sonuçta Türkiye'de üretilen araç
    navlun yok, ek vergi yokk,
    Juke'u referans alsalar başlangıç fiyatı 54.800 Lira mesela,
    öyle 80bin falan uçmasalarr fena mı olurr

Gerçi espri yapıyoruz ama olması gerekende bu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 30 Haziran 2016; 13:48:04 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.